Ahojte,
prosim vas nemate niektora skusenosti s operaciou oci? Chcela by som si dat odstranit dioptrie (nosim -4,5 na dialku) a mam uz dost hokej v tych ponukach. Kazda firma tie zakroky vola inak a aj o tom pisu inak, nehovoriac o cene... Chcela by som operaciu bez dotyku, teda len laser a taku kde mozem hned po zakroku fungovat. Bola som dost nalomena na Neoviziu, ale tam ta najdrahsia operacia stoji 1100 eur na jedno oko.. :/ A nasla som vcera Excimer a tam stoji najdrahsia necelych 600 eur na oko. Podla popisu to vyzera byt podobne, ale ja fakt neviem. Oci su strasne dolezite a nechcem nic riskovat, ale ani zbytocne platit naviac.. Neviete mi niektora odporucit alebo poradit?
Diky 🙂
vždy je to lotéria bez ohľadu na pracovisko,taká operácia má aj svoje riziká,o ktorých sa väčšinou mlčí..bud sa operácia "podarí" alebo nie..tie sumy sú ozaj premrštené,neznamená,že lacnejšia operácia bude horšia....najprv ťa musia vyšetriť a pri tom vstupnom prvom vyš. sa pýtaj na možné riziká a potom sa rozhodni /nie som laik,čo sa očí týka/
@martina335 ja som bola v excimeri este asi pred 15 rokmi😂 a super, tiez som mala take dioptrie ako ty. Teraz mam -0,75 po tom dlhom case, roky sa to vobec nezhorsuje, a to robim s pc. Islo to rychlo, bezbolestne, kebyze musim ist znova, tak isto k nim. Za mna top, vtedy ma stalo 700 korun jedno oko asi 😂😂😂 Su to prodesionali s dlhorocnou praxou, robili to ako prvy na SK. Akurat odporucam obe oci naraz - mas obe zavrete a viac-menej prespis ten cas, ked ides po jednom, viac to boli - jedno mas zavrete a druhym mrkas, cim sa ti hybe aj viecko na operovanom oku a rajbe to. Viem porovnat - robili mi obe naraz, ale jedno opravovali - bola som rok v Californii po opke aaj na dovce na Hawaii, a tym slnkom sa mi napriek okuliarom na jednom zjazvilo, a tym sa vratili trosku dioptrie. Po oprave som sa vyhybala slnku a kupila si kvalitnejsue slnecne okuliare, a uz ok.
@shades3 slnkom sa dpt nevratia
Diky moc baby 🙂 Tieto operacie co som citala tak su uplne ze bezbolestne a mala by som byt schopna fungovat hned po operacii. Teda aspon tak pisali na Neovizii a neviem ci u toho Excimeru je to ine. Len ma strasne stve, ze kazdy to vola inak a mozno to je aj ta ista technika. A potom sa to cloveku zle porovnava 🙂
@martina335 nie,je to bolestivé po operácii a hned fungovať nebudeš
@terezka1947 to mi povedali tam, zev tropoch je to take silne, ze sa to tkani o zjazvi a zas horsie vidis..
@martina335 operacia nebol, to ti uplne znecitlivrju. Potom par dni nefungujes, musis si kvapkat najprv kazdu hodinu, potom uz zeiedkavejsie. Musis mat jeden den oko prelepene, a pri zmurkani to reze, ako ked mas mihalnicu alebo sosovku zapadnutu pod vieckom. Urcite nefungujes hned, ja som to mala v piatok, a az v pondelok sme obe oci odlepili na fest.
@martina335 ono je to vysoko individuálne, ja som fungovala hneď - a tým hneď myslím hneď 😉 mne povedali aby pre mňa niekto prišiel ale ja si dovolím tvrdiť, že by som kludne aj odšoférovala... nič som prelepené nemala a v prvý deň ma nič nebolelo. obidve oči operované naraz. na šošovky som bola naučená - predtým som používala dioptrické - takže žiadny pocit "cudzieho predmetu" v oku som nemala. tabletky som dostala na prespatie/od boleti, ani jednu som nepotrebovala. na druhý a tretí som myslela, že mi zo svetla odstrelí hlava - oči neboleli ale bola som svetloplachá až to naháňalo strach. na štvrtý deň kontrola, už som fugovala 100%. oči sa do maximálneho možného stavu ostrosti dostali po pár týždňoch. NEĽUTUJEM. toto bola moja najlepšia investícia (druhá najlepšia bol strojček, ale o ňom rozhodovala a platila ešte mamka).
@zuzanka.zuzu mozno je to teraz uz ine, u mna to bolo pred 15 rokmi 👍👍👍😂😂😂
@shades3 tak,ked ti toto skutocne povedal ocny lekar,pouvazovala by som,ci sa mu este zverim do ruk.
@janinah áno operácia je bezbolestná a, ešte v ten deň som s deťmi písala úlohy, mala som - 10,5 dioptrie, po operácii som cca 3 dni videla ako keby cez hmlu a prvé 2 dní bola aj jemná svetloplachost a a v ten deň večer trochu stipanie, ale nič hrozné nevzala som si liek od bolesti co mi dali že vydržím, o 2 dní som už bola so synom u lekárky lebo ochorel, bola som tou najnovšou metódou laserom, jedno oko 1000 eur ale neľutujem, najlepšia investícia, dostala som kvalitné slnečné okuliare v tej cene nosím ich doteraz :=)
vdaka kocky 🙂 @janulla1 @zuzanka.zuzu vy ste boli kde na tej operacii? 🙂 neovizia?
@martina335 ja som bola v Košiciach klinika OFTUM
Ja som mala tiez bezbolestnu. Cca za dve hodiny som uz doma pozerala v telke spravy😁. Samozrejme so slnecnymi okuliarmi. Tie som prve tyzdne mala na ociach stale, aj doma. Na operacii boli aj ludia, ktori isli rovno do prace.
@martina335 a bola to metoda RelexSmile 🙂
@terezka1947 no, ja som ho zdusila, ze nech si nevymysla a odoperuje to jedno oko znova zadarmo ako reklamaciu, ze som nosila poctivo slnecne, a aj ked si zvatlal svoje, tak to urobil zas a bolo to ok...
Ja som bola v cornea. Mozem odporucit. Ale neviem ake su ceny. Ja som mala 600 € za oko. Ale kupovala som cez zlavomat.