Skúsenosti so sťahovaním zubných koruniek

lumame
4. jún 2021

Dobry deň , ma prosím niekto skúsenosť so sťahovaním zubných koruniek ktoré sú nacementovane? Stala sa mi totiž taká vec že som si dala robiť 4 predné zuby - korunky . Lekár mi ich skúšal a nesedeli dobre, tak mi ešte obrusil zub a zrazu mi proste napevno nasadil korunky bez toho aby som sa videla . Po nalepeni tieto korunky stále nesedia , a ešte mi aj robia predkus - načo mi povedal že mám počkať a oni sadnú . Keď som sa doma videla tak som sa zrútila a volala som spat lekárovi že to takto určite byt nemá a nechcem to mat takto . Povedal mi teda že dá urobiť nové korunky , tieto mi stiahne , urobi nové odtlačky a naspäť nasadí tieto zle už len dočasne kým nebudú hotové nové ... no a tu sa obávam , ako sa stiahnu pevne nacementovane korunky ? Mám ich spolu 4 zuby a strašne sa bojím . Už som si tam vytrpela celkom dosť za posledný mesiac 😭 ak niekto máte skúsenosť ako sa sťahujú v celku korunky prosím napíšte . Budem Vám vďačná . Ďakujem

heleninamama
4. jún 2021

@lumame Daj si injekciu do ďasien a nebudeš cítiť nič, len slabý tlak. Tých pár eur za to stojí. Len mäsiar by Ti to robil bez umŕtvenia.

lumame
autor
4. jún 2021

@heleninamama ďakujem pekne za reakciu, tak si vydupem injekciu a to mi po telefóne hovoril že sú na to nejaké haky a že to neboli 😭 strašne sa bojím , zbytočne týmto prechádzať čo vôbec nemuselo byt 😭

tina4931
4. jún 2021

@lumame žiaden strach,mne sťahoval dvojitú,kde bol silný zápal,hnis a v pohode bez injekcie a úľava kvôli tomu zápalu. Nič hrozne.

panelacikova
4. jún 2021

@lumame ja neviem, či toto nie je na iného zubára. ja som teda konkrétne takýto zákrok ešte nepotrebovala, ale robili mi všeličo iné so zubami, aj 3-hodinové záležitosti, ale ak bolo treba, dali mi aj 2-3x injekciu.... to čo je za bezciťáka?

lumame
autor
4. jún 2021

@panelacikova ja už neviem . Ja mám panicky strach zo zubára a teda aj zanedbane zuby . Prišla som k tomuto zubárovi lebo sa mi zlomilo z dvoch predných zubov a on že obrusi všetky 4 predné a dá korunky a do týždňa bude pokoj ... ale kdeže , brúsil mi zuby , potom odtlačky , po týždni že treba nové odtlačky tak opäť trocha obrusil a opäť odtlačky . Ďalšie 2 týždne čakania a konečne prišli zuby a takáto katastrofa 🙈opäť jeden brúsil lebo nedoliehala korunka a zrazu ich nacementoval bez môjho potvrdenia aby som to videla a nedolieha aj tak 😭 vyzerá to naozaj príšerne a ešte že to je dobre , ono to sadne ... no nesadne , trčí mi obruseny zub , celé to je krivé a škaredé tak som si vydupala že toto jednoducho nie a zubár že dobre , stiahneme a znova odtlačky - akoby sa nič nedialo 😭 a na moje otázky ako to prebieha a či to boli tak že sú nato nejaké haky a že neboli ale ja už sa tak strašne bojím že ani spat nemôžem 🙈 takze si radšej vydupem injekcie aj keby mi ich nechcel dať

panelacikova
4. jún 2021

@lumame tak pri takomto zubárovi sa toho panického strachu ani nezbavíš :( ja mám korunky na 2 miestach, 1 je absolútne v pohode, 2 občas zabolí, ale to je vraj normálne (tzn. zabolí ma to cca 2-3x do mesiaca), zrejme keď viac ponamáham alebo čo, lebo jeden z tých obrúsených zubov je zdravý, ale vždy som ho mala citlivý, tak ma to aj teraz kvôli tomu pobolieva. ale s tým sa dá žiť aj jesť, aj všetko a čo je ešte super - vyzerá to skvelo. proste ako môj pôvodný chrup. to kde si bola prosím ťa? u koho? aké mesto? ja chodím v ZA a muž mal robený chrup v MT u zubárov. a tiež vpredu hore zuby a má ich fantastické. a to už má roky.... neviem, asi 7 rokov? a úplná pohoda. len raz ho boleli, čosi sa mu tam zapálilo, ale poriadne vyčistil, vydezinfikoval a ukľudnilo sa to. inak žiadne problémy...

lumame
autor
4. jún 2021

@panelacikova zubár je v Modre, ja bývam v Pezinku . Je to starší pán , aj ambulancia taká staršia ale bol na mna pri vstupnej prehliadke mily a chápavý a ja som sa tešila že je ochotný so mnou pracovať nakoľko mám obrovský strach a aj ceny oproti iným ambulanciam boli veľmi dobre- nakoľko som na materskej a peňazí nieje nazvyš 🙈 nechcem samozrejme nikomu krivdiť - neviem kde nastala chyba - či u technika alebo zubára no každopádne je to hrozná skúsenosť a neostáva mi iné ako veriť že druhé zuby už budú v poriadku - teda ak prežijem to stahovanie týchto 😭

heleninamama
4. jún 2021

@lumame Však práve, keď máš panický strach, trvaj na injekcií. Mne tiež robili korunky a už vo dverách som to žiadala. Potom mohla zubárka brúsiť, brať odtlačky, modelovať dočasné zuby, skúšať, upravovať... Nič ma nebolelo, ani po skončení účinku injekcie.

panelacikova
4. jún 2021

@lumame strašné :( prajem ti, aby ti to dal do poriadku...

lumame
autor
4. jún 2021

@panelacikova ďakujem pekne , dúfam že to zvládnem 😞

whatever1
4. jún 2021

@lumame Ako velmi si mala tie dva zuby nalomene? Bolo ozaj nutne kvoli tomu robit 4clenny mostik? Nerozumiem preco ti to nacementoval napevno, ked mostik nesadol a este bez tvojho suhlasu. To je hrozny pristup. Ja by som trvala na vrateni penazi a dala si ho spravit inde.

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucik90
4. jún 2021

@lumame ja som si dala spraviť 8 predných horných koruniek (každá korunka je zvlášť, žiadny mostík) a po nacementovaní som si pripadala ako Freddie Mercury 😃 ale po pár mesiacoch si sadli a pekne sa prispôsobili 🙂

lumame
autor
8. jún 2021

@whatever1 boli veľmi zlomené , tak že potrebujem aj ďalšie dva ktoré boli v poriadku obrusit a dať korunku zo 4 zubov ktoré sú spolu že aby to lepšie držalo a nakoniec toto... každopádne ďakujem všetkým za reakcie , zajtra idem na sťahovanie a nové odtlačky teda ak to všetko dobre dopadne 🙈po telefóne mi povedal zubár že sa nemám báť , že mi dá injekciu ale aj tak 😭už teraz nemôžem ani spat ani nič ako strašne sa bojím 😭

lucik90
8. jún 2021

@lumame držím palce! Onedlho sa už budete krásne usmievať 😉

frzeiovn
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
frzeiovn
Autor odpoveď zmazal
Zobraz