Slabosť v nohách

mims101
25. nov 2016

Ahojte.

Moj zdravotny problem riesim uz asi 6 mesiacov. V skratke ako to zacalo a ako to je:
- zacalo to tym, ze sa mi zle dychalo a nevedela som zdvihnut ruku
- chodila som na rehabilitaciu
- kontrola u rehabilitacnej, kde mi napravila chrbat (lebo sa mi zle dychalo)
- dalsia rehabilitacia
- zacalo "palenie" na chrbtovej casti oboch ruk aj noh + slabost
- navsteva u neurologa, kde som mala vysetrenie EMG - vs. ok, rentgen celej chrbtice, kde som mala zablokovane nejake krcne stavce, mierna skolioza a nejaka (teraz to neviem pomenovat) zuzenina v oblasi L
- bola som na dovolenke, kde som bola taka slaba, ze som mala pocit, ze neprejdem ani 5m
- endokrinologicke vysetrenie (vysetrenie krvi) - vs. ok
- ortoped vs. ok a ma poslal este k reumatologovi, kt. ma caka v pondelok

Chodim pravidelne k fyzioterapeutke, kde cvicime, naprava ma... su dni ked mi je dobre, ale su dni ako dnes, ze mam slabe nohy a neviem ci ma udrzia....
Mam 180 cm a 63 kg, cize nadvahou to nie je...
Nikto mi do teraz nepovedal, co mi je :( jedine fyzioterapeutka ked videla popis rentgenu tak povedala, ze ta slabost ruk moze byt z krcnej chrbtice z toho bloku a nohy z tej zuzeniny kt. mam... :(
Som aktivny clovek a toto ma ubija :( a aj to, ze do teraz som nepocula z ust lekarov co presne mi je :(

eliska13
25. nov 2016

A nemas to psychické tu slabosť?Nemas úzkosti strach?doplnila by som magne b6 a viac relaxu zamestnať myseľ🙂

eliska13
25. nov 2016

Pocit zlého dýchania slabosť v rukách nohách pálenie na chrbte skús si pozrieť tetaniu panickú poruchu.Alebo je to naozaj z chrbtice, ale to by Ti nemalo spôsobovať až takú slabosť ako píšeš čo sa stalo na dovolenke

erivara
25. nov 2016

Ved ti dala odpoved fyzioterapeutka,chrbtica je potvora, lekári toho vela nanahovoria. Skús to magne b6 a mozes byt aj meteosenzitívna, potiaze horsie, ked su rozne tlaky pocasia. Skús cvicit jogu, musis chciet pomoct sama.

mims101
autor
27. nov 2016

Od magne B6, magnerot, B1, B komplex... a tak mozem este menovat dalej, dalej a dalej som uz vsetko uzivala...
Cvicim 3x do tyzdna TRX na chrbat a nic...

mims101
autor
27. nov 2016

Stres uz mam asi z toho, ze neviem co mi je...😔

ivana2608
6. sep 2017

Presne toto postretlo aj mna,v maji tohto roka...Zacalo sa to u mna tym,ze som mala pocit na odpadnutie,nasledne slabost celeho tela,velka unava...Kolotoc u dr. ,vysetrena krv,gyn.,neuro,gastro....zatial nic nezistili,mala som sa objednat na endokrinologiu,ale dali mi vysetrenie az na januar 2018...mavam aj ja stavy ked mi je fajn,ale mam aj stavy otrasne,velmi sa musim premahat,drzat aby som aspon ako tak fungovala...Nie som to ja,co som byvala predtym,a velmi sa bojim,!Mam dve deticky,a neviem si predstavit,...... . A stres mam poriadny aj ja,odvtedy len hladam,tapem,vsade vsetko ok,tak ja naozaj neviem,ci psychika moze takto az zauradovat.😢

miriamka
12. jún 2018

@ivana2608
@mims101 Dievcata...ako ste na tom teraz?Preslo to?Prechadzam tym istym prave...

ivana2608
13. jún 2018

Ahoj...no u mna sme to na teraz uzavreli ze psychika...stres vycerpanie...setrim sa ako viem.ale niekedy ptaca d9ma deti je vrazedna kombinacia...hihi...takze to 4iesim magneziom a zelezom...neviem kedy budem mat odvahu to vysadit ale zase dom rwlat.mlada takze nevim neviem....drz sa...a vlastne ako ti je a bola si na vysetreniach???

mery80
13. jún 2018

Ahojte, mám niečo podobné. Tiež si mysleli že vyčerpanie. Slabost v rukách a v nohách. Celková únava. Stažené dýchanie pri námahe. Stres mi zhoršuje príznaky, vtedy zoslabnem ovela viac. Treba íst k neurológovi. Mne zistili že mám myasténiu gravis - ťažku svalovú slabost. @ivana2608
Ja napr. magnézium nesmiem. Pripomente lekárovi aj takú diagnózu. Dúfam že som aspon niekomu pomohla.

ivana2608
13. jún 2018

Bola som aj u neurologicky,ale tam ma poslali na MR ,okrem nejakej zvacsenej cievy chvalabohu nic,i ked ma vyplasili,ze treba operaciu nakoniec vsetko dobre dopadlo,a usudili,ze sa trsoku sekli,a ze netreba...uz teraz sa bojim dalsieho takehoto vysetrenia,po tejto skusenisti,ale radsej ist a .......nic ine neriesila,este mi brala krv,ale aj to bolo vsetko ok....tak neviem....a preco sa nesmie uzivat magnezium???mery80??

miriamka
13. jún 2018

@ivana2608 ja mam cervikokranialny syndrom...teraz krv,ekg,tlak vsetko ok...neurolog spravil rontgen-skolioza,opotrebovane chrupavky...cakaju ma rehabilitacie

mery80
13. jún 2018

@ivana2608 magnézium by mohlo zhoršit moju chorobu

katulienkax
13. jún 2018

Este MRI hlavy by som sla

ivana2608
14. jún 2018

@katulienkax tam som bola od neurologicky,hore vyssie som spominala...velmi pekne dakujem za rady,a cim nas bude viacej tym lepsie...mozno si pomozeme...

cukroska
19. jan 2020

@eliska13 ja, som mala veľmi podobné príznaky v mladosti. Kým sa dopátrali čo mi je tak to zašlo až tak ďaleko, že som nevládala prejsť na rehabilitácie .. . Pretože môj obvodný mi zrejme neveril, však čo už môže byť 20 ročnej mladej štíhlej babe 😏🙄 Až tam keď prišiel primár neurológie ma vyšetriť, keď som omdlela pri masáži a bolo mi vždy neskutočne zle, bledá, až priesvitná mi bez vyšetrenia zistil, že je to anémia. Hneď druhý deň som nastúpila do nemocnice a zistili mi anemiu najvyššieho stupňa. Ale dovtedy si myslel obvodný, že som isto tehotná, alebo že je to z chrbtice, lebo som mala tske bolesti chrbtice, krížov, že mi bolesť vystreľovala až do hrude a nedalo mi dýchať! Proste neprajem to zažiť nikomu! Predtým spm aj schudla bez toho aby som cielene chudla asi 8 kg.
Sice prvé čo sa mami pýtali, či to nemôže byť anorexia... Nasadili mi liečbu, transfúzie a začal sa kolobeh vyšetrení... Od gastro hadica, kiloniskopia, gynekológia, všetky vysetriana aké vtedy existovali. Okrem cysty na vaječníku vo veľkosti pomaranča nezistili našťastie nič!
Po dvoch týždňoch pobytu v nemocnici kde som prvé dni nevedela zist z postele, nepúšťali ma von, prejsť, návštevy len cez okienko som doslova uprosila izbovú lekárku, že injekcie doberiem z domu, že aj cystu (oziare mi mali dávať) že budem chodiť z domu. Prvý a dúfam aj posledný pobyt v nemocnici,, ale ako mladé dievča to bola hrozná skúsenosť. Na izbe staré tety. Jedna aj umrela mi na izbe a druha po porážke, lebo ich nemali kam dat na izbu. A na, záver, uzavreli to tak, že príčina anémie nezisteného pôvodu, pripisovali to stresu v práci a odporučili mi zmeniť prácu. Lebo jediný dôvod s toho vychádzal, že som to v robote ťažko znášala, bála sa sj chodiť a nemala sa, čas ani najesť.
Z práce som odišla, vymenila a rok sa asi liečila na anemiu a odvtedy sa mi to nikdy nevrátilo chvalabohu a je to viac ako dvadsať rokov.

ivana2608
19. jan 2020

chvalabohu ,ze vám nič vázne nezistili,a že to tak aj bolo...ja odvtedy tiez celkom dobre,tiez mi nic nezistili chvalabohu,tak uzavreli ze stres z prace,zo vsetkeho kedze som nastupila po materskej a mala mi v skolke velmi trpela,dodnes ju zle znasa,svokra ju berie na obed domov,lebo odvtedy ako sme nastupili do skolky,prestala spavat,v noci sa budila a male nocne mory,no bola som isto vycerpana,a k tomu tiez anemia ale nie tazka,teda aspon moja mi vravela,ze byvaju aj horsie vysledky,tak co chcem 30rocna....trvalo to dlho,brala som zelezo,magnezium,davala sa pomaly dokopy,trvalo to aj vyse polroka,aj teraz ked mam stres hned sa citim zle,mam slabe ruky nohy....tak dufam,ze to bolo ozaj len zo stresu,a zvladnem takto dalej fungovat.....aj vam zelam len vela,vela zdravia,ine clovek v zivote nepotrebuje,ked ma zdravie a rodinu....vsetko dobre

eliska623
4. jún 2020

@cukroska ako si sa liečila na anémiu, nejakými liekmi ?

cukroska
5. jún 2020

@eliska623 nepamätám si už

ivana2608
5. jún 2020

@eliska623 mne železo dávali, klasické nepamätám názov, nesedelo mi, bolo mi zle z neho tak mi gynekologická odporučila globifer, ten bol fajn, a potom som začala brať hemoplus železo, to mam dodnes, a sem tam si ho nasadzujem....je pravda ze som nebola na kontrole krvi už dávnejšie

eliska623
5. jún 2020

@ivana2608 ďakujem.

element05
27. okt 2020

@mims101 ahoj, chcem sa ta spytat, ked ti oslabli ruky a nohy mala si taky pocit, ze su hrozne tazke a bolave aj svaly? Lebo ja to mam prave teraz, mam tetaniu a problem najma z krcnou a hrudnou chrbticou a teraz velmi narocne obdobie.

ondrisko55
29. dec 2020

@element05 zdravím ja mám tiež tetániu. akurát mám obdobie, že mám nohy a ruky jak drevené. Keďže ja mám tu latentnu tetániu teda nemám zachvaty a paniku ale zrejme je to z nedostatku horčíka. Mám aj iné neurologické ťažkosti problém s rovnováhou, take divné závraty (netočí sa mi hlava, len mám vnútorný pocit že som v pohybe resp. akoby som bol na lodi ) taktiež chvenie a dalšie. A to som bolo športovec (bicykel futbal, hokej). Ale mali sme aj s manželkou ťažké obdobie, Keď sa nam narodili deti a s manželkou sme na nich sami, starí rodičia daleko. Tak toho stresu pribúdalo. Začal som mať reflux zistili mi herniu na pažeráku, dostal som lieky proti kyseline a po piatich rokoch sa mi začali diať tieto haluze s telom. Všetky vyšetrenia A po Z v poriadku. Jedine čo mi vyšla tetánia a neurologička teda povedala že to je z nedostatku horčíka mám sa s tým zmieriť. No tak posledný pol rok sa zmierujem :D. Aj keď pátram ďalej aby som sa z toho dostal. Ani nebudem hovoriť koľko eur ma to stálo. Kadejaký erudovaní súkromníci a všetko negatívne. Tým som len chcel povedať že dnešná doba je o strese o strachu z budúcnosti o deti a pod. Preto naše telá sú zrejme v nerovnováhe.

kikuta
3. jan 2021

Podobne aj ja už bojujem rok hľadám všetko možné čo by mi pomohlo, zatiaľ mi povedali že by to mohol byt postinfekcny syndróm teda chronicky únavový syndróm - s cim sa moc nechcem zmieriť ale teraniu mi neurológ nevyšetroval - čo vlastne na to pomáha? Koľko horčicu denne? Dávam si i kúpeľ i olej horcikovy ale neviem či to má účinok- ak má svalstvo neboli tak je take slabé až ochabnute že i tak nemôžem normálne fungovať

huginko02
28. feb 2021

@ivana2608 ahoj,preslo tinto potom???

huginko02
28. feb 2021

@mims101 ahoj...prosim,akonsa to j teba doriesilo????mam to podobne....idem sa zblaznit.Dakujem.

ivana2608
28. feb 2021

@huginko02 žiaľ nejako...mávam stavy,ze som totálne vyčerpaná, akoby som deň predtým behala maratón. Dám si magnézium a trosku to iste pomáha.Nemsla som energiu to ďalej riešiť,sle je to podstatne lepšie ako to bolo,toto je uz oproti tomu nič...vždy sa síce vyplasim, no na ďalší deň je zase lepšie...cez leto som bola aj na odber krvi a všetko vyšlo ok,len draslíka som mala na hrane,inac aj železo sa mi upravilo,aj vsetko ostatne bolo ok. Aké mate problémy vy???

ivky
5. mar 2021

Ahojte, ja mam slabost koncatin , rychlo sa unavim, na túru by som už nevládala, pri cviceni hned roztrasena (nohy, ruky). Neurolog ma poslal na magneticku rezonanciu a verdikt skleroza multiplex

huginko02
5. mar 2021

@ivky Ako to beries???

ondrisko55
5. mar 2021

@ivky ja mam rovnake problemy ale sklerozu mi po MR nediagnostikovali. Obavam sa ze sa mi to zhorsuje a ked mam nahodou SM tak mi to diagnostikuju neskoro a znici mi to zivot. Cital som ze sm sa da dat pod kontrolu samozrejme cim skor sa odhali tym lepsie sa javia vysledky liecby. Mne neurologovia povedali ze tetania a hotovo. A tiez ked nieco fyzicky robim hned sa roztrasem a nevladzem. A to som pred rokom sportoval. Tak neviem. Mam nizsi tlak sklbu my svaly nieco akoby mi narusalo rovnovahu take chvenie od chrbta piska a huci mi v usiach.

ivana2608
5. mar 2021

@ondrisko55 ani mne po MR nic také nediagnostikovali,ale cvičila som aj každý druhy deň,stále bez výnimky,a teraz nevládzem veru ani ľahšiu túru ani by som pol hodinu neodcvicila🥲🥲🥲