Ahojte,
uzivate liek DEPAKINE CHRONO? budem rada ak mi sem napíšete vase skusenosti a vsetko spojene s tym ako na vas vplýva alebo vplyval, ako ho uzivate,ako dlho,atd. Vsetky cenné rady a postrehy.mne predpisal liek DEPAKINE CHRONO 500 mg psychiater aj neurolog. Liecim sa na tazke depresivne epizódy spolu s úzkosťou a panickou poruchou a u neurológa na epilepsiu. uzivam ho kazde rano 1 tabletu 500 mg a kazdy vecer 1 tabletu 500 mg.
Zaroven beriem Dulseviu 60 mg rano, na obed PARETIN jedna tableta 20 mg plus pol dalsej cize plus 10 mg Paretinu.
Z DEPAKINE CHRONO mam ako vedľajší ucinok neskutocny tras ruk,ktory si ludia velmi všímajú a je to viditelne. Sam neurolog sa ma opytal ci sa mi z DEPAKINE CHRONO netrasú ruky. Najprv som netusila ze moze byt Depakine toho pricinou. Neurolog vsak liecbu ponechal nadalej a Depakine nevyradil. Pri diagnostikovaní epilepsie som najprv brala Lamictal no ten mi vysadil a uzivam lieky ktore som uviedla.
Dakujem
S pozdravom,
Slnečnica
@sonoio uz asi rok a pol. Mas ho kvoli epilepsii alebo ako antidepresívum?ci aj aj? Co sa ti za ten cas co ho uzivas zlepsilo?
@slnecnica30 Ako ad
@slnecnica30 mala som strasne uzkosti,a pottebovala som sa zbavit bzd.tak ma na vecer tak utlmi.
ahojko dcera ho roky (viac ako 5) brala na epi, tiez tras rúk inak krasne zabera. neskor sa pridali depky a zacala chodit k psychiatrovi, kazdy poleok kontrola krvi kvoli valproatu ci ako sa vola. tento rok sme postupne vysadili. drzim palceky
@kacena4 z akého dovodu jej brali krv kvoli valproatu?mne to nenavrhol ani psychiater ani neurolog. No ten tras ruk je neskutocny. Vsade kam pridem sa ma na to ludia pytaju.a to si neviem predstavit ak by som mala vykonavat manuálnu pracu. V com konkretne tvojej dcére depakine zabral?ake priznaky konkretne utlmil?
@slnecnica30 ustupili epi zachvaty, znizili sa frekvencie az vymysli
Ja ho beriem ale poškodzuje plod.Takže ak chceš byť tehotná musiš dopred aspoň pol roka prestať ho uživať a upozorniť lekára.Odporúča sa brať antikoncepcia ked sa berie depakine chorono.Na krabičke tam máš z boku napisane že uživanie Depakine chrono ťažko poškodzuje plod nenarodeneého dieťata.
@dilino Ano dakujem za info to samozrejme viem nakolko ho uzivam uz dlhsie ale ja dieta neplanujem
@dilino ale hneva ma ten tras rúk
@sonoio ktore BDZ si uzivala? Ja takisto . Najviac ale frontin ale mala som aj neurol,lexaurin,rivotril,xanax,diazepam. No je to viac menej to iste len ini výrobcovia.
@slnecnica30 mňe sa ruky netrasu s toho vôbec.
@slnecnica30 písala som ti ohľadom paretinu a tiež mám dlhodobo aj tento liek a ver mi, žiadny trás rúk nie je.
@dadadada1 mne sa trasu aj sam neurolog sa ma na to pytal a ma to pricinu z depakinu je to mozne dohľadať na nete .nuz na kazdeho asi inak vsetko vplyva
A ako je to u vas baby co beriete antidepresiva popripade antiepileptika s vašou hmotnosťou? Viem ze samo o sebe sa z liekov nepribera iba maju ten ucinok ze zvyšujú chut do jedla.aj ked neverim ze vsetky.v minulosti som uzivala Alventu,Lamictal.tam som nepribrala absolutne,hmotnosť mi vobec rapidne nestúpla ale odkedy uzivam lieky Dulsevia,Depakine,Paretin,Prothazin tak som pribrala neskutocne.vzdy som bola viac ako stihla no pribrala som minimalne desat kíl ked nie viac. Samozrejme ze neurolog ani psychiater nepovedia na rovinu ze Ano su to lieky ich vedľajší efekt.ved málokto chce priberať. Clovek sa beztak lieci na tazke depresie,uzkosti,panicku poruchu,epilepsiu a do toho este mam mat dalsiu vacsiu depku kvoli nabratej hmotnosti.je to ako zacarovany nekončiaci sa kruh
Ahojte mam otazku mozem si dat neurol ak mi v nemocnici dali okolo 16:40 infuzne depakine 400mg/4ml
A pocitujem uzkost a strach teraz? Okolo 20:00?
Dali mi ho na migrenu s aurou ktoru som mala
Nestane sa mi nic?
Jeden neurol som brala rano okolo 8 a dr som povedala ze som uzila povedal ze v pohode ale akonahle som precitala pribalovy letak od kedy som prisla domov len horsie a horsie mi je 😞 tak teda mozem 0,25 neurol?
@slnecnica30 Ako dlho ho uzivas.ja uz ASI dva mesiace,ale len vecer,300.ale na mna posobi celkom Dobre