ahojte,sme doma pozitivni na kovid a ja sa bojim o moju mamku ci jej nebude nieco vazne lebo fajčí a bojim sa ci nebude mat nejaké problémy s plucami :(
A od nás čo potrebujes počuť? Fajčenie je problém pri akomkoľvek ochorení dýchacích ciest. Môže a nemusí mať komplikácie. Treba dodržiavať liecbu a hotovo, čo iné?
Ahoj,presne aj u nas to tak bolo že mala som strach prave o mamu,mama fajčiar a otec nie,mame nic nebolo a otec mal dost ťažký priebeh čiže tak asi u nas 🤷♀️
@hanelka1 vy ste teda empaticka. Radsej ste sa mohli zdrzat komentara.
@luciannka83 nemyslím si, že @hanelka1 musi mat malo empatie.
1. MK nie sú priateľky, sú to cudzie ženy, ktoré sa nepoznajú. Je pre mna divne obrátiť sa so strachom na neznámych, namiesto zavolania priateľom. Človek by mal mat ozajstných priateľov.
2. Každý den pribudnú príspevky - mám Covid, bojím sa. Stačí pozrieť históriu.
Rodičov mi je ľúto. Dúfam, že budú mat ľahký priebeh. Ak nie su ockvani, bala by som sa veľmi.
je ockovana?
@luciannka83 asi tak, neviem, čo potrebuje niekto všetko komentovať, ak nemá k tomu nič rozumné povedať.
@hanelka1
napisem ti tak. Ak nie je ockovana, je to riskantne. Ale moj svokor, tazky cukrovkar, vylizal sa z toho za 7 dni. Moja svokra cukrovka+obezita+cievne ochorenie bojovala s tym 4 tyzdne, ale dostala sa z toho, vdaka duchapritomnej obvodacke a oxymetru. Urcite jej kup OXYMETER a nech si mera saturaciu kazde 2 hod. aj v noci Ked klesne na 90, musis volat bud pohotovost alebo obvodaka. Najdolezitejsie je, aby ste neprisli do nemocnice prilis neskoro. Btw. ircite by som sa opytala obvodneho, ci nema tvoja mama narok na liecbu monoklonalnymi protilatkami (maju ich v Nitre, neviem, ci este aj inde) ale podavaju sa rizikovym pacientom v zaciatkoch ochorenia. Ale este ich nie je dost, preto sa k nim nedostane kazdy.
@ajka0207 viem, ze sa nepytas mna, ale ja mam tiez skusenost. Urcite si kupte oxymeter. Liecit sa to podomacky neda, jedine zrazat teplotu a ked klesne saturacia hned volat lekarovi.
@scorpionflower1 a pri tej klesnutej saturacii mi niečo dá? Resp. Ja si viem aj sama zohnať lieky, len teda neviem aké. Saturaciu meriame, zatiaľ je to ok.
pracujem v DSS a hoci niektori ludia to nezvladli, ale mame okolo 100 dochodcov,. co kovid zvladli a mnohi s miernym priebehom alebo dokonca bezpriznakovo. ritom patrili do vysoko rizoikovej skupiny koli subehu viacerych rizikovych diagnoz.
je to cele divne s kovidom. hovori sa o rizikovych skupinach, ale pritom niektori do tejto skupiny patria a vzladaju to bezpriznakovo, pripadne s miernym priebehom. za to inych to chyti poriadne. aj ten priebeh je u niekoho 2-3dni, u inych 2t. je to mimoriadne pestre.
Fajčiari majú lepší priebeh, lebo jich pľúca nie sú čisté a ujo kovid nemá, kde sadnúť... Takže kľud....
@majamat presne ako aj u nás.... Tam kde robím, akože pacient co ma XY diagnóz ide domov za 4 az 8 dni a ti co nemajú žiadnu diagnózu... Nevedia sa nadýchnuť.... A veľakrát to ma tragicky koniec.... Ako sme sa rozprávali s kolegyňami aj, ze mozno majú aj oni iné diagnózy ale,ukaz mi ktorý mladý človek sedi u lekára.... Nikto... A už keď majú covid, a sú na jis ale oaim, tak bohužiaľ nevedia im prísť na dg, kt mali pred covidom.... 😪
@aneta129 preto je to take nebezpecne, lebo je to uplne nevypocitatelne a moze to zasiahnut ktorykolvek organ ☹
My si tým práve tiež prechádzame. Všetkých nás to odrovnalo a brat v piatok skončil v nemocnici. Jedine naša mama (75)mala celkom lachky priebeh, predpokladáme že vďaka očkovaniu. A teraz nech sa kľudne do mňa pustia všetci čo v to neveria😂. My už sme vďaka Bohu celkom za vodou a vám držím palce. Treba veľa vitamínov a piť.ale ak budete vidieť že nie je všetko tak ako má byť nečakajte a choďte do nemocnice. Môjmu bratovi zistili čo mu chýba a nastavili liečbu. Ešte večer ho prepustili.
@ajka0207 lieky. Isoprinosine, z antibiotík sumamed, zinok, vit. C, vit. D, erdomed na kašeľ... A oči éter ti meria saturaciu kyslíka v krvi... Ak poklesne skus ešte zmerať na inom prste alebo uchu napríklad ak majú studené ruky. Keď saturaciu poklesne pomôže kyslík.. Ale ten doma asi nemáte a tak potom volať.. A pomáha ležať na bruchu...