Prosím kto bol na operácii očí alebo niekoho poznáte aké máte skúsenosti a ktorá klinika je dobrá? Potrebujem výmenu šošoviek, riešiť zrak do diaľky aj na čítanie tak zisťujem informácie a veľmi by mi pomohli reálne skúsenosti, ďakujem
@nika523 mamka bola na vymene sosoviek v lete. V juli jedno oko, dva ci tri tyzdne potom druhe. Operovala ju primarka ocneho v nemocnici v Poprade. Mala uz tusim az nejake sestky dioptrie, tak preto. Teraz vidi ako jastrab :D Mala to hradene poistovnou, doplacala len 19 € za jednu sosovku, inak nic.
Zalezi na tom, co chces skorigovat. Ak potrebujes odstranit dalekozrakost a kratkozrakost sucasne, na to je len metoda Prelex a jej rozne odnoze. Tam sa cena pohybuju ovela vyssie, ako pri beznom odstranovani kratkozrakosti/dalekozrakosti.
Tieto operacie nie su hradene zo zdravotneho poistenia (pri niektorych je prispevok), pri beznych ocnych vadach.
Hlavne si vyber overenu kliniku, vsetci vieme, ktora by to byt nemala kvoli jej pristupu a staznostiam, trestnym oznameniam.
a Košice či Bratislava? 😀
@muchotrafka298 áno presne to potrebujem tem Prelex a počítam s cenou okolo 3000 to mi odpísali z jednej kliniky že toľko to stojí aj by bolo niekde lacnejšie bolo by to super preto hľadám a zisťujem
@muchotrafka298 a ktorej sa treba vyhnúť prosím?
@zuzanka.zuzu lepšie Košice alebo Poprad
@nika523 nebudem tu pisat jej nazov. Sidlia v Banskej Bystrici, Bratislave. Mozes si vygooglit.
A ci zozenies lacnejsie? Vsetky seriozne kliniky maju priblizne rovnake ceny, takze velmi s cenou nizsou o stovky EUR nepocitaj. Tak isto sa mozu ceny v jednotlivych mestach na klinikach lisit.
Pri tejto metode zacina 1 oko na sume 1500 EUR, zalezi od tej konkretnej metody, lebo aj tychto Prelex je viac druhov.
@muchotrafka298 prosím môžeš mi napísať do IP tú cliniku
@muchotrafka298 samozrejme že to nechcem lacnejšie na úkor kvality, Iclinik má teraz akciu že 1000e jedno oko preto zisťujem ktorá klinika je aká a na svojich stránkach majú všetky len dobré recenzie
Vidissimo Trenčín, absolvovala som v novembri.
@nika523 prosim ta pozri si realne recenzie iclinik , maju na sebe vela zalob
Je o tom aj ´dokument´ kde o tom ludia hovoria
Mimochodom citujem jednejo z najlepsich ocnych chirurgov: multi ci bifokalne sosovky si daju len BB- bohaty blbci
@nika523 toto je presne tak klinika, ktorej by som sa na tvojom mieste vyhla. Nakolko maju dokonca na krku sudne zaloby, kde ludom pokaslali zrak.
Hlavne chod na poriadne predoperacne vysetrenia na kliniku, kde Ti povedia, ci si vobec vhodny adept na operaciu. NIe na rychlovysetrenie vo dverach.
@taktotedanie no tak bohatá nie som ale toto je moja jediná šanca na normálne fungovanie v bežnom živote a v práci
@nika523 pozri, dala si malo info
Ja pracujem na ocnej ambulancii takze viem o com hovorim, mala som viac pacientov a nikto nebol spokojny
@nika523 ja mam 3 okuliare, na dialku, na pocitac a na citanie. Ucim sa tak fungovat. Chcem podstupit operaciu. Ja mam aj astigmatizmus a na to je vhodny zatial len ten najdrahsi typ. Neupinaj sa na to, ze toto je jedina sanca na fungovanie, ze pojdes na operaciu. Nakolko sa Ti moze stat aj to, ze nebudes po vysetreni vhodny adept a nezoperuju Ta
@muchotrafka298 áno viem že aj to sa môže stať, len si nemyslím že som blbec lebo chcem ísť na operáciu ktorá by mi pomohla, hľadám o tom informácie aby som sa mohla dobre rozhodnúť
@nika523 vobec nie si. Tisice ludi podstupuje operacie oci a osobne si nemyslim, ze su to hlupaci.
