Slepé črevo

4lubica
11. jún 2023

Ahojte, chcem sa opýtať, či môže ísť o zápal slepaku alebo niečo iné. Tretí deň mám nevoľnosti, nevraciam, ale nebýva mi dobre, mám nafúknuté brucho a som unavená. Včera som začala mať bolesti brucha, ráno som myslela, že žlčník keďže ma bolelo aj medzi lopatkami a tak mi mamina tu bolesť aj opisovala, zobrala som No-spu a aspoň kúsok mi bolo lepšie. Neskôr som začala pociťovať bolesti akoby celého brucha raz na ľavo potom hore nad pupok tiez ľavá strana no a večer to už bola bolesť v okoli pupka a v podstate stále celého brucha ale na dotyk je bolestiva pravá strana, aj mi príde taká tvrdšia plus mám pocit akoby ma pálili brucho (neviem ako lepšie ten pocit opísať). Hnačky nemam, malinko vyšší pulz a nižší tlak, dnes som začala sopliť a citim sa akoby som išla dostať teplotu (naposledy keď som merala som mala 36,6). Bolesti nie sú také že by som to nezvládala a včera večer to bolo horšie ako dnes, ale stále to citim, nie je to nič príjemne. Pár týždňov dozadu som bola pri obvodnej, neboli to ale nejaké extrémne bolesti keď som bola pri nej. Na sono som objednaná 22.6. Počkať alebo to riesit hneď? Ďakujem

denkabemommy
11. jún 2023

@4lubica keby to bol slepák, tak by to nebola pár týždňová záležitosť ako popisuješ na konci, môže ísť kľudne o gynekológické problémy, ak máš strach choď na urgent -hneď, nie o 10 večer alebo vyčkaj do zajtra rána, na urgent ťa môže vypísať aj obvodný, vtedy budú riešiť všetko zaraz bez čakania na termín sona 🙂

isis234
11. jún 2023

Bolievalo ma brucho občas pri jedení. Nedojedla som. Trvalo to cca mesiac. Potom večer bolesti brucha, vľavo i vpravo, akoby mi tlačilo veľkú hradu drevenú cez celé brucho, nevedela som sa vystrieť, Nohy až pod bradu. Sestra povedala že jej spolužiačka mala také isté bolesti a mala vred na žalúdku. Bála som sa. Ráno šla mama so mnou lekárovi ( mala som 12 r.) Poslal ma na chirurgiu. Vyšetriil a hneď vypísal správu do nemocnice- operácia. V ten večer ma operovali. V hodine dvanástej.
Ak máš stále bolesti, ako ti radí @denkabemommy , choď na pohotovosť. Možno i oni urobia sono

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz