Slabosť, točenie hlavy, pocity na odpadnutie

ratka800
21. jan 2024

Dobrý deň.

Pred mesiacom sa ukázalo, že dcéra ma nižší tlak. Lenže odvtedy sa to zhoršilo asi trojnásobne (v decembri som písala príspevok) máva častejšie točenie hlavy, tlak na hrudi, nechutenstvo, pocit na odpadávanie, býva vyčerpaná unavená, niekedy jej ten pohyb ani nepomôže len zhorší. Raz sme boli na prechádzke a ostalo jej zle na odpadnutie nával tepla a keď sme prišli domov točila sa jej hlava. Boli sme už trikrát u obvodnej lekárky a lekárka ju ani nikam neposlala len že ma mať kludovy rezim. Doktorka jej tiež povie že hýbať sa, ale niekedy nevládze ani len to a ostane jej zle.

Je objednaná aj k psychológovi, či to nemôže byt psychického pôvodu. Len som taká nepokojná, čakala som že ju doktorka buď pošle na neurologiu alebo niekde. Býva jej zle aj každý deň. Dcéra je už dospela tak si lekárov rieši sama tak aj keď jej poviem či sa aspoň na to neopyta či ju nemôže niekam poslať tak mi povie že však je doktorka tak hádam vie čo robí. Ale sama sa mi priznala že príznaky sa jej zhoršujú keď je osamote alebo keď je mimo domova, keď je napríklad na internáte.

Len sa mi to nepáči, že ju doktorka ani nikam neposlala… ale neviem niesom doktor.
Prikláňala som to aj k stresu keďže ma skuskove obdobie. Ale neviem čo si mám myslieť a ako jej pomôcť.

zobaka
21. jan 2024

je potrebne urcite ist ku kardiologovi a vziat celu biochemiu, pozriet a povedat, ze ma mat kludovy rezim ziadnu patologiu neodhali, zmente obvodnu

deti95060810
21. jan 2024

to môže byť ak depresia. .nech skúsi psychiatra...
krv jej lekárka zobrala? či nie náhodou málo železa ....

ratka800
autor
21. jan 2024

@zobaka no práveže sme už obvodnu zmenili.. sme u nej len rok a v okoli si ju všetci chválili …

ratka800
autor
21. jan 2024

@deti95060810 je pravda že dcéra je precitlivena a stresuje kvôli maličkostiam. Odber krvi jej robila a to je jedine čo robila. Krvný obraz ma vraj úplne dokonalý. Keď sme prišli zas tak jej predpísala Magnosolv. Lenže ten jej robí len žalúdočné problémy. A keďže je víkend nemala ani možnosť zavolať doktorke čo s tým.

ratka800
autor
21. jan 2024

no dcéra povedala že tam pôjde znova cez týždeň a uvidíme ako to dopadne …

zobaka
21. jan 2024

@ratka800 urcite trvajte na navsteve kardiologa a potom ak tam bude vsetko ok, mozete riesit pripadne neurovegetativne tazkosti, najlahsie je zhodit vsetko na psychiku v dnesnej dobe

natalia912
21. jan 2024

Skúste si prečítať o tetanii...ja som mala niečo podobné a bola mi diagnostikovaná tetania...neurológ, špeciálne vyšetrenie, doplnenie vitamínov a za necelý mesiac je už lepšie🙂

ratka800
autor
22. jan 2024

@natalia912 už sa dcéry pár ľudí pýtalo či nemôže mať tetaniu. No nič dúfam keď tam pôjde už na štvrtý krát, tak už sa jej podarí niečo vyriešiť. Lebo to nieje normálne ona nemôže sama normálne fungovať nemôže ísť nikam sama. Neviem či to je hlavne tým, že dcére býva zle napríklad pri prudkom postavení alebo v obchode nevydrží ani 5 minút. Háklivá na nevyvetrany vzduch. Len sa mi nepáči že jej býva zle po fyzickej aktivite. Ona napríklad upratuje a jej ostane zle točí sa jej hlava a musí si ľahnúť aj na polhodinu. Potom aj pri prechádzke jej niekedy ostane zle. To by zas malo na nízky tlak prechádzka pomôcť nie ? Očividne to nebude len tým že ma nižší tlak a to ho nemá až taký nízky ma ho 110. Sú ľudia čo majú nižší a fungujú úplne normálne.

ratka800
autor
22. jan 2024

@zobaka neviem prečo toto doktorku nenapadlo. Možno tým že dcéra sa na tep vôbec nestazovala. Ma smart hodinky ale nesleduje si to, nemá pocit že by mala príliš vysoký alebo nízky. A tlak na hrudi ma len občas nemá to vždy. Neviem či preto usúdila že netreba kardiológa. Je slabá každý deň, každý deň sa jej točí hlava, často pocity na odpadnutie… najhoršie sú rána. Neverím že zdravému človeku je každý deň zle. Šťastie je len to že ma skuskove a nemusí nikam sama chodiť, že väčšinu času je doma. Už mesiac oddychuje s tým že odbehne na skúšku. Ale čo bude robiť potom keď jej začne normálne škola? Boji sa vôbec sadnúť do autá.