@nika523 mám to za sebou pred rokom a pol v relatívne nízkom veku, lebo sa nedala robiť klasická laserová operácia. Síce na diaľku vidím parádne, aké keďže som mala vyššie dioptrie a astigmatizmus okamžite mi nabehli seniorské plusky. Hoci sa mi to snažili nasimulovat ako to asi bude, život s pluskami na čítanie ma dosť zaskočil. Síce má na to vopred upozornili, ale na to sa nedá pripraviť. Obe oči mi robili naraz v iclinic v Košiciach
@dzonik tu sa autorka pyta na iny typ operacie, potrebuje riesit sucasne dalekozrakost aj kratkozrakost. Tebe sa stala standardna vec, ze z minusovych dioptrii mas plusove. Poznam viacero ludi s tym istym problemom, zoperovanych na klinike co uvadzas ty. Preto sa oplati pockat, ked po 40tke nastupi presbyteria a nasledne odstranit obe ocne vady.
@muchotrafka298 nie pri každom type očnej poruchy sa to dá, preto píšem svoju skúsenosť. Pri mojej poruche, ktorú som spomenula vyššie sa to nedá, volá sa to tuším dlhé oko. Išlo o výmenu vnútroočných šošoviek
@nika523 ktora ti ale pomoct nemusi
Realne ti tu pisem skusenosti pacientov, nikomu to nevyhovovalo co poznam
@taktotedanie áno chcela by som vedieť aj negatívne skúsenosti ľudí aby som sa mohla rozhodnúť, čakala som že tu viac žien napíše že ja som bola tam a tam a som nie som spokojná, moja mamka, teta bola tam.... No aspoň som sa dozvedela že Iclinik nie
@nika523 pretoze je to drahe a samotny ocni lekari “ti bezni z ambulancie” to nie velmi radi odporucaju pretoze proste niesu z toho dobre vysledky
Presviedcat vas na tu operaciu budu samozrejme v centrach kde to robia pretoze z niecoho musia platit najom, personal atd
@taktotedanie preto som chcela reálne skúsenosti ľudí lebo všetky kliniky na svojich stránkach majú len super recenzie, moja očná mi len povedala to musíte ísť na nejakú kliniku a oni vám všetko vysvetlia keď som sa jej pýtala či som vhodná na operáciu a viac sa so mnou nebavila
@nika523 ocna lekarka Ti nevie povedat, ze ci si vhodna na operaciu. Toto Ti povedia po niekolkohodinovom vysetreni, ktore nie je lacne, v danom centre, kde tieto operacie vykonavaju. U kazdeho je to individualne, moj kolega bol na operacii, nasledne o par rokov mal vazny uraz hlavy a dioptrie sa mu vratili naspat. On ale nosil iba okuliare do dialky, nepotreboval aj aj.
@nika523 lebo ocna lekarka nema pristroje na to aby to ona urcila
@nika523 ja ti to hovorim ako ocny lekar
Kazdeho slobidne rozhodnutie
Ja co mam pacientov tak niesu spokojni
Tazsie si zvykaju, maju tocenie bolesti hlavy atd ja nemam dobre skusenosti
@taktotedanie mas pacientov, ktori boli konkretne na operacii metodou Prelex? A nie s spokojni z akych dovodov? Ak to sem teda mozes napisat, pretoze ja sama o tejto operacii do buducnosti uvazujem.
kamoska bola v bb pred dvoma rokmi. islo to tam ako na pase :D mala dost vysoku dioptriu do dialky a velmi jej tato operacia pomohla.