Skúsenosti s antidepresívami

8. jún 2023

Dobrý deň. Beriem AD.prve dva týždne bol stav zhoršený,tretí týždeň akoby som už nemala také úzkosti,bude to každým dňom lepšie a lepšie?

deti95060810
8. jún 2023

samozrejme...

katrin69
9. jún 2023

Kamarátka, ktorej boli diagnostikované choroby, brala antidepresíva. Sú to lieky, ktoré už nemôžete vysadiť. Budete ich dlhodobo brať. Budete mať narušený spánok, takže bez liekov sa nevyspíte, ale to nie je ten pravý spánok. Budete ráno akoby nevyspatý. Tie lieky spôsobujú, že nemáte ten pravý Rem spánok.
Po rokoch užívania ich bez vedomia lekára vysadila. Bol to postupný proces, kde lieky nahradila bylinnými čajmi, ktoré mali rovnako sedatívne účinky. Bylinky mám v češtine: dobromysl (oregano), meduňka (medovka) koreň anděliky (angelika), kvet levandule, mateří douška (materina dúška). Zmes tohto čaju jej bola predpísaná od etnológa, čo sa zaoberá zdravou výživou bez nejakých čárymáry...
Je tomu 4mesiace, čo užíva zmes čaju a do mesiaca sa zbavila liekov.
Prestala mať svalové kŕče a iné záchvaty, ktoré jej spôsobovali práve takéto antidepresíva. A po týždni mala konečne neprebdenú, ale dobre prespanú noc bez liekov...

Vaše rozhodnutie zvážte.

Ja na svoje depresívne stavy (nebola som nikdy u lekára a ani nechcem ísť) si dávam čaj z ľubovníka bodkovaného, medovky, materinej dúšky a mám od obvodnej predpísaný magnosolv, keď už mám triašky, búšenie srdca (mám podozrenie na tetániu)...
Ale stavy sa mi zlepšili, keď som začala pracovať a mať každodenný pohyb na slnku. Nie kancelársku prácu, v ktorej to všetko začalo...

luccija
9. jún 2023

@katrin69 toľko hlúposti v jednom príspevku som dlho nečítala.Na depresiu ozajstnú depresiu Ti bylinky nepomôžu.Preco narušený spánok?melatonin a serotonin spolu súvisia práveže kto má depresiu a úzkosti zle spí a skoro ráno sa budi, alebo spí prerušovane.Pravy rem spánok môžu narušiť lieky na spanie nie AD.

zuzanockamt
9. jún 2023

@katrin69 Keď si toto schopná napísať a veriť tomu, tak si skutočnú depresiu nemala.