Ahojte, obaja s mužom sme chorí. Muž prišiel domov minuly vikend z tyzdnovky piatok, lezal do nedele doma, kaslal a siel naspat. ja som s malym spala mimo izby. Chvalabohu to nechytil od neho. Minuly tyzden stredu to bola kamoska, drzala aj maleho, bola tu dobre 4 hodiny a na druhy den okolo obeda uz pisala ze má teplotu. ja som vo štvrtok behala vonku po obchodoch s malym a ked som dosla domov na vecer som uz citila hrdlo tak som si hned nasadila atb. Piatok som bola uplne k.o. ale mala som cely cas ruško aj ked som spala, strasne ma bolelo hrdlo. Muz kasle tiez este ako tuberak, suchy kasel ma. vcera mi maleho zobrala mamina k sebe na pol dna a ostal tam aj na noc lebo som mala teploty a muz mal sluzbu. dnes mi je uz o dost lepsie, neboli ma tak hrdlo, len som zacala viac kychat.Strasne sa bojim o maleho. Podla vas,keby to chytil tak by som uz videla priznaky? nonstop dezinfikujem umyvam ruky menim si aj rusko po par hodinach, muz je doma tiez v rušku. Dnes som prezliekla postele, vydezinfikovala cely byt. Zbllaznim sa ak ochorie kvoli mne. Má len 4 a pol mesiaca a nie je kojeny.
Nechapem, naco si si "hned nasadila ATB". To ma ako pomoct? Ved to bude zrejme viroza. A inak suhlasim s
@kacena4 .
Prestaň vyšilovať, deti bývajú choré a zvládajú to lepšie ako dospelí.
Tiez som pri takom malom chytila nieco chripkoveho charakteru, nosila som pri nom rusko a nic nedostal. Do obchodov som ho ale v predvianocnom zhone urcite nebravala a nerobim to ani teraz ked je trochu vacsi, nevidim dovod. A inak sama si nasadit atb nie je vobec dobre riesenie, nemusis mat vobec bakterialnu pricinu choroby, na virusy ti nezaberu a ked sa nimi budes casto bezdovodne pchat, tak uz ti nezaberu vobec na nic…a kde si vlastne tie atb zobrala ked su na predpis?
Môže a nemusí. My sme mali všetci covid, bola som si na 100% istá, že to schyta aj malý ktorý mal pred dvoma týždňami laryngitidu, ale vôbec neochorel. A to som nechodila v rusku ani nič podobné.
Inak to, že je na UM nič neznamena, mne maly ochorel teraz 1x a to bude mať dva roky. A chodíme medzi deti od narodenia, aj školákov, škôlkarov, proste ma dobru imunitu..
A súhlasím s @lelelienka, nebrala by som do obchodov tak malé dieťa, ja neberiem ani svojho, vkuse tam každý odrha a kašle, to je raj baktérií a chorob, čiže keď nemusíš tak by som ho určite nebrala do nákupného centra ci obchodu kde je hlava na hlave.
antibiotika som mala na predpis od lekara samozrejme. tak neviem, dnes mi je uz celkom ok takze zrejme mi zabrali a mozno to nebola viroza. Behala som po malych obchodoch a nie po centrach, tj. drogeria, mäsiar, lekaren, pekaren. dufam ze neochorie som z toho nervna
My sme mali s mužom 2x covid do synovich 2 rokov a ani raz to od nás nechytil.. A to sme sa nijako špeciálne neseparovali, správame s nim v posteli...
No ja neviem nikdy som deti neposlala preč z domu lebo sme boli chorí 🙈
Hlavne už dober tie atb, ak si zacala.. uvidis ako zaberie imunita, maj nachystané lieky pre maleho na teplotu, na sopliky a uvidis... Veľa nenarobis
Ty vole😅 prestaň panikáriť. Chytí, tak chytí. Vylieči sa. Treba mať lieky na teplotu, sprej do nosa a odsávačku. Raz tá choroba príde tak či tak
suhlasim s dievcatami nevysiluj tiez mam doma 3,5 mesacne na um ale aj skolacku a vonku milion chorob a muz co musi chodit do prace, mozne dostupne veci som urobila a jedine co som dufala, ze mi neochorie kym nebude mat aspon 3 mesiace a dost kil nech jej viem dat na horucku lieky aj doma a neutekat do nemocnice ... tie deti tie choroby raz dostanu
Fuuu toto je riadna hysteria. Maly mal mesiac ked starsi dovliekol virozu. Vsetkym na vsetko slo vrchom spodom, maly vobec nic. Raz proste na nieco ochorie
Ja ti rozumiem, nenavidim, ked sme chori a vzdy stresujem, ze to chytia deti. Doteraz ale to fungovalo len opacne, ze sme my chytili od syna, mladsia dcerka klop klop zatial zdrava. A je v tom aj trochu pravdy, cim neskor nieco chyti take babatko, tym lepsie pre teba.
Jedine, co mozes spravit je nosit rusku, dezinfikovat povrchy a dodrziavat striktnu hygienu ruk
@majlo1234 a nechodiť d bábätkom do obchodov....a vedieť či mám virózu,alebo bakteriálne ochorenie...🙃
och dobre ste mi zas naložili, ale aj tak dakujem za rady. hadam neochorie. pekne sviatky.
@maciatkolulu na to nemyslite ze som sama cele dni? a aj ja potrebujem jesť a malemu nakupit plienky a tak?
Prepac, ale strasne, ale ze fakt strasne prehanas. Normalne sa musim smiat. Co by si robila, keby si mala doma starsie dieta, ktore by ti vkuse nosilo zo skoly/skolky sople a podobne smakociny a po ruke nikoho, komu by si mohla dat dieta postrazit?
