Baby prosím Vás sme pozitívny a syn 8 ročný začína byť chorý horúčka mierne zvýšená kašle škaredo a začína ho bolieť telo ísť sním na pohotovosť alebo čo robiť na dr.číslo na mobil nemám prosím o radu ďakujem
@petergazi nemôžte ísť na pohotovosť ak ste pozitívni......teda minimálne nie bez toho aby ste im vopred zavolali že pozitívni ste, aby ste sa v čakárni nestretali s ostatnými pacientmi a neboli lekári v oblekoch......syn chytil Covid, zrejme máte tú britskú mutáciu pri nej majú príznaky aj deti a aj ťažký priebeh.....tlmia sa len príznaky čiže to isté čo vy , ak si nie ste istý dávkovaním pre dieťa - volajte na pohotovosť alebo do Covid ambulancie.....čiže len znižovať teplotu, niečo na kašel, veľa teplého, synovi môžete natierať hrudník a priedušky jazvečou alebo kačacou masťou(uvolnia sa hlieny a je to aj prevencia pred zápalom plúc......určite nasadiť, aj C a D-čko, zinok nie som si istá či aj pri deťoch....a zajtra volať pediatrovi čo ešte odporučí....liek na Covid nie je, môže predpísať len ATB ak dieťa veľmi kašle.....ak máte inhalátor kludne nech inhaluje, rovnako môžete robiť cibulový čaj, cibulovo medovú šťavu.....
@petergazi a co na pohotovosti? Ja tomu nerozumiem, prečo sa ľudia trepu vždy ako prvé na pohotovosť. Máš najprv doma zahájiť liečbu, t. j. sťahovať teplotu, na kašeľ sú sirupy, uvar cibuľovy sirup, čaj z majoránu. Keď mu bude na úmrtie a nič nebude zaberať, potom sa môžeš vybrať na pohotovosť! A pri corone su bolesti tela tiež prítomné.
Ako to je z covidom? Keď ho prekonám tak je pravdou že som 3 mesiace imunna a že ho nedostanem počas troch 3 mesiacov . Alebo som len prenášačom
@petergazi ak sa to vytvoria protilátky tak ano do 3mresiacov by si mala byť imúnna.....ale, pri očkovaní zdravotníkov si robili testy na protilátky a len cca 20% z tých čo Covid prekonali malo vytvorené protilátky.....ono stačí že nemáš protilátky alebo ich máš vytvorených málo a ochorieť môžeš aj skôr ako o tie 3mesiace, nehovoriac o tom ak chytíš inú mutáciu ako si mal pôvodne....
@susy5 neplatí pri korone!!!!! Treba znižovať hned
Keby pridete na pohotovosť spravite pruser nemocnici, lekári aj seatricky aj pacienti ktori by s vami boli v čakárni by skoncili v karantene. Toto keby spravi každý co sa zle citi pri covide, do par dni mame po zdravotnictve
Davaj vitaminy, caje, mastou potieraj hrudnik. Ak by sa ti zdalo ze je natom zle (horsie ako pri inych chorobach, urcite uz bol chory) tak na tu pohotovost zavolaj, nieco ti poradia. Ale urcite nie ist osobne
Objednat syna na testy a dovtedy znizovat teplotu a urcite neist na pohotovost a musite byt 14 dni v karantene vsetci
@petergazi no zrejme bude pozitivny aj syn, takze treba nasadit doplnky a vitaminy, ktore uz viackrat boli kade-tade spominane a zavolat zajtra jeho osetrujucej lekarke, urcite neist vy dvaja pozitivni so zrejme pozitivnym synom na pohotovost priamo, ked tak si tam zavolajte ako postupovat a moc drzim paste nech ste cim skor fit 🤞🏻