Skúsenosti s liekom Dulsevia

slnecnica30
11. aug 2022

Ahojte,
uzivate liek DULSEVIU? budem rada ak mi sem napíšete vase skusenosti a vsetko spojene s tym ako na vas vplýva alebo vplyval, ako ho uzivate,ako dlho,atd. Vsetky cenné rady a postrehy.mne predpisal liek DULSEVIA psychiater a uzivam ho kazde rano 1 tabletu 60 mg.
V minulosti som uzivala Dulseviu 60 mg rano, a dalsich 60 mg na obed. Neskor mi lekar zmenil medikaciu a to rano Dulsevia jedna tableta 60 mg, na obed PARETIN jedna tableta 20 mg plus pol dalsej cize plus 10 mg Paretinu.

Uplne na zaciatku liecby som uzivala niekolko rokov ALVENTU. Ake odlišnosti vnímate,pociťujete medzi DULSEVIOU a ALVENTOU?

Dakujem
S pozdravom,
Slnečnica

natalianm
2. feb 2024

@slnecnica30 dobry den vidim ze sa nikto nevyjadril uz niekolko rokov
avsak ja mam otazku ako ste s tou dulseviou teraz. uz ju verim nemusite uzivat
Mali ste vedlajsie ucinky priberanie?

slnecnica30
autor
7. júl 2024

@natalianm odpovedam síce po dlhom case. Ale predsa…este uzivam vzdy dulseviu 60 mg rano. Co sa tyka priberania mali ste s tym problem? Uzivate Dulseviu? Je to celkom potrebne pre mna vediet lebo ja neviem ci som pribrala kvoli dulsevii nakolko ja sa liecim uz dlhe roky na depresie a uzivam okrem dulsevie aj ine lieky

natalianm
13. júl 2024

@slnecnica30 musela som to vysadit… bolo mi z tych liekov velmi zle a mne depresie skor zhorsovali…. a mala som neskutocne nechutenstvo cize u mna bolo chudnutie…. a neuzivam nic … ale nieje mi dobre.

slnecnica30
autor
13. júl 2024

@natalianm tak ja by som to nechutenstvo po dulsevii veru uvitala no u mna je to uplny opak - zachvatovite prejedanie,zajedanie emocii a depresie aj napriek tomu ze v pribalovom letáku dulsevie je ako vedľajší ucinok uvedene strata chuti do jedla. Nuz,toto je jeden z príkladov ako lieky dokazu rozne fungovat u roznych pacientov

natalianm
23. júl 2024

@slnecnica30 ano presne…
ja som za tyzden schudla asi 5 kg… akoze nechybali ani mne ale ten tras chvenie, nechutenstvo… stavy este horšie… v noci som nevedela spať…