Skúsenosti s ošetrením zubov dospelého v narkóze

terezia1477
22. nov 2019

Ahojte, vie mi niekto poradiť ohľadne ošetrenia zubov v narkóze. Mam veľa kazov a aj zuby ktoré sú zabplombovane treba prerobiť a mam extrémny strach zo zubárov. Zaujímala by ma cena hlavne, kam na koho sa obrátiť nech nemusím predať pol bytu aby som nato mala plus co to všetko obnasa, či je to vôbec možné pri dospelej osobe. Ďakujem

crazinka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miadi
22. nov 2019

@terezia1477 kamoska dala za opravu v narkoze pre drobca za 10zubov 2300e tusim v Trnave lebo tam kde byva to nerobia. Radsej chod normalne k zubarovi a postupne si to daj opravit. Ja by som sa viac tej narkozi bala. Je lepsie ked sa jej vyhnes ak sa da.

oli18
22. nov 2019

@terezia1477 prečo sa tak bojíš? Ako s malou s tebou nechodili rodičia k zubárovi?

nika82
22. nov 2019

@miadi preco strach z narkoz, ja som za narkozu nez sa trapit u zubara. Ja idme , ja teraz idem teraz do stvrtej celkovej behom 2 rokov, lokalne ani neratam

miadi
22. nov 2019

Povodna odhadnuta cena bola 1700e no tych kazov nasli viac .a to boli mliecne zubky. Ja mam zubara v Ba pred par rokmi za 2 biele plombi 200e ved naber odvahu a vyskusaj po jednom zube. Ono to neboli. Fakt ta fobia zo zubara je nelogicka a ked by bolo treba ti to umrtvy. Viac ta bude boliet penaženka ako v ustach 😁

miadi
22. nov 2019

@nika82 Lebo narkoza pre cloveka nie je dobra. Nic ti neurobi teraz ale cim viac ju mas.. mojmu stareckovi dali moc silnu ked mu odstranovali mocove kamene isiel tam uplne normalne rozmyslajuci starsi clovek a vratil sa v stave mrkvicka uz ma nikdy viac nespoznal. Hlavne pre starsich ludi nebezpecne. Ale lepsie ju nikdy nemat. Bola som v nemocnici pred a po ten rozdiel bol šokujuci.

terezia1477
autor
22. nov 2019

@oli18 chodili len v útlom detstve, kde som mala zle zážitky, potom opäť v 10 rokoch asi polroka, kde v tom čase mi vytrhli tri trvalé stoličky lebo boli až tak pokazené, opravili 5 zubov, z 2 ťahali nervy. Odvtedy som chodila len na preventívky a zubár vždy že všetko je v poriadku aj keď sama som videla ze mam kazy ale strach nedovolil povedať to. A teraz som nabrala odvahu to riešiť, mam za sebou jedno vŕtanie a katastrofa. A všeobecne mam veľmi veľký strach z lekárov, je mi zle z krvi, mam viaceré nepríjemné skúsenosti. Kedysi mi nevadilo nic, rodicia doteraz hovoria ako som nikdy ani nemukla pri akomkoľvek úkone. Neviem prečo je to teraz takto :( pre toto všetko sa bojím aj pôrodu, všetkeho co mi budu musieť spraviť počas toho. Lej vidím akýkoľvek lekársky kovový nástroj a je mi zle. Neviem to nijak ovplyvniť :(

terezia1477
autor
22. nov 2019

A to jedno vŕtanie teraz bolo fakt hlboké, trvalo dlho a naozaj to bolelo. Injekcie tiež ťažšie znasam (mierna alergická reakcia-problémy s dýchaním) takže to je ani tak ani tak. A mam veľmi nízky prah bolesti

nika82
22. nov 2019

@miadi len ked to inak nejde tak ju treba. Ja som bola skr zapastie, mala som cYstu vedla tepny a dali celkovu este aj zvodovu naraz

terezia1477
autor
22. nov 2019

@crazinka ďakujem 🙂

koniarova
22. nov 2019

@terezia1477 zmeň zubára. Po injekcii ta nemá prečo bolieť vŕtanie zuba.

terezia1477
autor
22. nov 2019

@koniarova nemala som injekciu. Mam alergie, astmu.. Nerobí mi to veľmi dobre

miadi
22. nov 2019

@nika82 jasne ked to inak nejde ale to Nie je pripad u zubara. Tam je to volba .

koniarova
22. nov 2019

@terezia1477 tak si to pozistuj a určite si injekcii daj. Nemyslím, že astma či alergia vadí. Treba sa poradiť.

koniarova
22. nov 2019

@koniarova to by si ozaj dala 2-3 tisíc za taký zákrok?

koniarova
22. nov 2019
terezia1477
autor
22. nov 2019

Ďakujem baby, asi je naozaj lepší nápad nabrat odvahu a pomalinky si to dávať robiť

veronikaszabova
22. nov 2019

@terezia1477 ja mam astmu, silnu alergiu na nikel (v zdr.instrumentoch je) a v pohode mi daju injekciu.
Preco ju nepichaju tebe?

miadi
22. nov 2019

@terezia1477 Moja mama mà astmu aj ja miernu zubara riesim bez injekcie ., tahanie nervu som nezazila ale urcite sa to da nejak aby to Nebolo mega neprijemne. Da sa to aj v narkoze len Ta to urcite bude stat raz tolko. Urcite zmen zubara. Ze ty vidis kazy a on nie fakt. Ja mam takeho mega super zubara. Ze ked som tam bola posledne na cisteni kamena som skoro zaspala taky relax a v cakarni mi zatial mama stražila 2r tornado. On mà uzasny charizmaticky hlas vsetky ženske ho zboznuju chodia k nemu aj rakusaci. Je drahši ale chodim k nemu od puberty a ineho proste nechcem tak sa k nemu trepem až z kanady na prehliadky. Dobry zubar ti traumu neurobi. Iba tu kreditku potrapi.

terezia1477
autor
22. nov 2019

@miadi už som zmenila zubára, teraz mam nového. Tento mi našiel 13 kazov, predošlý nevidel ani jeden z nich 😳🙄

terezia1477
autor
22. nov 2019

A u predošlého som naposledy dostala plombu z cementu a viac ako 10e som tam neplatila, ale radšej viac a nech je to dobre

miadi
22. nov 2019

@terezia1477 no bude to dost $ aj bez narkozy .. urcite sa na to daj postupne jeden dva zuby na raz alebo co ti odporuci zubar. To zvladnes proste zavri oci a mysli nieco pozitivne. A ked vyplachujes tak sa nekukaj na krv ked ti to nerobi dobre proste automaticky 3x vyplachnes usta vyplujes.. ked si bola mala si to zvladala zvladnes aj teraz .

koniarova
22. nov 2019

@terezia1477 10 eur? Tak to si riadne otvoris peňaženku. U súkromníka aj 150 za zub. Nieto ešte v narkoze.

terezia1477
autor
22. nov 2019

Áno rátam s tým, že to bude násobne viac. Už mám nového zubára, jeden zub mi už ošetroval, takže viem, že ceny niesu nízke. Ale radšej si priplatim a nech to je dobre spravené a nech už mám s tým hlavne pokoj a nie každý zub prerábať 4x ako to bolo u starého zubára

koniarova
22. nov 2019

@terezia1477 veď to je jasne. Len sa odhodlaj a daj tu injekciu. Pôjde to, neboj.