Ahojte, máte niekto skúsenosť so slabými nohami po covide? Od prvých priznakov som necelé 2 týždne. Priebeh bol mierny. Mám nevolnosť (dávam probiotika 2 tbl) a hlavne mám slabé nohy, akoby boli cudzie. Dávam magnesium 2x 250mg, C,D, zinok.
Máte niekto čosi odskúšane čo pomohlo?
@lenkasarka to aj ja pri delte, katastrofa. A nohy ti kolko prechadzali? Pripadne cosi co Ti pomohlo?
Mne tak oslabli ruky.ciastocne sa to upravilo.ale nie celkom.Som po covide viac ako rok.Ani neurologická nevedela čo s tým.
Viac ako rok. Čo sa pľúc týka stále mám pocit akoby som sa už nevedela poriadne z hlboká nadýchnuť.
Syn prestal skoro chodit, bolesti noh,slabe atd.no ale riesenie to co beres ok ale magnezka mas malo.doplnila by som aj kupele v espomskej soli kupis aj v dmke.tam sa ti magnezko najlepsie vstrebe.vit D s K,sam je onicom.vela som ho masirovala denne aj 3x prekrvovala,odpocival vela.a po 2tyzdnoch strecing a idealne plavanie a fyzioterapia.trvalo mu to viac ako mesiac a fyziolog povedal ze to je bezny jav po covide.treba rozcvicit a moze trvat aj polroka.drzim palce
@dadaviki ty kokos co to dokáze spraviť s clovekom :( hlavne, že je už v pohode a prešlo to. Práve včera som si kúpila tu magneziovu sol a spravila aj prvý kúpel. Dnes som sa bola aj prejst a ako píšeš snažim sa to rozchodiť. Mám pocit, že sa mi šlo o čosi lepšie ako včera. Posledné dni dávam 500mg magnesia, niekto to tu písal, tak skúšam. Aké ste dávali magnesium a kolko? Dnes zas skúšam magnerot 🤷♀️
Ja som mala covid minulý rok, tiež slabé nohy najhoršie boli asi 2 mesiace...ale po niekoľkých mesiacoch sa to upravilo. Prajem skoré zotavenie.
3-4magnezka za den uplne v pohode.len aby ta neprehanalo po nom.preto odporucam tu espomsku.ked nebudes napr mat denne kupel.skus pri telke napr aspon nohy si macat.my sme davali len espomsku a sprej magneziovy a masaze.ale ja pre syna pouzivat iba NoN toxic produkty ak sa da co najviac.cize doplnky ma uplne ciste.alebo kup magnezku vodu a pi to keby nie tolko magnezia v tbl.
@dadaviki chcem si robiť kúpel každy druhý deň, plus to magnézium uživať každy deň. 2tbl lebo ja mám jedno 250mg. Vy ste mali kolko mg tabletky? To magnezium vám poradil ten fyzioterapeut? 🙂
Treba si pozriet davkovanie magnezia.bezne sa dava 1-2 preventivne,ked su problemy aj 4.takze treba vyssie davky urcite.ked len 2tlb dodat to inak napr stravou alebo tym kupelom.podla mna 1000mg je uplne v pohode denne.moj syn mal 2,5 roka to sa neda porovnavat pretoze na jeho vek skoro nic nie je v ponuke.
@dadaviki aha tak to jasne, to sa neda porovnavat. Mam ale podozrenie ze mi znizuje uz nizky tlak lebo rano ako som si dala magnesko a sla sa kúpat v magnesku tak sa mi akosi motala hlava🤷♀️
Moze byt.tak nahodit tu mineralku viac.a ked pijes kavu dvihnut kavou.ak nie,davat magnezium na obed a poobede a vecer.alebo skusit ten sprej magneziovy,je ich na trhu viac aj s vit b6 napr.este ma napadlo co som nepisala mineralne kvapky, tie pouzivam aj na ine veci ale zakladne pouzitie u nas aj pri detoch je slabost,po sporte a svalovica a aj vtedy som davala.Ovonex mineralne kvapky,su uplne ciste a mas tam aj magnezko ale perfektne zlozenie na mineraly.a hlavne je to uplne ciste bez konzervantov.
Keby len nohy,ale mala som pocit,že aj pľúca mi odišli.