Toho psychológa sme začali riešiť preto, lebo dcéra si sama všimla že sa strašne boji o svoje zdravie a že ma pocit že si niekedy sama prihoršuje tým ako sa stresuje. Že napríklad boji sa ísť do obchodu že čo ak jej bude zle alebo nechce ísť von lebo čo ak jej bude zle, občas príde to nechutenstvo na jedlo…. Tak sa chcela so psychológom porozprávať.

mikadooo
22. jan 2024

@ratka800 skúste kúpiť železo a nech si dáva, či sa to nezlepší. Je (prijíma potravu) dosť? Niekto pod stresom nedokáže poriadne jesť, ak má dlhodobo stres, možno si ani nevšimla, že menej je... To že sa boji ísť do obchodu, plne ju chápem, aj ja by som sa bála, kebyže sa mi hocikedy len tak zatočí hlava.

dollyzv
22. jan 2024

Skúste sa zamerať na krčnú chrbticu...ak dcéra študuje a je často "zaborena" v knihách v polohe za stolom s hlavou dole,môže byť preťažená krčna chrbtica..mala som podobne príznaky pred pár rokmi,bola som na akupunkture a napraveni a pomohlo..žiaľ vďaka sedavej kancelárskej práci sa mi to často vracia.

zara1357
22. jan 2024

@ratka800 nech si prečíta o tetanickom sydróme.
Je to zo stresu potlačeneho.

ratka800
autor
22. jan 2024

@mikadooo musím povedať že celý život je mensie porcie, nie je ten typ čo zje veľké porcie. Možno je 4 krát za deň mensie porcie. Ale ako jej takto ostáva zle tak niekedy je omnoho menej, keďže jej nechutí.

ratka800
autor
22. jan 2024

@dollyzv Ach až ma to stresuje čo všetko môže byt a doktorka nič nerieši.

ratka800
autor
22. jan 2024

@zara1357 ďakujem

zara1357
22. jan 2024

@ratka800 neboj sa, nebude to nič vážne. Keby ti mám opísať, ake príznaky sa mne diali a neurolog mi hovori, ste prepracovana, potlacate stres, je to tetanicky syndrom.
2x som odpadla co sa mi vsetko tocilo. Nevedela som šoferovat co sa mi vsetko tocilo, tlak na hrudi, ako pri infarkte, myslienky, ze urcite zomriem/strach z toho, zle mi bolo od zaludka- iba na listovom salate som bola, ruky sa mi triasli, kolena podlamovali, závraty, tocenie hlavy, kolisal sa mi tlak nizky/vysoky, neskutocny pocit na tele, ze nieco nie je v poriadku atd..
Nasadili mi vitaminy a milgammu n
Treba najst pricinu co jej sposobuje stres, aj ked si mysli, ze ziaden nema- nieco ju trápi a to jej to robi.
Ja som dala vypoved- a tych " zachvatov" je od vtedy o 90 percent menej

ratka800
autor
22. jan 2024

@zara1357 prežíva skuskove obdobie ale ona tvrdila že nemala pocit že ma z toho stres. Úprimne dúfam ale že ju niekam doktorka pošle aspoň na tu neurologiu.
Ďakujem veľmi pekne upokojili ste ma trochu ❤️

macanela
6. mar 2024

@ratka800 ona si ten stres nemusi uvedomit ,ale telo ano takze to ide ruka v ruke.

s1m1
30. mar 2024

@ratka800 ja som mala ale že úplne to isté. Dlho som chodila po doktoroch, dokonca som aj bola na pozorovaní v nemocnici ale nič sa nezistilo. Najhoršia bola tá nevedomosť čo mi je a prečo mi je stále tak zle. Nakoniec som si našla dobrého psychiatra a ten mi diagnostikoval úzkostnú poruchu. Podla mňa sú to čisto panické ataky, čo má Vaša dcéra. Človeku vtedy chýbajú v mozgu určité látky, ktoré treba doplniť. Je to naozaj veľmi nepríjemné ale mne sa dosť polepšilo po liekoch čo mi tam pred písali. A nebojte sa, ísť psychiatrovi naozaj nie je hanba, psychika vie tiež poriadne potrápiť a treba sa o ňu starať rovnako ako o naše fyzické zdravie 😊.

lubkovaandrejka
10. júl 2024

@ratka800 Ahoj autorka, prosim ta, uz vies,z coho to tvoja dcera mala?

ratka800
autor
10. júl 2024

@lubkovaandrejka ahoj panicka porucha 🙂

lubkovaandrejka
10. júl 2024

@ratka800 dakujem pekne😊