ahojte dievcence.chcem sa spytat,ci ste niektora uz uzivali NORETHISTERON zentiva.ci Vam pomohol,ci ste z neho nepribrala a v akych davkach ste ho brali????ja to beriem koli castemu krvacaniu,aj ked uz mam po prvidelnom mesacnom cikle..dakujem za odpovede.kata
Inkinka,dakujem pekne za milu odpoved,potesila ma.pekny vecer prajem.kata
ahojte. Chcela by som sa opytat ako mam uzivat tento liek. Idem totiz na dovolenku a mala som uz dostat menstruaciu, este mi ale nezacala a chcela by som sa jej na dovolenke vyhnut. Mam liek uzit az ked mi menstruacia zacne? alebo ho mam zacat uzivat prvy den dovolenky?
a este jedna otazka: ak nahodou dostanem MS skor ako uzijem tabletku? potom pouziti by mi mala MS prestat do 72 hodin?
mám 14 rokov , MS mám od 11 rokov, môžem užívať Norethisteron zentiva ? Ideme na dovolenku a vtedy mám dostať MS 😒 😖 poraďte prosím
@verca665 ja som to prvy krat uzila v Tvojom veku a nic moc, ako bolo to kvoli dovolenke,ale jedine co som z toho mala bola strasna hnacka,takze radsej som sa naucila zavadzat tampony a bol odvtedy pokoj. Potom som to vyskusala este raz,ale rovnaky efekt, strasna hnacka a bolest brucha. Takze radsej sa budem kupat s tamponom alebo niecim,co uz dnes dostat tie rozne speci kalisky atd. ako trpiet na dovolenke niecim,co sa podoba brusnej chripke...
Praktický lékař, nezávislý badatel Dr. John Lee (autor pozoruhodné studie známé jako Boston Health Study), se snažil prokázat souvislost mezi estrogeny( NORETHISTERON) a kardiovaskulárními nemocemi. Studii vedl na velkém vzorku zdravotních sester a konstatoval, že estrogen je významný faktor při vzniku srdeční nemoci. Tyto závěry byly ve skutečnosti ignorovány v zájmu obchodního zisku. Je také třeba říci, že farmaceutické reklamy poněkud opomíjely uvádět fakt, že úmrtí mozkovou mrtvicí byla o 50 % vyšší u žen, které užívaly estrogen. Dr. Lee sestavil seznam vedlejších efektů a fyziologických zhoršení, která souvisejí s užíváním estrogenů.
Obsahuje zvyšující se riziko rakoviny dělohy, narůstající nadváha, zadržování solí a tekutiny - otoky, deprese a bolesti hlavy, narušená kontrola hladiny krevního cukru s tendencí ke snížené hladině (hypoglykemii), ztráta zinku a zadržování mědi, snížení hladiny kyslíku v buňkách, zahuštění žluči, podporující vznik žlučníkových potíží, narůstající pravděpodobnost plicní fibrózy a děložních fibróz (myomů), rušení aktivity štítné žlázy, pokles sexuální energie, tvorba krevních sraženin, snižování cévního napětí, endometrióza, křeče v děloze, neplodnost a omezení funkce osteoklastů.....
slavennka, norethisteron neobsahuje estrogen. Obsahuje gastagen (prirodna nahrada progesteronu). Je to urcene prave zenam, ktore maju estrogenovu dominanciu a chyba im progesteron. Takze badatel moze badat dalej. To co si pisala sa tyka substitucnej liecby, ktora uz obsahuje aj estrogen
Norethisteron neobsahuje estrogen. Nema nic spolocne s horm.subs.liecbou.obsahuje gastagen. Synt.podobu progesteronu. Prave ten ma zabranit nadmernemu rastu endometria.
Prosim vas ake je davkovanie pri oddialeni mrchy?
Ahojte! Začala som užívať Norethisteron pred dovolenkou ale už jeden cyklus vopred, aby som sa vyhla predmenštruačnému syndrómu počas dovolenky. Malo by mi to posunúť menzes aspoň o jeden týždeň. To znamená, že už ten ďalší cyklus, keď budem na dovolenke, by mal byť taktiež posunutý a menzes by mi mal prísť až keď budem doma. Dúfam teda, že to tak bude. Nemáte podobnú skúsenosť? Ďakujem za informáciu. 🙂
nie nakoniec som ho sama potrebovala
skuste "vyzobrat" v lekarni. ja som ho dostala 2x bez receptu.. 🙂
@marosko08 upravoval mi cyklus, nepribrala som, dávky určoval lekár podľa intenzity a dĺžky trvania predchádzajúcej menštruácie, obyčajne 2x1 8 dní, ale niekedy stačí 1x1 5dní a niekto berie 3x1 10dní. Vedľajšie účinky som nepozorovala, znášala som ho lepšie, ako duphaston, ktorý som mala nasadený predtým.