Skúsenosti s biologickou liečbou Entyvio + Medrol

kamila1999
8. aug 2023

Ahojte. V júni som začala s novou biolog.liečbou Entyvio a súčasne užívam Medrol ten skôr už v apríli. Na začiatku pri užívaní len Medrolu bez biolky som mala krásne zhusnuté vlasy, všetci mi ic chválili. Následne som začala s novou biolog.liečbou a v polovici júla mi začali rapídne padať vlasy, doslova chumáče. A teda padajú stále. Pokožka svrbí, vlasy su jemnejšie, iná kvalita. Na gastre som problém hlásila, znižujú Medrol ešte 10 dní a konec. Že vraj to môže byť z nich. Moja otázka znie, má niekto skúsenosti s Entyviom? Nebol problém s vlasmi? Na nete neviem nič nájsť. Mám obavu, či nebude problém inde ako v Medrole a snáď neprídem o vlasy😪 Ďakujem pekne.

milka1988
8. aug 2023

@kamila1999 neporadim ti ale čo konkrétne liečite tou biologickou liečbou, pred chvíľou som o tom čítala článok 🙈 keďže trpím silným ekzémom počas zimy

kamila1999
autor
8. aug 2023

@milka1988 mam crohnovu chorobu..zlakla som sa, lebo teda vlasov velmi ubuda. Na pokozke hlavy nemam nic..ziadny ekzem, len pokozka svrbi, bolia korienky vlasov. Umyvanie vlasov a cesanie je pre mna hroza.
Mrzi ma, ze mate taky silny ekzem, musi to byt tiez velmi neprijemne

milka1988
8. aug 2023

@kamila1999 tak to má mrzí :(
no a keby sa opýtas dr či to nie je vedľajší účinok toho lieku? Ak nie bude treba pátrať kde je príčina ak áno budeš vedieť len škoda tych vlasov no na druhej strane tie vždy narastu 🙂 aspoň jedna pozitívna vec v negatívnej. 🙂

No ekzém sám o sebe nie je až tak hrozný. Horšie je keď sa tak zhorší že celú noc nespím ale sa skriabem, potom tá koža je už tak citlivá už má bolí aj dotyk trička na koži, do živého poskriabane, obvazy na noc na rukách a nohách, samé rany, chrasty, štíte to, kúpanie je ako za test, neustále sa natierať treba krémami, a tom tím ako to vyzerá na pohľad ... veľmi nepríjemné :/ ľudia sa toho boja ako keby som mala svrab alebo čo 🤷🏻‍♀️
Nuž ale každý musí mať nejakú chorobu tak ja mám túto si aj horšie no 🙏🏻

kamila1999
autor
9. aug 2023

@milka1988 spominala som to dr. teraz v pondelok ani pocut nechcela, je to liek, ktory by to nemal sposobovat a koznemu netreba ist..predtym mi 2 biolog.liecby zlyhali..prave z tohto dovodu padanie vlasov a vzniknuta psoriaza v hlave a tento liek je na inej baze tak by to nemalo robit podla dr. No ale ked to bude pretrvavat, budem si trvat na svojom. Su na mna nahnevani, lebo som komplikovany pacient a nie vzdy mi prijme liecbu. Uplne vam verim, ze ekzem je neprijemny, hlavne pred inymi. Ja som mala z liecby v hlave a na rakukach a ludia na mna pozerali hrozne, vyhybali sa mi, ako keby to mohli dostat. Je to narocne cely proces ktory musite riesit s ekzemom., natierat, otrava hlavne v noci. Drzte sa, nech ekzem co najmenej otravuje 🙂
Veeu ako hovorite, vzdy si poviem..su horsie veci a ludia riesia ovela tazsie choroby.
Nuz len ked sa to tyka vzhladu, je to narocne..