Pekny den ma niekto skusenosti s uzivanim sertralinu
@sardinka336 ano som sa pomylila🙂
@sardinka336 ano som sa pomylila🙂
@sardinka336 beriem sertralin
@zofka253 plati pre Sertralin to iste ako pre Serlift. Je to ta ista lieciva latka, len aditiva su ine/podobne
@catherinah mozem sa prosim spytat ci moze aj niekto iny okrem psychology napisat setralin? Napr. Obvodny?
@luci1983 pokial viem, tak len psychiater
@catherinah mne tento liek pomoholna klud ale berem ozaj malinku davku, v priehu 2,5 mesiaca sa vymenili lekari a nikto ma neinformoval. Tato co je miesto mojho byval.lekara nula bodov.tak len si najst niekoho ineho?
@luci1983 lekar myslis obvodny alebo psychiater? Najdi si dobreho psychiatra a mas vyriesene.
@zofka253 sertralin ja som brala cca rok ale bolela ma hlava z neho a tak mi ho zmenil na ciatalec a ten je lepší.
@lalinko2010 A na aku diagnozu a kolko mg
@zofka253 mne to hneď nasadil ako som k nemu prišla a tú najnižšie, a potom mi ju zvýšil na dva tabletky denne ale išlo mi hlavu rozhodiť, tak som vysadila.
a diagnóza? ani šajnu nemám - depresia alebo tak nejako
@lalinko2010 ja beriem na ocd 0,25 rano a neurol 0,25 2 krat denne ale zatial vwlmi vysledok nevydim beriem uz cca 3 tyzdne
@zofka253 tak potom nezaberajú, mne zabrali za týždeň a bolo to ok, pokiaľ ma hlava nebolela. treba zmeniť lieky, neurol som nebrala, ale mirzaten na noc a spala som ako decko a aj som dobre pribrala.
@zofka253 3 týždne je málo, ved si pisala 14.3 ze ti dali Sertralin....ešte ani mesiac to neberieš, niektore pribalové letaky uvadzaju 6 az 8 tyzdnov. Rad sa so svojou lekarkou a nie s ludmi na koniku, ktorý nerozumeju farmako liečbe. Jednemu zabrali za týžden, druhému za mesiac a mojmu známemu za pol roka. Kazde telo je iné a ta hladina serotoninu kým stupne v tých mozgových prenašačoch to trva nejaku dobu. Chapem, lebo viem čo je ,,océdečko,, ze uz chceš vidiet vysledok resp. učinok. Na to mas Neurol aby ti v akutnej faze zabral. Mozno vidiš len male pokroky a tie za pokroky nepokladaš. Porovnaj si čas bez liekov a s liekmi. Ani ,,mini,, zmena? Ak si si neni ista volaj cvokarovi.
@sardinka336 ano trocha zmena je ale som uz zufala som s toho ved to je strasne uz chcem bit konecne ok a napno sa venovat svojej rodine praci atd 😔
@zofka253 no vidiš, tak pomaly zmena prichadza....ano, je to strašne, 2 roky som mala strašne...viem o čom pišeš. Musiš tým prejst...a dokazeš to! Dnes som čitala jeden vyrok ktory ma oslovil...,,Ak kračas peklom, kračaj dalej,,. Zofka, kračaj dalej...lebo kračas, pomaly, po neistých krokoch ale IDEŠ!!! A kazdým dnom to bude len lepšie. Možno by ti pomohla aj terapia...
Ano zacala som chodit k psychologicke ja sa tak trapim uz pomaly rok dakujem za povzbudive slova vazim si to a ty sa este liecis
@sardinka336 koĺko neurolu možno denne lebo tiež 3mesiac uživam sertralin 50ml a je mi zle na zvracanie a panika hlavne doobeda ďakujem
@zofka253 sak si tri dni dozadu pisala, ze berieš Serlift...(obsahuje sertralin)
Treba vydržat kym liek zaberie, to zial trvá aj par tyzdnov. Bude dobre, chce to trpezlivost.