Nase babo vo veku 5 mesiacov uz prezilo niekolko viroz, ktore sme mali doma. Starsi syn nosi domov vsetko mozne. A ano, tiez musim fungovat, jest, spat, varit, upratovat, ist na nakup a zaopatrit dokonca az 2 deti. Akukolvek rodinu alebo hocikoho, kto by nam pomohol, mam 600 km daleko.
Chapem, ze sa bojis, ale prosim ta, neprehanaj to. Skodis len sama sebe.
Veď muž prišiel minulý víkend. Bábo mohlo kľudne byť doma. Sú aj Tesco nákupy domov. No neviem na to že taká panika že malého radšej na noc preč z bytu tak ho vezmeš do obchodov keď sú teraz všade bacile choroby mykoplazmy žltačky a neviem čo všetko 😅 ale prajem skoré uzdravenie nech sa dáte rýchlo dokopy a máte pekné sviatky
Vibec sa neboj. Nežijeme v pralese, to by bol potom pruser iny. Ale túto sa hod do kludu. Jasne, ze by to bolo náročnejšie a zvládnete to. Hlavne ak ti vie mama pomôcť keď si aj ty chora. Keby sa bábätku niečo zhoršilo v najhoršom prípade pôjdete do nemocnice, pozorovali by ho. Nerob si zbytocne stres.
My mame staršie a zo skolky podonasal sople kasle. No separuj také 4 rocne...
Neboj všetko bude dobre 🙂
Och. Upokoj sa, lebo sa zbláznis určite. Keď ochorie, tak sa bude liečiť. Si to bežné ochorenia. Liecitelne. Buď kľudná, deti s týmto rastu. Nakaziť sa môže aj u Tvojej mamy od kdekoho. Prajem skoré uzdravenie v prvom rade, ale bez stresu. Toto veľmi neovplyvnis.
Autorka,to je prvé dieťa, však? Lebo naozaj to preháňas, detské choroby boli, sú aj budú,nijako sa im nevyhnete. Keď ma ochorieť,tak ochorie,no a? Treba mať odsávačku, detský Paralen čipky, morskú vodu a "buď jak buď"
Ja som tiež pri synovi tak sa stresovala,pri dcére už som len mavla rukou
Ale ved vonku je zima, raj tychto viroz... naozaj nechapem toto "nasadenie v obrane dietata pred chorobami".
Chyti? Chyti.. vyzdravie
Kluud, vobec to nemusi od nikoh z vas chytit. Sestra prisla z porodnice tak, ze do 2 dni mali vsetci kovid vratane novorodenca.. cize schytala ho este tam ( a to bolo v case opatreni, vsetci navstevnivi ruska, babo len cez sklo). Takze musel to priniest niekto z personalu alebo daka rodicka..
A hneď rusko😂🤦🏻♀️Mário svätá
@barbora854 samozrejme, ruska je prevenciou pred kvapockovou infekciou
Nikdy som takto nestresovala načo ak má byt dieťa chore tak bude aj keby sa na hlavu postavíte ale zatiaľ ma lepšiu imunitu ako dospelý takže no stres 🫣🤷♀️🙈
Ja ťa chápem. Keď mala moja malá už vyše roka a prišla k nám moja chorá teta a akosi to zabudla oznámiť dopredu, bola som riadne nasratá a tiež som sa bála, že mi mala ochorie.
Ono áno, nedá sa tomu vyhnúť, ale choré bábätko nie je žiadne terno, a pobyt v nemocnici je pre mňa nočnou morou od pôrodu a to tam pracujem 😖 áno je možné, že dieťatko ochorie, baby vyššie ti už napísali čo si treba nachystať. Prajem veľa síl aby ste to v prípade choroby zvládli. Robila si čo si mohla, zavrieť sa doma tiež nie je riešenie. Ale hlavne už viac neber ATB len tak. Tým si môžeš veľmi uškodiť
Nie nemyslím,lebo nakúpiť sa dá v pohode na týždeň a viac a tobôž plienky. ... .obchody sú najväčším semenistem chorob
Robíš fajn opatrenia, ale netráp sa, keď ochorie, tak proste pôjdete k dr./na detskú pohotovosť a hotovo... Veď sa nič hrôzostrašné nedeje, či? Povedz si v duchu, že si spravila všetko, čo bolo v tvojich silách a hotovo. Sorry, že to beriem tak flegmaticky, ale už mám 3 deti a veru boli chorí vo vselijakých mesiacoch aj vianoce v nemocnici sme mali, na detskej pohotovosti xy krát som sedela, tak už som "otrieskaná" mater. Nič sa nedeje, keď maličký bude chorý, je to ok, proste pôjdete na pohotovosť, tam ho vyšetria a dajú mu liečiky a bude sa liečiť, neboj sa. Všetko bude ok. ❤️
No bože ženy, vy ste nestresovali pri prvom bábätku? Ja si priznám že áno, tiež som sa bála že ochorie.. no a ochorel, nič sa nestalo, naučila som sa ako sa o choré dieta starať pokus - omyl.. prišli ďalšie deti, ďalšie skúsenosti (a že fakt bohaté) aj strachy.. najmladší bol prvý krát chorý keď mal 2mesiace a rovno bronchitida.. ale už keď sme prišli z pôrodnice dve staršie deti mi ležali doma v horúčkach.. nebolo mi všetko jedno, nemala som však nikoho kto by mi niekde deti vzal .. ale zvládli sme to a potom milión iných chorôb..
Nestresuj dopredu, keď ochorie, tak ochorie a budete riešiť keď to príde.. ak ide o obyčajnú virózu, tak to zvládnete a budeš mať skúsenosť.. jednoducho tam kde sú deti, tam sú aj choroby..
nestresuj, deti chytaju imunitu cez choroby