Skúsenosti s opuchom

bmiroslava
3. aug 2020

Ahojte, zaujímalo by ma, či má niekto z Vás skúsenosti s takýmto opuchom!?
Začalo to nepríjemným pocitom pod okom a následným opuchom, potom líce, brnenie a opuch hornej ľavej strany pier. Všetko rýchlo v priebehu chvíle. Mierna bolesť oka a pier, taky nepríjemný tlak a teplo.
Ďakujem za každú radu či info....

mizub
3. aug 2020

Chodte na pohotovost. Opuch v oblasti tvare moze byt nebezpecny, hlavne ak postupuje rychlo...

odesi
4. aug 2020

Tiez by som bola povedala, ze to asi nebude len tak z nicoho isto to nieco vyvolalo. A pokial to nebol uder, tak by som si s tym iszo zasla k lekarovi

bmiroslava
autor
25. sep 2020

Stretol sa niekto s takýmto opuchom po použití čistiacich prostriedkov?

tanika
24. jan 2023

@bmiroslava poprosim info co vam to spôsobilo ? Alergia ? mne po reakciu na atb uz sa mi ži stalo viac krat , atihistaminika nezaberajú musim prednison ( kortikoid uzivat aj sa mi to vravia z ničoho nič . Dom zufala co vam pomohlo ???? Co zistili ??? Fik za odpoved moc 😉

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika nezistili mi absolútne nič ale pozorovaním som zistila, že to bude mať niečo spoločné s tropickým ovocím a paradajkami, takže sa tomu vyhýbam... Keď sa mi už stane tak tiež prednison, najskôr ten zaberie a studený obklad

tanika
25. jan 2023

@bmiroslava Velmi pekne dakujem za info ja si myslim ze je to isto problem s histamínom. Jeden lekár mi povedal ze histaminici takto reagujú na lieky a aj potraviny . Hoci ked mi robili testy nevysiel mi histamin z krvi hovoris ze keby sa spravila gastrofibroskopia žalúdka tak ta je presnejšia tam by mi isto vysla.
Atihistaminika mi nepomáhajú moc .

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika histamin je viac než pravdepodobný,... ja som mala zvýšené hodnoty práve na histamin a z krvy, ale antihistaminiká veľmi nepomáhajú, jedine keď ich vezmem v momente, že začnem cítiť brnenie.... U ná/ mňa, keďže aj dcéra má intoleranciu laktózy a histamín, tak sa stravujeme rovnako, možno preto sa mi tie opuchy už neobjavujú

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika na druhej strane na alergológii mi k tomu nepovedali absolútne nič, aj v rámci výsledkov histamínu mi povedala lekárka len medzi rečou, že zvýšené a predpísala prednison a EpiPen, ak by prišlo k najhoršiemu 😥

tanika
25. jan 2023

@bmiroslava a mozem sa spytat prejav je iba ten opuch ? U teba sko sa ti to prejaví ? A za rite 30 mg prednisonu ?
Lebo ja teraz po tych atb reakcia akokeby reskvia zapsl dutin sliznice v nose opuch maxím dutin , celkovo okolo oci , mierne pripuchnute oci , museli dat prednison 40 mg samozrejme atihistamin . Nezaberajú uz na toto , po 7 dnoch idem na 35 mg prednisonu a teda reagujem znížením o 5 mg opuch slizníc v nose cela som divná , hlava natlakovana , no cele zle zajtra volam alergologicke ale ani ta uz nevie co stym . Uz neviem ci ten prednidon mi vobec robi dobre . Ved nemozem byt na 100 denne aby dom bola uplne v pohode . Ty ako s tym prednisonom ? Davku aku si das a kolko dni ?

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika mne najprv začalo brnenie v okolí očí alebo pier, proste v mieste kde to začalo opúchať a potom bolesť a miesto bolo horúce a cítila som miestami až pálenie, už hneď keď som zacítila brnenie tak dithiaden celá tableta a studený obklad, keď zabralo bolo v pohode ak nie prednison 1-2 tbl cca 3 dní a opuch ustúpil, keď si dobre pamätám teda... Odkedy som upravila jedálniček a dávam si pozor na niektoré druhy potravín, tak sa mi to nestalo... Posledný krát asi na Vianoce ešte v 2021, lebo som zjedla Liči tak to hneď 2tbl prednisonu a studený obklad a bola som v pohode

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika takéto stavy aké popisujete jedine riešiť s lekárom, vyzerá to, že Vám prednison neúčinkuje a samozrejme, že sa nedá fungovať stále len na liekoch, viem o tom svoje

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika ešte som zabudla dodať, že k týmto prejavom som mala aj nevoľnosť, niekedy až závraty a bolesti hlavy

tanika
25. jan 2023

@bmiroslava presne problem je ten prednison uz neucinkuje aspon tak sa mi zdá. Mozno ma sj opačný efek to uz su mysli aj skergologicka no chuda iba sama uz neviem . Preto teraz ale naštartovalo tie lieky atb a potom uz rozbehnuty histsmin v tele a k tímu strava katastrofa. Musim dat pozor na stravu 🥲

