Je tu niekto kto prekonal koronavirus? Mam taky problem ze uz som 4mesiace po, a uz taky mesiac pocitujem v ustach ako keby sladku vonu neviem to inak popisat, tak isto aj z nosa, realne viem ako vonia jedlo a tak, len ked ovoniam sampon, prasok alebo hocico ine tak my to smrdi, neviem preco, bojim sa aby my to neostalo, nikdy som taky problem nemala. Tehotna niesom.
@veronikazigova mne zajtra konci karantena, takze este cerstvy covid, ale od zaciatku citim v ustach horku chut. Na 6ty den cca som stratila aj cuch a chut, chut citim iba sladke, slane, kysle a horke. A to horke citim prakticky stale. tak dufam, ze sa to zmeni casom.
@lucia147852
@lucia147852 a riesi to nejak? Lebo ja sa aj dost bojim kedze cudna chut a pach mozu byt nejake vaznejsie choroby, som citala na nete, ale uz radsej necitam, ide ma porazit, uz si niekedy myslim ze my sibe.. Nechapem vobec chcem skusit ist na krcne, len ta situacia teraz vonku je strasna a nechcem to znovu schytat 😏
@veronikazigova nemôže to byť pach krvi? ja mávam mierne krvácania z poškodených slizníc... čo je horšie, ja beriem v kuse anopyrin, pretože mám poruchu krvných doštičiek, čiže krv stále riedim... čiže dosť často cítim v ústach akoby krv....
@veronikazigova ona to zatiaľ vôbec neriešila. 🤷🏽♀️
@panelacikova ja praveze pach krvi necitim, ono to bolo tak ze najprv ked som zacala pocitovat tu chut tak my bolo z nej zle, potom som si myslela ze bud nejaka choroba namna lezie alebo mam nejaku infekciu v ustach, potom som uz zacala aj citit. Ale to je vlastne tak ze navonok to nikto neciti ani priatel vobec nieje to ako nejaky zapach ani nic len to citim len ja sama v ustach a v nose len vtedy, ked napr pouzijem sampon, sprej,, nedavno sa my v ustach na mandliach spravil taky biely povlak 2krat do tyzdna, malicky dost my to vadilo tak som si uz aj myslela ze to je z toho a podobne ale nic uz preslo aj to a stale mam taky cudny pach aj chut a uz sa to aj zmenilo posledny tyzden ze my proste smrdi vsetko neviem to popisat alebo k niecomu prirovnat, len v ustach k tej sladkej chuti lebo horkost necitim.... Ked idem jest tak najprv zacitim tu chut a potom uz normalne citim, ale ten nos je vzy to iste to sa nemeni vobec 😢, proste aj prasok my smrdi strasne
@veronikazigova citala som o jednej zene, co prekonala covid a odvtedy strasne schudla, pretoze vsetko co doteraz mala rada / jedlo/ jej zacalo nejakym sposobom od prekonania covidu vadit. Nastala totalna zmena cuchu a chuti. Napr. cokolada jej vonala ako spinava handra a podobne. Môzes mat mozno nieco taketo , este ten covid nie je uplne preskumany.
@lienocka2808 a nevies ako to vyriesila alebo ako jej to preslo?
@veronikazigova nijak, nepreslo jej to. To bol clanok, ze to uz ma 3/4 roka po prekonani. To bola nejaka americanka. Zacala varit ine jedla, ktore jej nesmrdia. Skoda, neviem to najst ten clanok.
@veronikazigova presne to isté sa deje aj mne a synovi, covid sme prekonali v októbri, a asi mesiac pociťujeme rôzne chute aj vône, a tiež som sa bála či to nie je niečo vážnejšie, ale ako to tu čítam bude to asi z toho covidu
@veronikazigova skús si ešte v lekárne zakúpiť sypaný šalviový čaj a silným odvarom kloktať ústa a hrdlo. určite ňou nič nepoškodíš, je protizápalová a protiplesňová... aspoň 3x denne. ak chceš piť čaj, samozrejme ho musíš urobiť slabší, podľa návodu.
@monci20 mate to aj do teraz? A pri jedle ked jete tiez tto trosku citite? Tu inu chut?
@veronikazigova áno mám to ja aj syn, odvtedy nám nechutia vajíčka, lebo tam cítime niečo, sú nejaké štúdie, že to môže pretrvávať aj polroka, jednoducho to necháva v tele šarapatu, ja som mala mierny priebeh, skôr bezpríznakový a predsa mám na pľúcach nález
Ja mám niečo podobné ... Cítim nonstop horkú pachuť v ústach , je to niečo otrasné ...
