Slabosť a divný pocit v rukách a nohách

5. dec 2024

Ahojte, už asi tyžden mam problemy s pocitmi v mojich rukach a nohach … Ide o to že ruky a nohy nejak netrpnu no mam v nich akoby taku slabosť a pocit ako keď si ruku prisadnete a štekli vas v danej koncatine.. čital som že to môže byť skleroza multiplex alebo ine važne neurologicke ochorenia a tak isto to môže isť od chrbtice alebo vraj aj stres a uzkosť no neviem či toto prave su priznaky stresu . Potom keď som sa dočital o hroznych diagnozach tak sa aj moje telo zblaznilo , dostal som triašku …Bol som u obvodnej ta mi dala vymenny list k neurologovi,no čakacie doby su hrozne dlhe a neviem si predstaviť že mam na vyšetrenie čakať mesiac alebo aj viac …

klara1205
5. dec 2024

Ja mám toto z tetánie

hradnapani
5. dec 2024

aj ja som to mala z tetanie. Velmi neprijemny pocit. Uzivaj denne magnezium, aj ta ukludni a mozno aj pomoze do casu, kym pojdes na neuro. Ale ano, cloveka hned napadne to najhorsie.

deti95060810
5. dec 2024

objednaj sa do súkr. centra ... tam dostaneš rýchlejšie termín.

nyusika
5. dec 2024

ja mam tetaniu a toto mam z nej.

luccija
5. dec 2024

Keď si dostal triasku a úzkosť, tak to máš najskôr tetaniu, psychiku.Hlavne nehľadaj tie najhoršie diagnózy dávaj si magnézium a b vitamíny forte.

dotka04
5. dec 2024

takto sa mi prejavuje tetánia.

autor
5. dec 2024

@dotka04
@nyusika ale taketo prejavy ako steklenie a nepokoj v rukach ? A ked tak som sa docital ze v epizodach no ja to mam viacmenej vzdy len raz toje horsie v rukach niekedy zasa v nohach …

stanulienkat
5. dec 2024

Ze si to ty-nas stary znamy?

dotka04
5. dec 2024

áno, presne. A sem-tam také mravčenie, niekedy ako drobné ihličky, niekedy len pocit akoby stuhnutosti/únavy svalov na rukách/nohách (to už skôr keď mi tetánia pár dní trvá, resp. mne ju spúšťa stres, tak to môže byť aj stres, ja to nejako už rokmi nerozlišujem 🙂 ), točenie hlavy, pocit neistoty/nestability, bolesti hlavy, úzkosť, ... j