Skúsenosti s laserovou operáciou očí

kikurka
4. júl 2015
Používateľ kikurka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kikurka.

Ahojte, manžel uvažuje na laserovou operáciou očí. Máte nejaké skúsenosti? Bol zákrok bolestivý? Boli ste nejak obmedzený? Boli ste v štátnom zariadení alebo ste radšej išli na súkromnú kliniku?

siska53
4. júl 2015

@kikurka ahoj,korekciu mi robili este v 2001, zacvakala som normalne za kazde oko 10tis.korun plus 500korun vysetrenie. Trosku to bolelo po ustupeni analgetik ale nie moc. Tri dni som mala byt skor v tme a mat zavrete oci. Zakrok mi ale robili s pokrocnym.odstupom,viem vsak,ze teraz skor zvyknu robit naraz obe oci. Robili mi to excimerom,lebo lasik pre mna vzhladom na male oci nebol vhodny a nepomohlo ani vystupenie oka injekciou (to bil len pokus pri 1.oku a to bolo neprijemne,nie bolestive,len ked vidis,ze ti ide ihla do oka a ty nic nemozes spravit..) 2.x to uz ani neskusali,kedze to nepomohlo,takze zakrok bol v pohode.

annazozelenehodomu1
4. júl 2015

Kamarátka má po takej operácii veľké problémy. Prestali sa jej tvoriť slzy a bolia ju oči.

ellca123
5. júl 2015

malej pomohlo,mali sme skulenie oboch oci
vsetko OK

janina218
5. júl 2015

Minuly rok v novembri som bola na operacii v NeoVizii v Ba. Cena bola nejakych 1200€, s tym, ze sme boli 8. ludia, ako skupina a tym padom sme mali zlavu. Inak tusim stoji jedno oko 900€. Vysetrenie aj samotna operacia je absolutne bezbolestna. Ja som sa toho strasne bala, ale fakt, necitit vobec nic. Oni aj pred, aj pocas operacie kvapkaju omrtvujuce kvapky do oci. Nemala som absolutne ziadne problemy po operacii. Viac menej som uz vecer videla ostro, ale ja som mala aj cylindre a prero som nevidela ostro hned po zakroku. Kto ma len dioptrie, bez cylindrov, vidi hned po zakroku. Na kontrolu sa ide na druhy den, po tyzdni a po mesiaci. Vlastne uz vecer musis pozerat telku alebo robit pri PC, any si oci zvykli. Ak mas nejake otazky, kludme pis aj do IP, rada odpoviem 🙂 Ale operaciu rozhodne odporucam.

petra_maminka
6. júl 2015
Používateľ petra_maminka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od petra_maminka.

@kikurka rozhodne sa oplatí 🙂 ja by som neváhala... prvé dni po sú celkom náročné, ja som ich strávila v kúpelni v totálnej tme, ale nejak som to zvládla. Rozhodne treba rátať s dovolenkou alebo PN 🙂 Pri zákroku som nič necítila, bolo to rýchle

kikurka
autor
6. júl 2015
Používateľ kikurka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kikurka.

@annazozelenehodomu1 o tom som ani nepočula, že sa pri tom môže niečo také stať @petra_maminka tak to mu teda poviem, nech ráta s tým, že nebude môcť pracovať pár dní po .. a bola si na klinike alebo v nejakom štátnom zariadení?

annazozelenehodomu1
6. júl 2015

Asi pol roka po operácii ju začali bolieť oči a začala pociťovať akoby piesok v očiach. Očný lekár jej povedal po vyšetrení, že sa jej vôbec netvoria slzy. Podľa mňa to môže byť aj od tej operácie, lebo si myslím, že laser má vysokú teplotu, keď ním oko režú a môže spôsobiť takéto vysušenie oka. Tie oči ju dosť bolia aspoň čo hovorí. Každý zákrok do organizmu má určité riziká.Ja by som sa bála dať si operovať oči, pokiaľ by to nebolo nevyhnutné.
@kikurka

zuzana_kov
9. júl 2015
Používateľ zuzana_kov je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zuzana_kov.

@kikurka svokra bola na súkromnej klinike Oftal v Brne a bola som spokojná, ja som to tu už spomínala aj nejakej inej babe a aj ja som sa pýtala ohľadom šédého zákalu a odporučili mi ich 🙂 A čo sa týka samotnej operácie a jej výsledkov, tak bola veľmi veľmi spokojná 🙂 Jednak s prostredím, jednak s personálom a jednak aj so samotnou operáciou, bála sa že to bude bolieť, ale nebolelo a bolo to rýchle. Pár dní po mala oči citlivé, ale nebolo to až také tragické, boli to nejaké asi 2 dni ak si dobre pamätám 🙂