Ahojte, dobry vecer 🙂 chcem Vas mile damy, mili pani poprosit o skusenosti s Dornovou metodou. Ja som ju absolvovala pred rokom, ale vtedy mi vobec nepomohla. Ponapravane stavce mi drzali 6 dni a potom sa mi chrbtica dostala do povodneho stavu. Nenechala som sa odradit a bola som na dornovke este trikrat, ale v konecnom dosledku ten isty scenar. Terapeutka mi povedala, ze mam ochabnute svaly a stavce sa vracaju do nespravnej polohy, nema ich co drzat....Medzicasom som zacala cvicit SM system a svalstvo na chrbte mi trochu spevnelo, tak som sa dala na to znovu. Bola som v piatok a o 3 tyzdne mam dalsi termin. Som zvedava... A mam este otazocku... Ake reakcie ste po absolvovani dornovky mali? Ja sa citim ako zvalcovana a este k tomu ma seklo pri lopatke ☹
@lilke ahoj, prvykrat som bola u u jednej pani, ktora je certifikovana a teraz u jej kolegyne, tiez s certifikatom, takze odborne aj prakticky su ok. Zaujimalo by ma, ci si mala pred tym nejake chronicke potiaze a pomohlo to alebo si mala to akutne seknutie. Dakujem a posielam srdiecko 😊
Vdaka 😵 Ja konkretne som mala chronicko-akutne (chrbat predtym niekolkokrat napravany, akutne som nemohla chodit kvoli bedrovemu klbu). Napravala mi od nerovnakej dlzky noh (uz v detstve mi to riesil jeden liecitel) cez x vyskocenych stavcov a klbov aj sanku. Ale najvyraznejsie to pomohlo mame, pomaly 30 rokov sa lieci na chrbticu, nonstop rehabilitacie, liecenia. Dva roky teraz nema problemy, dava si sice pozor, ale fyzicky sa nesetri, pracuje napr. v zahrade. Inak ked mama bola, hadam tri dni od bolesti nemohla ani spavat, poriadne brblala na sestru i mna, kde sme ju to poslali. Ked bolest ustupila, citila sa fantasticky.
@gora8
Ja a manzel mame skusenosti s jednou terapeutkou, sestra a mama s druhou. U mna, manzela a mamy naprava iba jedenkrat, moje sedenie vyse dvoch hodin, presli uz nejake roky. Ale sestra napr. musela ist opakovane na napravu krcnej chrbtice, ale nie v takych kratkych intervaloch, ako ty. Terapeutka povedala, ze sa jej casto vracaju mamicky s malymi detmi, lebo po naprave to chce minimalne tri dni uplny pokoj, nehovoriac o cviceni, resp. dodrziavani pokynov... Po absolvovani som tiez bola ubolena, ale to aj predtym, lebo som prisla seknuta... Obe terapeutky boli vybrate zo stranky http://www.dornova-metoda.com/dornova-metoda-ma..., vsetci tito terapeuti su este niekolko rokov pod superviziou. Pri jednom wellnes pobyte som nadabila na masera, ktory tiez ponukal dornovku. Medzi recou povedal, ze si ju nastudoval z knihy. Takze pozor, na koho si nadabila.