Neviem ci sa viac bojim ochorenia, alebo ockovania. V dnesnej dobe uz clovek nevie comu moze verit! Manzel na mna tlaci, aby som sa dala zaockovat a ja stale mam pochybnosti, ci je to bezpecne... ale na druhej strane je tu Covid a mam malu dcerku a chcem tu byt pre nu este dlho! Rada by som spoznala vase realne skusenosti, alebo skusenosti vasich znamych konkretne s vakcinou Pfizer. Ci ste nemali komplikacie a vedlajsie ucinky, popripade ci ste otehotneli, mali zdrave deticky, ci ste sa po ockovani aj tak nakazili, aky ste potom mali priebeh atd atd....
to je od prípadu k prípadu... mám rod. príslušníkov v pokročilom veku ktorým nebolo nič - ale že vôbec nič po žiadnej vakcíne - ani prvej dávke, ani druhej, poniektorí majú už aj tretiu....
Ale zas máme v rodine prípad keď zomrel do rána po podaní Pfizeru....
Tak si vyber .... 😉
ako u koho, u mňa akurát pár dní opuchnuté miesto vpichu, u príbuzných vo veku 80 nebolo nič, už plánujú tretiu, u ďalšej vo veku 66 tri dni teplota 39, u dalsich v podobnom veku absolutne nic, covid zatial od ockovania nedostal nikto
Ja som už dvakrát a ani mi to tam tá lekárka neodporúčala a hovorím jej narvite to do mňa, bez rečí a okolkov. Hneď potom som sa išiel opiť. Neviem sa dočkať na 3 dávku...
@weronka31 Ja som sa dávala očkovať v tehotenstve kvôli tomu, že pôrod mám v decembri a Covid nie je sranda v tehotenstve (pred tehu som sa nestihla zaočkovať) Ale teda všetko je v poriadku zatiaľ. ;) Samozrejme účinky po vakcíne nejaké boli - ale s tým podľa mňa musíš rátať, lebo ej to reakcia organizmu, takže ja som mala na deň zrýchlený tep a slabosť a kalsicka bolesť ruky asi 4 dni. Avšak nič, čo by sa nedalo prežiť. ;) Po druhej dávke iba 3 dní bolesť ruky, inak nič.
V rodine mám zaocovanych všetkých členov - rodičia, súrodenci, starí rodičia (aj onkologicky chorí), sesternice a nikto nemá z vakcíny žiadne dlhodobé následky 🙂 Zato po Covide naša mamka mala problém ešte 3 mesiace s dýchaním ... Takže ja osobne odporúčam, našťastie som sa nestretla s nejakou zasadne zlou skúsenosťou po očkovaní. Samozrejme musíš rátať, že prvé dva/tri dni môžeš mať teplotu, vyšší tep, alebo tlak, prípadnú slabosť a pod. Ale je to ozaj len pár dní. 🙂
Držím palce pre správne rozhodnutie ;)
@weronka31 po ockovani som bola len jeden vecer unavená, dva mesiace po ockovani som otehotnela, v čase očkovania som kojila prve dieta, cela rodina sme sa nedávno nakazili, ja bez príznakov, maly mal par dni teplotu, inak nic. Ja pfizer, muž moderna a ten sa tri tyzdne nešiel pozbierať.
Nic absolutne ziadne vedlajsie ucinky. U mna v pohode. Muza bolela ruka a hlava. Z rodiny brat mal horucky po druhej ale ma autoimunitne ochorenje tak to preto, ostatni clenovia v pohode. Otec mal po druhej trochu zvysenu teplotu tak bol Ko😆ale to su muzi uz pri 37 su KO
@weronka31 takisto hned po 600nedeli,ziadna reakcia neicajavana,to ze pi vpichu bola ruka ako so sval8vkou akebo zvysena teplota to nepovazujem za neziaduce ucinky akobto niektire pisu.v mojom okoli je kopec ludi zaockovanyc a nikto nic,vsetci su v poriadku,ci mladi ci stari,svokrovci nad 70 maju uz 3 davku.svagor mal covid a pivedal ,ze dotetaz nie je ok ale nie je to nic hrozne - zase mizem pivedat ,ze alkohol ho nici viac ako vakcina .(uz je aj ockovany) .
@weronka31 v januári som prekonala covid. Bez príznakov.v júni som sa dala zaočkovať pfizer. Obe vakcíny bez.priznakov. ja osobne som neváhala a to preto,že som roky rokúce chorá nebola žiadna nádcha ani nič. Po bezpriznakovom covide každý jeden mesiac nádcha,tak som ochorela vo februári že som si myslela že neprežijem taký zápal priedušiek a odvtedy sa to nieslo so mnou kazde mesiac. So mnou konkrétne covid nič nespravil,ale tak mi narušil imunitu že som sa nevedela spamätať. Nateraz to je už fajn,klop klop.
@deti95060810 koľko rocny
@weronka31 celá rodina pfizer, úplne ok, nemáš sa čoho báť... Info hľadaj u svojho lekára, nie na nete.
Hneď po 6 nedelí , trocha bolela ruka ináč nič.. všetci ockovani v okoli bez problémov, niektorí aj 3 dávkou nikto neumrel ani nemá trvale následky 😀 zato po covide pr mŕtvych v rodine mám
@weronka31 Všetko bolo OK, máme zaočkovanú prakticky celú rodinu, aj veľa známych, jedine o mame viem, že po prvej ASTRE mala príznaky silnejšej chrípky prvý deň, ináč je OK.
Dakujem vam za odpovede, dnes som bola na prvej davke 🙂
nemala som komplikacie, zatial ziadne vedlajsie ucinky a ockovat som sa dala po 600-nedeli a to som hematologicky pacient 🙂 zatial klop klop sa mi covid vyhol, takze nemam skusenost