Slabulinká čiarka na Covid-19. Môžem ísť do práce?

21. jan 2024

Baby potrebujem radu. V piatok večer som malá slabulilinku ciarku na covid. Sobotu som Bola úplne odpálena nevladala som chodit, Bolo mi na vracanie, strašné bolesti hlavy a oči. Teplota do 38. Dnes bez priznakov jediné že má bolí na hrudi a vystreluje mi to do ruk. V práci máme covid a bolo nám povedane,že AK nemáme teploty máme prist do práce. Som bez teploty. Zajtra chcem volat obvodnej kvoli ATB. Ale myslíte si, že mozem ist už do práce?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilyianka
21. jan 2024

Ja by som nešla pár dní a poriadne to vylezala. Ako ti v robote dokážu, či máš/nemáš teplotu?

anjelicek26
21. jan 2024

Poriadne sa doliecit,mam dosť kolegov, čo im to išlo vo vlnách aj tri týždne.. kašeľ slabosť strašná únava....

alex49
21. jan 2024

sed doma, ak by ti niekto z roboty volal, tak povedz, že máš teplotu a vybavené

autor
21. jan 2024

@anjelicek26 praveze mne už nic nieje Iba má bolí na hrudi a vystreluje to do ramien

simsalabim
21. jan 2024

To, ze ta boli na hrudi a vystreluje do ruk neznamena, ze “ti nic nie je”. Aby si si neuhnala zapal osrdcovnika z prechodenej choroby.

babulkomale
21. jan 2024

Este to mozes prechodit a ochoriet na srdce 🤷
Urcite nechod tak skoro. Ine je mat pozit.test ked ti nič nie je, a ine je byt chora.

autor
21. jan 2024

A mám počkat do zajtra a volat doktorke o lieky alebo skusit zavolat na pohotovost? Nechcem ICH zbytocne otravovat

babulkomale
21. jan 2024

Pohotovost kvoli comu?

autor
21. jan 2024

@babulkomale že či je potrebny aj rtg. Známá je sestricka a myslí si, že to vyzera na zacinajuci zápal pluc

majamat
21. jan 2024

bez ohladu na to, ci je to kovid, mas infekcne ochorenie s plne rozvinutymi priznakmi, s pozitivnym testom sa do prace moze,a le len ked je clovek fit. nie ked je chory.

babulkomale
21. jan 2024

Kasles?

ibrunova
21. jan 2024

To môže byť aj zápal pľúc, choď zajtra k lekárovi, nie do práce.

majamat
21. jan 2024

to, ze sa citis dobre, nezmnamena, ze ti je fajn, ked si doma, ci ti bude fajn aj v praci,t o je otazne.

na pohotovost bud chod, alebo chod zajtra rano k dr. nevolaj tam, nevedia robit dianostiku cez telefon. aby si neprihorsili,a j tak ti mozu povedat len to, aby si prisla, odvaznejso dr ti povie, ez mas ist zajrta k dr.

autor
21. jan 2024

@babulkomale praveze nie ani nesoplim, nemám ani TT

jaaty
21. jan 2024

Nevidím žiaden dôvod na návštevu pohotovosti. Treba sa zajtra spojiť so svojou lekárkou, nasadiť vitamíny, piť veľa tekutín a nerozsiirovať Covid ďalej v práci. Nevidím momentálne dôvod ani na rtg ani na ATB. Covid je vírusové ochorenie, treba zostať doma aspoň 5 dni.

janage
21. jan 2024

Tak na jednej strane dnes zvazujes pohotovosť lebo sa bojíš či nemáš zápal pľúc a na druhej strane by si zajtra už išla do práce? To vážne? A u vás na pohotovosti majú rtg? Nemylis si to s urgentom? A ten je pre život ohrozujúce stavy. Co ty ak uvažuješ, že zajtra nabehneš do práce asi nie si.

autor
21. jan 2024

No nám Bolo povedane AK nemáme TT máme prist do práce vsetci tam mají covid tak to nevadí.

autor
21. jan 2024

Já nechcem ist na pohotovost myslela som že zavolám a len sa spytam ale už netreba bolest ustupila Ked som si dala Ibalgin

janage
21. jan 2024

A keď za 2 dní skolabujes, prídu ta z roboty domov ošetrovať? Tak máš bolesti na hrudi čo vystreluju do rúk či nie? To keby si zlamala nohu bez teploty a mala covid, tiež by si pracovať miesto na ošetrenie?
Však tu ide o to, že ty sa bud cítiš zle alebo dobre.
Ja sa už ani nečudujem tým lekárom, že sú na tej pohotovosti či urgentne z tých pacientov, čo nemôžu počkať do rána na svojho obvodaka lebo im je strašne,ale druhý deň sa trepu do roboty, na nervy.

januska12323
21. jan 2024

Nevládzeš dýchať a ty sa chceš trepať do roboty? Ráno zavolaj svojmu obvodnému nech ti napíše PN a lieč sa. Zdravie máš len jedno. Hádam kvôli divným praktikám v robote nebudeš riskovať zhoršenie stavu.

janage
21. jan 2024

Tak ak musíš brat lieky od bolesti teplota nete plota covid nekovid kontaktovať lekára v pondelok.
Najhoršie čo môžeš urobiť dat si lieky a prechodit.

autor
21. jan 2024

@janage precitaj si co som pisala. Nikdy som nechodila na urgent ani pohotovost ak to nebolí ozaj vážne věci. Za celý život som tam Bola 2x. Vždy sa snažím liecit sama ale teraz premyslam či to nemoze být aj infarkt pretoze moja máma malá rovnake priznaky tak sa bojím. Ale kedze to ustupilo zavolám zajtra OL.

autor
21. jan 2024

@janage Iba teraz som si dala Lebo má to ozaj bolelo inak lieky neužívám ziadne

janage
21. jan 2024

Ak sa bojíš, že máš infark volaj sanitku alebo chod na urgent do nemocnice, kedze to je zivot ohrozujuci stav. A neuvazuj o robote v pondelok. A pokiaľ viem na pohotovosti rtg nerobia.
Tak raz chceš súrne rtg ešte dnes, potom sa bojíš, že infark, čo inak aj mňa napadlo a jedným dychom sa odvolávaš na nariadenie, že bez teploty mate prísť do práce.
A Tvoj rozum kde v tom ostal?

alex49
21. jan 2024

Zajtra volaj obvodnej, nech ti napíše PN. To, že sa do roboty trepú chorí, neznamená, že tam máš ísť aj ty. V robote nie sú lekári predpokladám, tak nebudú rozhodovať, či sa máš liečiť doma,alebo máš pracovať.

stanulienkat
21. jan 2024

Toto na pohotovosť absolútne nie je. Nerozumiem, prečo si ordinuješ antibiotiká, ktoré sa na covid nedávajú ak nemáš ťažké príznaky a vysoké teploty. Zajtra choď normálne k lekárke, ktora ťa pošle na rentgen ak sa ti ťažko dýcha. Ak nie, požiadaj ju len o PN a v lekárni si kúpiš lieky podľa príznakov.

autor
21. jan 2024

@stanulienkat prosím ta kde písem že si dávám ATB? Dala som si Iba lieky na bolest Lebo sa to už nedalo vydržet a ustupilo to. Užívám Iba teraflu a pijeme prieduskovy čaj.
Mám diagnostikovány imunity deficit tak preto sa pytam.

autor
21. jan 2024

@alex49 nas nadriadeny je lekar

janage
21. jan 2024

A nie je v teraflu náhodou už paracetamol?