Slabšie vidím, mám tŕpnutie končatín, tlaky v hlavy

26. sep 2024

Ahojte viem že je tu veľa podobných diskusii ale skúsim aj ja. Už mesiac pociťujem také divne stavy ktoré sa mi v posledných dňoch zhoršili. Cca pred mesiacom som si všimla že slabšie vidím na jedno oko. Bola som na očnom s tým a ževraj je všetko v poriadku. Každým dnom viac pociťujem také mierne trpnutie končatín a pichanie. Na jednej strane tvare cítim také teplo. Neviem to inak nazvať.je to na tej strane kde to slabšie oko. Pociťujem aj také tlaky v hlave jak keby som v nej niečo mala.Posledné dni mi bolo aj na odpadnutie, točenie v hlave, na vracanie ale nevracala som,mám hnacky.Cele telo mi puká. Dvihnem ruku a len počujem ako keby haluzy pukali.to iste aj kolena,chrbtica. Bola som už raz na neurologii kde zhodnotila dr že ide o tetaniu no toto tetania nie je keďže ani test na ňu mi ju nepotvrdil. Viem ako sa prejavuje tetania a toto to rozhodne nie je. Je to veľmi nepríjemne báť sa vôbec pohnúť že vás niekde pichne. Len sa otočím a cítim pichnutie v nohách v kolenách v chrbtici. V pondelok idem znova na neurologiu ale s tým že chcem aby mi urobili normálne vyšetrenie ale zároveň mám veľký strach žeby mi tam niečo nenašli. Nejaký nádor na mozgu alebo chrbtici, čítala som že také pichanie po tele to môže spôsobovať keď nádor tlači na nervy. Začínam sa pripravovať na najhoršie.

sisa_s
26. sep 2024

Bol na ocnom robeny perimeter?

autor
26. sep 2024

@sisa_s nie ja som tam prišla s tým že horšie vidím na jedno oko zmenila mi okuliare a to je všetko. Ešte som zabudla napísať že obe oči mám také začervenané a zilky v nich

sisa_s
26. sep 2024

Tak v prvom rade pri zhorseni videnia a pocitoch trpnutia koncatin treba vylucit retrobulbarnu neuritidu (moze byt prvym priznakom SM), cize doplnit dalsie vysetrenia, farbocit, perimeter..nie to odbit okuliarmi...ak pretrvava rozmazane videnie, popros neurologa o vymenny listok na ocne vysetrenie s perimetrom, on si uz doplni svoje neuro vysetrenia vratane zobraz.metod

ina2405
26. sep 2024

Žiadala by som CT a magnetickú, toto môže byť viac vecí. Napadla by ma SM, hlavne keď je to jednostranné. Treba to určite vylúčiť a dobrý neurológ to tak aj urobí.

autor
26. sep 2024

@ina2405 mne to tak príde že ti lekári to flakaju. Nechce sa im vyšetrovať tak to hodia na tetaniu všetko a tam to konci.