@ludenocka13 tiež ste prekonala covid, ja som 5 mesiac po, ale niekedy je to až neznesiteľné, aj chuť aj čuch
@ludenocka13 ja tiež odvtedy sa my ta chut zmenila na horko neviem aku... Uz to mam 3mesiac nechapem... Uz si nato zvykam len sa neviem poriadne najest... A neviem rozoznat co je cerstve ci pokazene...
@monci20 @veronikazigova áno, pred mesiacom . Najprv som stratila chuť a čuch ako väčšina ľudí. Keď sa mi však začali vracať späť a ja som sa tešila , že to mám za sebou ,tak z ničoho nič prišla tá pachuť . Najprv som to cítila tak zvláštne sladko-horko . A teraz čisto nahorklá chuť , ani čistá voda mi nechutí ako čistá voda ...Žienky, len dúfajme , že to čím skôr prejde , lebo neviem si takto predstaviť fungovať navždy .
@ludenocka13 ja tiez neviem kedy to prejde ale vraj aj pol roka to takto moze byť :(
@ludenocka13 ahoj, citala som tvoj prispevok, chcem sa spytat na tu horku chut. Ja to mam non stop uz mesiac a pol po prekonani covid. Nelepsi sa to, mam cely den horku chut, akoby som jedla grepovu koru. Preslo ti to?
@lienocka2808 ahoj, nie neprešlo, presne ten istý stav mám aj ja , s tou chuťou si to vystihla ...ale zdá sa mi, že je to trošičku lepšie , tak uvidíme , snáď to pominie čoskoro ...
Ja som prekonala covid v októbri aj s mužom a od vtedy mame takú divnu vôňu aj chut v ústach akoby pokazená zhnita cibuľa alebo zhnité ryby. Je to strašne hnusné lebo sme si mysleli s mužom ze to my smrdime aj sme sa pýtali najbližšich aj rodiny ze ci nas necítia nejako zvláštne tak ze nie .. takže je to len nas pocit v ústach a nose.. dnes som robila paradajkovu polievku pre deti. Nedávala som ani cibulu ani žiadne koreniny a chuti ako pokazená ryba so zhnitou cibuľou. Je to hrozne .. všetko co chcem zjesť mi pripomína hnilobu. Aj poniektore potraviny nechutia tqk ako by mali.. len viem ze tak by mali chutiť lebo si pamätám chut ale keď ju zjem je to úplne iné.. mätove čokoládky co tam bola vynikajuca chut mäty teraz cítim ako obyčajnú čokoládu a niečím..
Chcem naspäť svoje chute 🙈😔😔
Dobrý deň, čítam vaše príspevky a chcem sa spýtať ako sa snažíte riešiť tieto divné chute a vône? Moja mamina sa tiež začala 4 mesiace po prekonaní covidu sťažovať, na divnú chuť a vôňu v nose, no my to necítime z nej, cíti to iba ona.
Odpozorovala, že hlavne pri mäsových výrobkoch sa jej to objavuje, aj z vajec, ale cítila to už aj z rožku, no nevie tu vôňu identifikovať.
Z akých potravín to vy cítite?
@27lele27 mne to trvá už 2 mesiace, tiež cítim divné vône a chute, niekedy je to lepšie niekedy horšie, dr. mi odporučila len B-komplex, zvyknem používať sprej do nosa Vincentku, ale zatiaľ to veľmi nepomáha. Neviem čomu to prirovnať, raz ako cigaretový dym, inokedy ako cibuľa, alebo pokazené vajíčko, a cítim to na viacerých jedlách, stále keď začínam jesť jedlo, najprv tá divná chuť, až potom cítim normálnu chuť. Je to niekedy až otravné
Dobrý deň.Ja som na tom rovnako.Covid som prekonala na začiatku roka. Čuch a chuť nemam od začiatku čiže už štvrty mesiac,pomaličky sa mi začali vracať som bola rada a nakoniec už dva tyždne mam tiež strašne hnusnú chuť v ústach a čuch tiež.Neviem to ani popisat,nemôžem vôbec jesť a citit žiadne mäso,karfiol,salamu vo všetkom to citim akoby nafta alebo petrolej,normálne ma z toho napína.cibula a cesnak uplne horke,a vone ktore mi predtym vonali napr.parfem,avivaž,sprcháč mi páchnu.Zaujímavé je,že covid sme prekonali cela rodina,rodičia mali dokonca ťažký priebeh a ja,priatel a brat lahsi ale trvalo to cca 2 tyzden.ale nikto z rodiny tento problem nema len ja a pritom chut a cuch nemal ani priatel ani brat ale im sa po par dnoch vratil,už som z řroho zufala lebo je to hrozne nepríjemne a bojim sa,že to neprejde
Kamoska má tento problém, ona zas cíti horkú chuť a divný pach v nose. A čo jej predtým vonalo a chutilo nemôže cítiť. Covid mala v októbri.