Skúsenosti s laserovou operáciou očí - astigmatizmus

29. júl 2020

Dobrý deň, 7. júla som absolvovala lasek operáciu očí a dnes som bola na kontrole. Ľavé oko som nejak horšie videla čítať ako pravé, lebo na ňom mám cylinder. Doktorka hovorila, že sa to ešte upraví, no ja si nie som istá a mám z toho trošku strach. Dala som za to 800€ a jedno oko nie je urobené dobre? Neviem.. ak niekto máte skúsenosti, prosím píšte. Ďakujem!

akvi
29. júl 2020

tak co ja viem, tak astigmatizmus sa laserom neda korigovat. Takze ak mas cylinder, tak ho tam budes mat aj po operacii.. Aspon teda ja co som si zistovala, tak som dostala tuto info.. Zistovala som cca pred 3 rokmi, tak mozno sa nieco zmenilo od vtedy, ale ja som bola nemilo prekvapena z tejto info, lebo mne by to vadilo, ked sa chcem zbavit okuliarov, tak na 100% a nie ze koli cylindru aj tak budem musiet nosti nejake.. Cize som sa na to vykaslala..

autor
29. júl 2020

@akvi Astigmatizmus sa dá korigovať, asi bol odvtedy kedy ste to pozerali už update 🙂. Ide len o to že neviem kedy sa to mieni upraviť, preto sem píšem o skúsenosti ľuďom, ktorí túto operáciu podstúpili a mali astigmatizmus.

akvi
29. júl 2020

no trochu som pogooglila a sice sa da korigovat, ale nie vzdy sa podari ho odstranit uplne.. Tak este par rokov pockam 😀

autor
29. júl 2020

@akvi Ja ho už mám v poriadku, ako hovorím, dnes som bola na kontrole a všetko v norme. Len subjektívne som ľavým okom videla mierne horšie ako pravým. Uvidíme, či budú aj ďalšie odozvy tu na fóre. 🙂

tani777
29. júl 2020

Ahoj,to je este velmi skoro po operacii..ja som mala vysoke dioptrie,aj cylindre,a az na kontrole pol roka po operacii mi dr.povedal,ze na jednom oku mam uz len pol dioptrie...tie cylindre sa hoja dlhsie,neboj sa 🙂

autor
29. júl 2020

@tani777 Uff, ďakujem veľmi pekne za upokojenie😄😊. Tak uvidíme na kontrole po troch mesiacoch

tani777
29. júl 2020

Drzim palce 🙂

autor
29. júl 2020

@tani777 Ďakujem pekne! A za koľko ste to mali vy už úplne zahojené? Lebo ja som mala cylinder len -0,25.

tani777
29. júl 2020

Pol roka po op som mala pol dioptrie,na kontrolu po roku este len pojdem 🙂

kacena4
29. júl 2020

@tani777 ahojko prosim ta a ake si mala dioptrie a cilindre alebo tiez mam okolo 5ky a viem ze donedavna sa cilindre neoperovali tak som to neriesila a kvoli tym vyssim dioptriam a cilindrom mam strach ze aj tam budem musie nosit brilky dik za radu a info

tani777
29. júl 2020

@kacena4 uf no veruze neviem presne,neviem kde mam papiere 😁 ale okolo 5 a 6 dioptrii,a cylindre nejakych 2.25 alebo tak nejak

dzejn80
29. júl 2020

daj tomu cas, tiez som mala astigmatizmus a ostro som zacala vidiet az mesiac po operacii. Kazdy organizmus a hlavne mozog sa s tym vytovnava inak.

autor
29. júl 2020

@dzejn80 A koľko si mala astigmatizmus?

majusska202
29. júl 2020

Ahoj ja som pol roka po operácii pamätám si po prvej kontrole ako prišiel na mňa stres. Pre lepili mi oči prave okolo super a ľavé však som nič nevidela. Doktorka ma upozornila že sa to zlepší a aj sa zlepšilo

autor
29. júl 2020

@majusska202 Ďakujem veľmi za podporu!💖 Nech už je to len dobré teda

savoya
29. júl 2020

Ja som tiez chcela ist na laserovu operaciu oci lebo zle vidim do dialky.Ale na kontrole mi ocna zistila ze mam astigmatizmus a neodporucala mi laserovu operaciu oci.Tak som nesla.A som rada lebo na internete som citala pripady zien ktore oslepli lebo rodili prirodzene a boli predtym na laserovke.A ja chcem mat este dieta a chcem rodit prirodzene.
Ale pozor na ten astigmatizmus,lebo ked som si robila vodicak videla som dvojmo a zle som parkovala takze asi tak.

autor
29. júl 2020

@savoya Ja si tiež akurát robím vodičák a vidím perfektne. Deti mať nechcem, takže to je mi jedno úprimne😁

marion09
21. jan 2022

Kde si prosím bola na operácii že "len" 800e si platila?mne v KE vypočítali sumu 2000e za obe oci

autor
21. jan 2022

@marion09 v BB, iClinic

primadona
20. júl 2022

@tani777 ahoj prosím operovali ťa metodou Z lasik a po akom dlhom čase si videla ostro?

primadona
20. júl 2022

@dzejn80 ahoj vidíš dobre po tej operácii?

tani777
20. júl 2022

@primadona ahoj..nie,ja som mala relex smile..ostro som videla druhy den rano (operovali ma cca 14:30)..vecer este tak akoby pod vodou trocha,v noci neviem 🙈😁 ale rano to bolo super

dzejn80
20. júl 2022

@primadona vidim perfektne, je to 7 rokov

primadona
21. júl 2022

@dzejn80 a prosím ťa mala si metodou z lasik?

dzejn80
21. júl 2022

@primadona ano lasik

primadona
22. júl 2022

@dzejn80 prosím ťa aj ti zostali nejaké dioptrie?lebo ja som 6 den po operácii a stale to videnie nie je také dobre ako keby ostré