Škvrkanie v žalúdku

zvedavabuduca
14. jan 2016

Ahojte.
Včera večer som prišla s roboty o 23:15. Nejedla som nič, zvyčajne si niečo dám, kedže takto robievam navečer, akurát som si dala minerálku a šla potom do vane, následne som mala energiu a upratala som prádlo a celú kupeľňu. Následne som si sadla do obývačky, s tým, že som vlastne celý čas bola tu na MK a medzitým som bola hladná, začalo mi škvrkať v bruchu tak som si dala karičku. Potom o hodnú chvíľu, že som stále hladná, dala som si grécky jogurt. Zachvíľu sa to znova prejavilo, tak som si dala krabie tyčinky a napokon som si dala cereálie s mliekom. Už bolo 6 hodín, tak som si dala pohár minerálky, kávu, spravila som si praženicu a stále mi škvrká v bruchu. Je to dosť nepríjemné, neviem, či mám ísť blvať alebo čo .. Zjedla by som aj neviem čo, len nech to prestane. Prosím Vás, stretli ste sa s týmto niekto ? Dakujem za odpovede.

dominika6
14. jan 2016

@zvedavabuduca to si 5h iba jedla a nespala?

limetka69
14. jan 2016

A to ako chces zahnat hlad takymi blbostami? Maso a muka ta zasytia, a nie take prkotiny. Ja ked drzala diety som bola vecne hladna. A jogurt nastartuje travenie estd viac....

deltaa
14. jan 2016

mna najviac a najrychlejsie zasyti mlieko, ked koncim v praci a uz citim hlad tak vypijem 3 deci polotucneho mlieka a na hodinu a pol mam pokoj, este lepsie je plnotucne. Kym docestujem domov tak mi to vydrzi a v autobuse nepocitujem skrvrkanie a travenie na prazdno. Nic ine co som skusala nezabera ani ovocie ani mrkva ani doboska to vsetko su take pol hodinove zalezitosti.

damadama
15. jan 2016

@zvedavabuduca ja som mala to isté, vlčí hlad a škvŕkanie v bruchu. Pomohlo mi ODČERVENIE SA. Každý by sa mal aspoň raz za rok odčerviť. Obvodná ti napíše recept na Vermox, odporúčam aj ostatným členom rodiny, okrem maličkých detí, to sa poraď s lekárkou, príp.existuje aj sirup. Ja som vyskúšala všetko a od zúfalstva (a vylučovacou metódou) som si dala odčervovacie tabletky pre psa, čo sme mali doma (1 tabletna=na 10kg) a super. Prešlo to 🙂

damadama
15. jan 2016

@zvedavabuduca ešte mi napadlo, že škvŕkanie býva prejavom premnoženého helikobaktera (ak mávaš kyselinu=ideálne prostredie, nemusíš o tom ani vedieť). V lekárni si kúpiš test zo stolice. Ak bude pozitívny, treba k lekárke, vylieči sa to len antibiotikami.

anatalia77
15. jan 2016

no ja som vždy brala škvŕkanie v žalúdku ako prejav hladu. A dočítam sa,že sú to červy. No zbohom.

damadama
15. jan 2016

@anatalia77 škvŕkanie nikdy nie je v poriadku, obzvlášť hlasné. Pri vylučovaní tráviacich štiav sa slabší zvuk môže objaviť, ale inak by nemalo byť žiadne, okrem stavu hladu. Ale po najedení sa určite nie.

zvedavabuduca
autor
16. jan 2016

Toto som mala prvýkrát takéto stavy, bolo to nepríjemné a bolestivé zároveň o dva dni to prešlo @damadama ďakujem za vysvetlenie asi zájdem k Dr. A @limetka69 ja múku také ako múku nejem, najväčší zabijak 😉 a mäso mávam na obed nie na večeru...

Ale ďakujem všetkým za vaše názory. Určite pôjdem k Dr aspoň sa vyšetriť na tie červy..