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika ja si osobne myslím, že to tak kľudne môže byť, že Vám viac škodí, telo si zvyklo a tak ma úplne opačný účinok.
Mne skutočne veľmi pomohlo, keď som upravila stravovanie. Zo začiatku to bolo ťažké, nakoľko som začala dosť prísne a potom som pridávala a odoberala potraviny, podľa toho, ako som sa cítila. Samozrejme podpora imunity a doplnenie minerálov - hlavne nepreháňať ! Teraz mám svoj režim a sem-tam sa podarí aj nejaká výnimka, našťastie bez dôsledkov.
Držím palce, aby Vás to čím skôr prešlo 😊.

tanika
25. jan 2023

@bmiroslava dakujem mozem sa spytat ? Dieta úpravy stravy podla čoho brožúra ? Histsmin myslim tak nejako hrubiško ??? Dik za posledne info ze zacnem strava . A postupne ideme s tym prednisonom preč.
A ak ktore atihistaminikum keď tak dobre zabralo ???
Moc dakujem

tanika
25. jan 2023

@bmiroslava ano závrat az nevoľnosť hlava taká divná

bmiroslava
autor
25. jan 2023

@tanika brala som dithiaden, prednison, histaminium (také malé tubičky) a viem, že nejaké mi predpísala lekárka z alergológie, ale už ich nemám a vôbec nepamätám, ako sa volali... V podstate žiadne nezabrali hneď, ale zmiernili príznaky a pomáhal studený obklad...
Čo sa týka diéty, skúste pozrieť cez vyhľadávač histamínová intolerancia, nájdete tam, ktorým potravinám sa vyhýbať a dokonca aj ktoré lieky (analgetiká, antibiotiká a podobne) zhoršujú problém. Hlavne je nájsť si svoj systém, ako som vravela začať prísnejšie a potom môžete skúšať doplniť nejaké potraviny a skúšať, ak Vám nebude dobre, tak tie potraviny úplne vyradiť a tak.... Znie to náročne ale po čase si človek zvykne a bude lepšie...

andreabug
13. nov 2023

@bmiroslava co vam nakoniec bolo? Mamin brat toto iste ma.

bmiroslava
autor
13. nov 2023

@andreabug doteraz neviem, čím to presne bolo... Dávam si pozor na histamín, laktózu a aj na citrusové plody ako liči a kiwi... Odvtedy som opuch a brnenie takmer nemala

tanika
13. nov 2023

@bmiroslava
@andreabug mozem sa zapojit problem mi robi Histamin som na prísnej histaminivej diéte. Ako ahle zjem histaminova jedlo alebo aj pozor na lieky iz puchnem. Švajčiarsky zoznam si treba pozriet a podla neho sa szravujem je to individualne ja som na 0 a niekedy 1 skusam . Je to hrozne . ….teraz mi robili na gastro odbery z gastrofibroskopia biopsie na dao na celiakiou na helikobaktera a na laktácie , krv aler. Potravín a uvidi sa za 14 dni …. Ja sa s tym trapi. Od aprila23 🥲🥲🥲

bmiroslava
autor
17. nov 2023

@tanika histamín robí problém aj mne, človek si musí dávať skutočne veľký pozor ale po čase si na to akosi zvykne ... Mňa neposlali na žiadne vyšetrenia max na alergológiu ale asi sa budem sama pýtať na ďalšie vyšetrenia, ak by sa to opätovne vrátilo... Daj vedieť ako si dopadla, čo ti vyšlo

sofia1979
17. nov 2023

@bmiroslava môže to byť alergia, ale aj trojklanny nerv môže vzniknúť až paréza tváre smer pohotovost tu niesme dr

bmiroslava
autor
18. nov 2023

@sofia1979 ďakujem za Váš plnohodnotný príspevok, na pohotovosti som bola 2x s tým, že som dostala antihistaminiká a poslali ma kade ľahšie, riešila som to s lekármi, kde výsledky z vyšetrení ukázali len zvýšené hodnoty na histamín a pokiaľ ste si nevšimli komunikáciu vyššie ja tu neriešim lekárske vyšetrenie, len skúsenosti, nakoľko sa môj stav upravil

sofia1979
18. nov 2023

@bmiroslava no ale to ste v príspevku nepísali práve preto som písala o trojklannom nerve nwkoľko ja tu skúsenosť mám. V každom prípade som rada, že sa stav upravil.

andreabug
20. nov 2023

@bmiroslava mamin brat alergia asi na jabl.dzus z Lidla, ale jedol aj lososa a ryby a potom mal opuch. Ako mu dala lieky, odpuchlo