Slabá krv v prechode

lara1981
17. mar 2012

Mám nasledujúci problém: mama, ktorá je v prechode, má strašne kolísavý krvný tlak. Raz jej duní v hlave, inokedy dobre, že nespadne zo stoličky. Začalo to tým, že keď dostala menštruáciu- naposledy- pred 2 týždňami strašne krvácala.V stredu minulý týždeň ju zasa dostala. Podľa mňa stratila veľa krvi, začala chodiť hneď po doktoroch, dostávala magnézium a nejaké tabletky a teraz jej zistili, že má strašne slabú krv. Je to na nej vidno, je veľmi unavená,skoro až žltá, len by celé dni spala, je mi z toho až zle, nespoznávam ju a okrem toho, má také výkyvy nálad, že sa bojím, čo bude s ňou. Kúpila si už aj železo, vitamíny,no náhodou nejaké bylinky neexistujú na slabú krv? Ďakujem za každú jednu cennú radu, veľmi sa o ňu bojím.

lubina
17. mar 2012

Asi ti velmi neporadim lebo ani nechapem, co myslis pod pojmom "slaba krv". Ale tvoja mama by sa mala drzat rad lekara, najma ak je v prechode.Teraz su uz na to celkom dobre lieky, aby sa aj prechod dal zvladnut.

lara1981
autor
17. mar 2012

@lubina no ja som úplný laik, slabá krv- mama mi len toľko povedala, že akoby nemala farbu ☹ Drží sa rád lekárov, len vieš, už druhý týždeň chodí domov o druhej od rána od lekárov, ja viem, že tie vyšetrenia trvajú, ale je taká zoslabnutá, verím, že sa to už tento týždeň pohne dopredu, ja som myslela na nejaké vitamíny, keby niekto vedel poradiť, alebo tak...

happy8051
17. mar 2012

ak mas na mysli anemiu, treba sa drzat pokynov lekara. rovnako, ako pri akejkolvek inej diagnoze

cora73
17. mar 2012

cervene vino??? to je na krvinky?? neviem,co je slaba krv.. 😒

lara1981
autor
17. mar 2012

@cora73 presne ani ja:(

cora73
17. mar 2012

@lara1981 asi je to anemia,treba zelezo,ale to nebude mat upravene zo dna na den...a co cervena repa/cvikla? Neviem,len hadam... 😒

cmulinko
17. mar 2012

tvojej mame sa da velmi lahko pomoct ak jej lekar predpise lieky,ktore utlmuju vsetky tieto neprijemne sprievodne znaky menopauzy....niektore v lahsej forme sa daju kupit aj bez receptu..treba sa opytat v lekarni.problem,ktory opisujes je velmi bezny..silne krvacania,nepravidelne krvacania,zmena nalady,agresivita,malatnost,unava...atd....to vsetko je zial vdaka menopauze.lekar posudi ci je potrebne riesit to medikamentozne ,alebo nie....nie je lahke citit sa fajn ak v tele si robia hormony co chcu.

carmella
17. mar 2012

ahoj asi to bude anemia .. aj ja som nieco podobne Mala .. tocenie hlavy ,zle videnie , celkova slabost , ubudanie hmotnosti.. po vysetreni zistili anemiu a brala som zelezo ale stav sa upravil az po mesiaci hoci vysledky este neboli na 100% ok
v pripade tvojeje mamini urcite velku rolu hraju aj hormony 😖
v takom pripade sa treba drzat pokynov doktora ale vsetko chce svoj cas
drzim palce

lubina
18. mar 2012

@lara1981 Vies ja mam anemiu takze ak ma tiez anemiu, tak to je na "dlhe trate beh" ako sa hovori. Tiez mam dost silnu menstruaciu a vtedy beriem na predpis od lekara zelezo a ascorutin, aby som tolko nekrvacala.A stale kontrola u hematologa. Prvotne vysetrenia preco tu anemiu mam trvali velmi dlho lebo to moze byt hocico, vred zaludka, nador a hocico.Nakoniec mi ale nezistili nic, takze diagnoza anemia nezisteneho povodu a kontroly u hemat. Zelezo lieta ako nahojdacke, hore dolu a to mam od prechodu este nejaky ten rok, tak som zvedava co bude potom.Inak anemia neboli, ale zadychavam sa dost, kedze nemam cervene krvinky co roznasaju kyslik po tele, busenie srdca, unava. Zrejme ma mozno potom aj toto, lebo pri anemii je clovek dost "bledy". Len sa drzat rad lekara. A ja pijem cviklovy dzus na to zelezo, pomaha to.Kazdy den.Da sa normlane kupit, mix cvikla a jablko.Treba skusat co jej zaberie.

lara1981
autor
18. mar 2012

Ďakujem baby každej jednej, moc ste ma potešili. Ja len doma plačem a plačem, pre mňa to, že aj včera sa spýtala, načo si došla, zarážajú, toto u nás nikdy nebolo, sme ako kamarátky a teraz ju niekedy nespoznávam, dúfam, že sa zajtra niečo pohne dopredu. Podľa mňa to bude to, čo píšes @lubina. Tie isté príznaky má,aj to zadýchavanie je tiež, zajtra ide k hematológovi, so srdcom a neviem ešte kade. Ďakujem ešte raz!!!

tinki
19. mar 2012

@lara1981 ahoj, tak mamina ak je v prechode, tak v prvom rade musíš byť silná ty a neplakať. Je to hormonálna záležitosť,niečo napr, ako keď dieťa vchádza do puberty. Zmeny nálad, návaly tepla. Maminka si možno aj nepriamo uvedomuje svoj vek, to že už ako keby prestávala byť ženou. Ty ju musíš chápať a byť pri nej. Ona sa s tým všetkým vyrovná sama, len to chce čas. Určite ťa ľúbi a vždy bude. Musíš tak 2, 3 rôčky vydržať a bude to znova tvoja zlatá mamka.
Čo sa týka tej chudokrvnosti, existuje mnoho doplnkov ale treba si ešte pozisťovať kedy ich brať, pretože niektoré jedlá môžu znižovať účinky vitamínov. Pripojím ti nejaké linky, tam si polistuj. Inak na chudokrvnosť sú dobré sušené marhule, hlávkový šalát, špenát, brokolica, strukoviny, paradajky, jahody..

http://www.biospotrebitel.sk/clanok/658-chudokr...

http://zena.atlas.sk/anemia-choroba-ktora-pije-...

sisaha
19. mar 2012

@lara1981 a bola tvoja mamina aj na gynde? Ak krvaca moze mat myom, polyp, cokolvek. To vsetko je riesitelne. Nech jej gyndos vysetri aj hormony a nastavi liecbu.

lara1981
autor
19. mar 2012

@tinki no dnes sa potvrdila tá chudokrvnosť, lekár sa jej len toľko spýtal, pani zlatá a vy ste ako žili vôbec doteraz? už má lieky, dúfam, že sa to znormalizuje a bude všetko ok aj s tým tlakom. Milión vyšetrení ale som jej hovorila, že to musí zvládnuť a nech sa už nasadia lieky. Ďakujem aj za linky, idem ich študovať 🙂

lara1981
autor
19. mar 2012

@sisaha bola, tam sme začali, má myom, len taký vysoký krvný tlak mala aj vtedy, že lekár povedal, že najprv to má dať do poriadku. Veľa sa jej nazbieralo, ale dúfam, že sa to dá do poriadku.

jar89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinha666
26. feb 2017

može to byť aj leukémia