Máte prosím niekto osobnú skúsenosť s užívaním hak (ultranizkodavkovej) a zároveň sa liečite na vysoký tlak? Mne lekári povedali,že ak tolerujem,tak môžem, tlak je na liekoch ok,nič iné mi nie je,bola som kompletné vyšetrená.
@blondiee83 tak mne gyn. Povedala,že pokiaľ mi to internista vyslovene neodporúča,tak že môžem pokračovať,že nevidí problém a to iste mi povedal aj internista...nežijeme v roku 1970 kedy to boli "smrteľne" dávky a že dnešná hak je ďaleko šetrná...len zatiaľ uvažujem a píšem názor lekárov
Ahoj, ja sa tiež liečim na hypertenziu a antikoncepciu som užívala dlhodobo, dokonca Diane 35, ktorá je už zakázaná. Užívala som ju kvôli hormonálnemu akné. Potom som užívala Belaru a žiadne problémy som nemala.
@littlefiona a užívala si aj v čase keď si si liečila už vysoký tlak? Lekári ti čo na to povedali? Internista a zrejme kožná dr.
Áno, užívala som ju už v čase, keď som sa liečila na vysoký tlak. Doktorka aj gynekológ ma upozorňovali, aby som upravila životný štýl, žiaden alkohol, cigarety, menej mastného, viac pohybu a užívať magnézium. Užívam Telmisartan 80mg a k tomu magnerot dvakrát denne. Ja trpím metabolickým syndrómom, mám zvýšený cholesterol, cukor, je to zvláštne, lebo som štíhla a stravujem sa zdravo. Mne povedala doktorka, že je to zo stresu, mám naročnú prácu. Začala som viac cvičiť a vyradila úplne alkohol, bohužiaľ cigariet sa neviem vzdať🙂.
@littlefiona ale tak už máš pokoj aspoň od hak. Ja zatiaľ veľmi zvažujem
Začala si užívať napokon hak?
Liecim sa na vysoky tlak, napriek tomu, ze mam len "slabe" lieky,mi gynekologicka antikoncepciu vobec neodporuca. A ja jej verim. Antikoncepcia je najvacsi bordel pre telo zeny, nebrala by som ju ani uplne zdrava, no s vysokym tlakom uz vonkoncom nie. Ale kazdy je zodpovedny sam za seba a svoje zdravie. ja s nim hazardovat urcite nemienim.