Skúsenosti s vakcínou na sennú nádchu/alergiu

diamond444
7. jún 2021

Zdravím ;) nemáte skúsenosť s vakcínou na sennú nádchu čo sa dáva v novembri/decembri ? Zaujíma ma hlavne cena ? A či to prepláca poisťovna ďakujem

henrikir
7. jún 2021

som nevedela, ze sa da voci tomu dat pichnut. ty si to uz niekedy absolvovala?

pomfritka
7. jún 2021

ja som to absolvovala, neplatila som za to nic, ale to bolo skoro 15 rokov dozadu. Skuste si zavolat k alergologovi ako to je 🙂 Ale mozem to za seba odporucit, je mi lepsie.

diamond444
autor
7. jún 2021

@henrikir ano je to forma imunoterapie , a su este lieky na vyber kazdy den pod jazyk no asi je lepsie 6x si pichnut a hotovo , budem sa informovat urcite dala mi na vyber do novembra ze ktoru formu si vyberiem

diamond444
autor
7. jún 2021

@pomfritka tato sprava ma tesi , ja uz to mam velmi zle neviem spat nic a staram sa o rocnu dceru np tak si viete predstavit ake to je na pritaz :/ nevyspata znicena :D snad uz na buducu sezonu to bude dobre

pomfritka
7. jún 2021

@diamond444 no ako spreje do nosa a kvapky do očí mám stále, ale tabletky už dlho neuzivam keďže to také zlé už dlho nebolo. A konečne si nejdem vylúpať oči 😁 takže snáď to aj vám pomôže 🙏

lenusiatko
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nessa123
6. júl 2021

@diamond444 neviem či ešte aktuálne, ale ja mám tieto injekcie v sebe už tri roky po sebe. Musím povedať, že tento rok je úplne super. Prvý krát som bez tabletiek a to som teda bežné chodievala na pohotovosť so záchvatom. Mne vždy začína v november/december 1 balenie polynex tree a potom ešte raz dve injekcie 2000ml tuším (resp. to najsilnejšie.). Tento rok som dopláca la tuším 13€. Ale mení sa to. Vieš si pozrieť na internete koľko je doplatok pacienta. Bud polynex tree alebo rei podľa toho na čo máš alergiu. Ale určite odporucam všetkými desiatimi. Pred tým si musís dat tabletku na alergiu, trochu to štípe keď ti to pichá do svalu. Potom ma dosť dlho zvykne bolieť ruka a v ten den som úplne malatna a hneď idem spať ale inak bez reakcie. Takže ak máš možnosť určite odporúčam. Celkovo sa odporúča aspon 3 roky po sebe pre úplnú účinnosť.