Skúsenosti s Xanaxom a Tritticom

jahodecka
24. aug 2014

ahojte🙂 mate nejake skusenosti s Xanaxom a Tritticom? beriete to niektora?

inull5
24. aug 2014

@jahodecka to su antidepresiva?

veva45
24. aug 2014

Po smrti partnera som brala....

jahodecka
autor
24. aug 2014

@inull5 ano,antidepresiva

jahodecka
autor
24. aug 2014

@veva45 a zbavila si sa ich? ako dlho si ich brala?

lillika
24. aug 2014

@jahodecka Ahoj.Trittico neber je to svinstvo a velmi navykove ☹

jahodecka
autor
24. aug 2014

@lillika ahoj...praveze som citala letak po dlhsej dobe znovu,ze je jeden z radu tych co niesu navykove,skor by som povedala ze xanaxje viac...trittico som si zacala zmensovat davkovanie a citim sa lepsie,niesom stale ospala,predtym mi trvalo kym som sa vytiahla z postele

veva45
24. aug 2014

No pomohlo mi to velmi..... uz si nepamatam.... len som potrebovala takto prekonat ten zaciatok..... je to presne 11 rokov co som brala....

lillika
24. aug 2014

@jahodecka Ja som posledny mesiac,ked som ho chcela vysadit brala len tretinku a aj tak som potom dalsie 2 mesiace nemohla spat ☹ .A par tyzdnov som potom bola dost nervozna,nesustredena a bolo mi casto do placu.

bonaqa2013
24. aug 2014

@lillika tieto lieky sa prestávajú užívať po dohode s lekárom. lekár presne napíše ako treba zmenšovať dávky.

lillika
24. aug 2014

@bonaqa2013 iste ze po dohode s lekarom 🙂

ellizabeth
24. aug 2014

@jahodecka ja beriem trittico uz 2 roky 1/3 pol hodinku pred spanim,tieto lieky su v pohode a dokonca neuskodia ani v tehotenstve... a xanax-ten som nikdy nebrala,ale myslim,ze je to nieco ako lexaurin a ten som brala,ale len zo zaciatku a len v pripade potreby na ukludnenie 😉

romea
24. aug 2014

@jahodecka xanax je vysoko návykový, niečo ako neurol, má sa brať dočasne iba tak 2 mesiace

bonaqa2013
24. aug 2014

@romea no to sa mi nezdá, čo viem tento liek lekári predpisujú aj na niekoľko rokov. Všetky antidepresíva sú návykové....

romea
24. aug 2014

@bonaqa2013 bola som na liečení vo Veľkom Záluží, kde bolo povedané, že lexaurin, xanax a neurol sú vysokonavykové a majú sa brať len učitú dobu, existujú iné antidepresíva nových generácií, ktoré nie sú navýkové vôbec, ale všetky sa musia vysádzať postupne po dohode s lekárom, či sú navýkové alebo nie. Mala som tam spolupacientky, ktoré tam boli preto, lebo boli závislé od spomenutých liekov a museli sa naučiť žiť bez nich respektíve s inými antidepresívami a hovorili, že lekár, resp.psychiater tiež nevedel že sú vysokonávykové

sintra
25. aug 2014

romea ma pravdu. Z hladiska navykovosti, dopadu na organizmus a abstinencnych priznakov pri nekontrolovanom vysadeni "vedu" jednoznacne Xanax a Lexaurin. Neurol je trochu vylepsena nahrada Lexaurinu, s mensimi negativnymi ucinkami, ale navykovy je aj ten.
Na Xanaxe sa da vybudovat velmi slusna zavislost, ked sa uziva nekontrolovane alebo doslova zneuziva.
Tieto lieky maju svoje opodstatnenie, lekar ich nepredpisuje len tak z pasie - Triticco moze byt pre niekoho velmi ucinne antidepresivum, Xanax je hlavne anxiolytikum, teda liek proti uzkosti, predpisuje sa aj pri manii, opat ucinny liek na tu spravnu diagnozu.
Pri kazdom lieku treba vzdy dat na misku vah efekt daneho pripravku pri liecbe a mozne neziaduce ucinky. Pokial to prve prevazuje, casto niet inej volby.

mikys1
25. aug 2014

@lillika Trittico je jediné nenávykové zato xanax je vysoko návykový

mikys1
25. aug 2014

Inak za rok a pol som vystriedala veľa antidepresív / zomrel mi 22 ročný syn/ a po xanax som skončila na pohotovosti lebo tá dávka čo mi dala dr. bola silná a teraz pred troma týždňami mi dala trittico a konečne mi mangel povedal ,že sa mu zdá ,že super zabrali/ aj ja sa tak cítim/ , len mi dosť zdvihli tlak / liečim sa na tlak od 2čr. tak som zvedavá čo mi na to povie dr. na kontrole .Konečne mám pocit ,že začínam žiť i keď tú bolesť nič nezmierni.A začala som na 4 h. robiť 🙂 Takže ja som za trittico