Ahojte, chcela by som sa spýtať či tu niekto má skúsenosti s podaním kontrastnej látky pri MR. Aké s tým máte skúsenosti? Pomohlo Vám to?
Za odpovede ďakujem 🙂
Bola.som v NZ na MRI...mala som kontrastnu latku ale zmeny som necitila.
@nxsarr mala som v živote niekoľko MR. z toho odhadujem, že asi 5x dokopy mi bola podaná kontrastná látka. žiadne vedľajšie účinky, nič. len po pichnutí chvíľkové "zaliatie" teplom, proste ako keby mi podali do žily kalcium. trvalo to pár sekúnd a bola som na to aj upozornená. ale bolo to také celkom príjemné teplo, niežeby mi horelo v žilách 😀 a áno, ako píše prvá odpovedajúca, je to na lepšie zobrazenie snímaného orgánu 🙂 v mozgu napríklad vidia, kde je ako prekrvený, lepšie vidia cievy apod.
Nie vždy sa dáva kontrastná látka. Záleží, čo sa vyšetruje.
Mne to nikdy nic nerobilo, pohoda.
mne tiez nic, len ma upozornili, ze budem citit zvlastne teplo a inak v pohode
a má niekto z vás skúsenosti s nejakou „upokojujúcou“ injekciou pred MR? pri mne prvé vyšetrenie MR nedopadlo dobre keďže mi prišlo vo vnútri zle a musela som spomínaný balónik stlačiť, no doktorka mi povedala že mi predtým môžu vpichnúť niečo na upokojenie - neviete náhodou ako to funguje?
@nxsarr pomohlo na co?
Kontrastna latka sa podava preto, aby sa na MR zobrazili veci a miesta, ktore by bez nej nebolo vidno.