Skúsenosti s užívaním ad Paroxetin?

lucia851
15. feb 2020

Ahojte uzivali ste niekto ad paroxetin?ake mate skusenosti?vedlajsie ucinky?

luccija
15. feb 2020

Myslíš Seroxat?dobrý je, vedľajšie účinky ako všetky AD na začiatku zvýšená úzkosť.Kolko mg si máš dať?

michaella24
15. feb 2020

Užívala som Arketis, neskôr Paroxetine, lebo Arketis mal výpadok, ale je to vlastne to isté, niečo cez rok, väčšinu času v kombinácii s Eliceou, neskôr šla preč. V čase liečby mi vyhovoval veľmi dobre, nepociťovala som žiadne problémy, no chceli sme bábätko, tak musel ísť preč aj ten. Abstinenčné príznaky z vysadenia sú veľmi zlé, ale záleží to aj od psychického rozpoloženia. Prvý pokus o vysadenie mi lekárka spravila mesiac pred svadbou a to bol koniec - nespavosť, živé sny, plač, bola som ako handra. Po svadbe, keď som sa upokojila to už bolo v poriadku a vymenili sme ho za sertralín, ktorý môžu aj tehotné, ale ako som sa dozvedela, že som tehotná, tak som už nebola schopná dať ani ten do úst 🙂

luccija
15. feb 2020

@michaella24 takže neberiem nič?

michaella24
15. feb 2020

@luccija ak sa pýtaš, či neberiem nič, tak nie. Vzdala som sa všetkých liekov, kvôli bábätku, ale samozrejme, v prípade, že by sa mi stav zhoršil, určite to nenechám tak. Bábätko ma bude potrebovať silnú. Ale najviac ma odradil fakt, že ak by som pokračovala v liečbe, nemohla by som kojiť, museli by mi byť podávané lieky na zastavenie tvorby mlieka, čo by mi bolo ľúto. A to som brávala ešte aj lieky na spanie, tie som vysadila ešte pred tým, než som zistila že som tehotná. Neviem nakoľko máš vážny stav, no netreba to naozaj podceňovať, niekedy sú tie lieky potrebné, aby podporili tú správnu liečbu. Ja som sa tiež tomu bránila, pretože v 18tich som sa liečila prvýkrát (netuším s akými liekmi, bolo to dávno) a nedopadlo to veľmi dobre. Tentokrát áno. A pomohlo mi to určite, spoločne aj s pravidelnou terapiou.

lucia851
autor
15. feb 2020

@luccija 20 mg,ale ja sa z neho hrozne potim

ivetafer
17. feb 2020

@lucia851 ahoj ja som ho brala a nežiaduce tak ako všetky na začiatku ale potom už dobre a pomohol veľmi

lucia851
autor
17. feb 2020

@ivetafer ty si sa z neho nepotila?nerobil ti horsie uzkosti?

eliska13
17. feb 2020

@lucia851 každé AD na začiatku zhorší stav ja mám Seroxat a je to veľmi dobrý liek

ivetafer
17. feb 2020

@lucia851 už nepamatam ale asi aj áno ale to prejde potom

mata335
7. sep 2020

Ahoj, mne dala arketis na uzkosti :/ len 3 deni zatiaľ beriem ,verím tomu že časom sa to zlepší ale chcela som sa spytat či aj vy ste boli take malátne na zaciatku úplne jak keby šli veci mimo mna. Čím väčšia uzkost tým horsie myslienky :/ podarilo sa vam časom odstrániť myslienky alebo aspoň strach?
Ďakujem 🙂

lienk12
5. máj 2024

@michaella24 ako dlho to trvalo?

andrea2323
5. máj 2024

Ja som brala Paretin - brala som na začiatku 20mg a neskôr 40mg. Nemala som nejaké zväčšené úzkosti na začiatku, povedala by som, že stále rovnaké dokedy zabral. Zdalo sa mi že som mala troška nižší tlak, ale to mohlo byť hocičím, psychiatrička povedala, že si kľudne môžem dávať kávu ak mám nižší. Každopádne som vydržala a v tej dobe mi bolo jedno nejaký tlak alebo čo, nevedela som normálne fungovať a naozaj mi lieky pomohli a to bolo najdôležitejšie 😊

andrea2323
5. máj 2024

@michaella24 prosím ťa odkiaľ máš info o tom, že nemožno kojiť so sertralinom? Lebo ja stále počúvam raz tak, raz onak, že sa nedá, potom, že sa v pohode dá, moja psychiatrička tiež tvrdí, že je to ok, tak som niekedy z toho zmätená 🙈

michaella24
5. máj 2024

@lienk12 ahoj, čo presne myslíš? Písala som toho veľa 🙂

michaella24
5. máj 2024

@andrea2323 vieš čo, mne to hovoril gynekológ, že potom by som nemala kojiť, myslím, že psychiatrička s tým nemala problém. Ale tak myslím, že by som skôr počúvala psychiatričku v tomto. Keď sa spätne pozriem spať, tak by som už asi radšej liečbu neprerušila, lebo som mala depresie po pôrode. A ani som nekojila nakoniec.

andrea2323
5. máj 2024

@michaella24 ja som bola podobný prípad ako ty, mala som paretin, ale ten som vysadila na začiatku tehotenstva, ale neskôr v tehotenstve sa mi vrátili ataky tak som radšej nasadila po konzultácii sertralin, lebo som sa cítila fakt zle :/ ešte sa ale viacnásobne poradím s každým dr o tom kojení, ďakujem ti veľmi pekne za názor a skúsenosť ❤️

michaella24
5. máj 2024

@andrea2323 mne doktorka hovorila, že mala aj prípady, že ani v tehotenstve sa ženy nechceli vzdať paretinu. Našťastie v tehotenstve som sa cítila dobre, tam mi skôr hormóny robili náladu 😂 Ale rozhodne treba myslieť aj na seba, aby maminka bola v pohode. Mne to trvalo niekoľko mesiacov, kým som si pripustila, že tie depresie samé neprejdú. A hlavne netreba tlačiť na seba s kojením a nerobiť si ešte viac zle psychicky. Určite sa poraď ešte a urob tak ako cítiš, že to je pre teba najlepšie ♥️