Slepé črevo a problémy s ním

ivirk
3. mar 2013

Ahojte, možno tu už podobná téma je, no nenašla som. Preto Vás prosím o radu, niekoho kto to už má zoperované.Zhruba dva roky ma trápili bolesti brucha kým zistili že to je chronické slepé črevo. Pred 10 dňami mi ho vybrali, prvý den po operacii dosť bolelesti ale potom zo dna na den lepsie a mozem povedat ze ani v miete kde bol slepak ani v mieste vpichov po laparoskopii ma to skoro vobec uz nebolelo po nejakych troch dnoch. Akurat tam kde som mala hadičku z brucha to bolo aj je na dotyk take citlivejsie ale nemozem hovorit o bolesti.
Mám však aj každomesačný problém - pár dní pred MS mávam vždy strašné hnačky, no a teraz je samozrejme tento čas je.Včera to začalo a dnes aj v noci pokračujem...Začalo ma strašne bolieť brucho od pupku nadol a aj tam kde bol ten slepak. Som z toho mimoriadne vyplašená, diétu samozrejme držím. Prosím Vás myslíte si že to môže byť z toho že sa to črevo musí teraz viac namahať, kedže stale beham na WC, keď doteraz ma nebolelo??? Myslite že to prejde, ja sa desím že budem znova musieť do nemocnice. Teplotu nemam ani nič iné. Vzala som si paralen tak sa to trosku ukludnilo ale stale to citim. Horšie ked prestan ucinkovat co bude...Ďakujem za každú radu

ekinkala
3. mar 2013

@ivirk tak ahoj najlepsie asi bude ked pojdes k lekarke abo na pohotovost

vianne
3. mar 2013

ahoj, urcite menstruacia a krce s nou spojene namahaju crevo, co pri operovanom creve moze sposobovat dost velke boelsti. ale pises ze si mala aj dren z rany, co znamena ze bola dost zapalena a znecistena. stale je tam aj mozmost, ze mas znova nejaky zapal, neodporucala by som brat silnejsie lieky proti bolesti, moze to prekryt zavaznejsie priznaky. pre istotu chod na pohotovost, nech sa ti na to pozru.

zuzuj
3. mar 2013

Ja som mala zoperovaný slepák...a podla mna to čo píšeš nemôže byť od premáhania...možno si chytila plus nejakú črevnú virózu alebo bacil...ved si bola v nemocnici na chirurgii.....tam ,,býva všeličo".....chod k doktorke...ak máš velmi silné bolesti tak na pohotovosť....ked si mala pred 10 dnami tú operáciu...tak by som možno aj zavolala tomu čo mi to robil, že sú takéto ťažkosti nech ťa kukne....
Bude dobré spraviť výtery zo stolice...na virusy a bacily...ja by som na tom trvala...samozrejme pokial neuvidia nič na sone a tak dalej...
Samozrejme ked to mávaš pravidelne pri menzese...tak to môže byť aj z toho že máš tie hnačky a teda vtedy sa črevá vždy namáhajú...ale neviem každý kto má hnačky ho aj bolí brucho...takže je to asi normál....ja by som však pátrala prečo mám hnačky pri menzese až tak že furt behám na WC....
Ja mávam hnačku pri menzese tiež niekedy....ale tak max ma 1x preženie a potom v pohode...takže treba sa poradiť...možno to nič nie je...ale to že ti spravia výter za to nič nedáš....

lenkald
23. máj 2023

@ivirk alo to dopadlo !?