Skúsenosti s Atomoxetinom

llia
3. máj 2023

Dobrý deň, rada by som sa spýtala, či sa nájde niekto, kto má skúsenosti s užívaním tohto lieku, ktorý je na ADHD. Syn má dlhodobo ADD - poruchu pozornosti. Riešime to dlhodobo, je to už dosť problém pri učení aj celkovo v rozhohoroch a tak. Na nič sa dlhšie nedokáže sútrediť. Lekárka mu to chce predpísať, zaujímalo by ma, že či ste videli nejaký väčší efekt, či boli aj vedľajšie účinky. Ďakujem.

jaga18
3. máj 2023

Nám tieto nejak extra nezabrali. Ale mnohí ich chvália. Nám slušne zaberala Straterra , ale tam nastal výpadok, potom to poistovna nepreplacala a a vyšlo to dosť veľa.
Prešli sme na tento , ale nám až tak nezabral. Ale je pravda, že to mal už mládenec 12 a začal vymýšľať a na tajnasa vypluvat a schovávať lieky , tak sme sa na to vykaslali.

jaga18
3. máj 2023

A vedľajší efekt je nechutenstvo, to bol pre nás veľmi vítaný účinok, keďže sme mali problém aj s prejedanim. Pri stratere sa to pekne upravilo, jesť mu chutilo, ale prejedat sa nevládal. A to bolo aj dôvodom, prečo atomoxetin odmietal.

llia
autor
3. máj 2023

@jaga18 môj syn má tiež 12rokov😁jesť mu chutí teda až moc,ale je tenký ako slíž...On zje liek aký mu dám s tým by problém nebol.Ja som už zúfalá z tej pozornosti,plus iné veci pridružené...viem,že keby tá pozornosť bola lepšie,mnohé by sa zmenilo.Len teda som čítala,že aj tlak aj srdce môže ovplyvniť.Este sa vás spýtam,nejak som sa zabudla lekára opýtať,že to sa neberie stále,že len nejaký čas a potom by to malo byť ok,akože už na nejakú dlhšiu dobu,alebo ako to vlastne funguje?ten človek je stále na liekoch???

petruldo
3. máj 2023

@llia robia sa pauzy cez dlhšie prázdniny. "stále na liekoch" - ak mu budú pomáhať a zlepšia mu kvalitu života tak na nich bude dokiaľ treba". treba to vyskúšať, ak nesadnú tak ich užívať nebude

petruldo
3. máj 2023

@jaga18 oba lieky majú rovnakú účinnú látku, len strattera bola originál a atomoxetin je generikum

llia
autor
4. máj 2023

@petruldo prosím vás a kedy tak asi očakávať nejaký progres,keď to začne brať,vidno to už po pár týždňoch?či neskôr?

petruldo
4. máj 2023

@llia keď nasadzujeme tak sa začína nižšou dávkou (zhruba polovica hmotnosti, najnižšia je 10 mg) ak to dieťa toleruje, zhruba po 2-3 týždňoch sa prechádza na dávku podľa hmotnosti (18 mg, 25 mg, 40 mg) no a tu už je vidieť ucinky.

biba_18
2. aug 2024

@llia ja som na add všetky lieky vylúčila, zbytočne od mladého veku pchať lieky tam kde to ide aj inak, hlavne pri tých vedľajších účinkoch. nám pomohol veľmi neurofeedback, výsledky boli ohromné. tiež mal 12 keď sme to riešili - prijali ho na obe bilingválne gymple kde robil prijímačky, potom aj monitor urobil nad 90%, matury tiež ľavou zadnou a na vyšku sa dostal bez prijímačiek. základ je sústrediť sa na krátke ciele... teraz je to zdravý 24-ročný muž ktorý už svoje add vie menežovať, jediným jeho prejavom add je už len netrpezlivosť...