Skúsenosti s obsedantno-kompulzívnou poruchou

zabka96
15. nov 2019

Ahojte dievčatá,

obraciam sa na vás s otázkou ohľadom OKP. Mám nového priateľa a už prvé dni som si začala na ňom všímať divných vecí. 10 krát musí skúsiť či sú zavrené dvere na chladničke, či zavrel vchodové dvere, či neprefukuje z balkónových dverí,10 krát dotláča vodovodný kohútik aby sa presvedčil že je dobre zatvorený, keď ide zapínať a zhasínat svetlo tak to spraví pre istotu tiež 10 krát. Tiež sa mu stane, že zopakuje jedno slovo viac krát po sebe a páči sa mu dosť násilný sex. Čítala som že sú to príznaky OKP. Nemáte s tým niektorá skúsenosť ? Prípadne ako mám začať diskusiu s ním aby ho to neurazilo ? Lebo ja mám pocit že on si to ani neuvedomuje. Ďakujem :*

zabka96
autor
15. nov 2019

A ešte som zabudla, že keď si umýva ruky tak si ich ide div nezodrať z kože a trvá mu to dlho.

sisa_s
15. nov 2019

Normalne mu povedat, ze ci sa nieco deje, ci ma stres, ci nechce, aby ste spolu zasli za psychologom,psychiatrom... Malokto s tym sekne sam od seba, je nutna psychoterapia...

nikpa
15. nov 2019

@zabka96 ja by som hneď s návrhom na
návštevu psychológa na neho nevyrukovala, nevieš ako zareaguje, možno sa ho to dotkne. Skús najprv len nadhodit že podľa teba má problém či si to uvedomuje a nechce s tým niečo robiť, nakoľko to určite otravuje aj jeho samého. Keď bude hrať mŕtveho chrobáka tak potom by som spomenula psychológa, poprípade konkrétnu diagnózu. Z toho čo píšeš je to určite OKP

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bubacik29
17. jan 2021

Obsedantnokompulzivna porucha u detí