Skúsenosti s abláciou

simi0105
16. apr 2021

Zdravim, včera 15.4.2021 mi bola vykonaná ablacia
Dnes ma pustili domov, ma niekto s ablaciou skusenosti? Mam pocit pichania na tom rezanom mieste na bikinách 🙂 :/ budem rada za kazdu radu

irusa
17. apr 2021

@simi0105 áno bola som v auguste

bobana297
26. apr 2021

Ja rozmyslam nad tou termoablaciou endometria mi odporucila gyndoska ze to je ako keby mi spalili sliznicu a poslali na rozbor. Ze nikdy uz nebudem mat deti, coz mne vyhovuje kedze mam dve a staci mi. Len nikde nie je na nete o tom nic pisane 🤔🤔

bejkovnicka
26. apr 2021

@bobana297 autorka myslí zrejme ablaciu srdca

klaudia587
9. okt 2024

Možem sa spytat, tiež ma čaká tento zákrok. Po zákroku ste mohli normálne chodiť alebo koľko ste museli ležať na lôžku? Ako to bolo s wc ? Vraj je človek az tri dni v nemocnici mi povedal doktor

lentilka230514
7. dec 2024

@klaudia587 Mne abláciu robili na NÚSCH v BA, v deň hospitalizácie mi urobili zákrok a na ďalší deň som išla domov. Ja som mala jednu z najčastejších arytmii, ktoré sa s dobrou úspešnosťou dajú odstrániť - supraventrikularna tachykardia (AVNRT). Po operácii som nemohla pár hodín pohnúť operovanou nohou. Pocity na srdci sú divne, trochu je cítiť takú tupú bolesť, nič hrozné, skôr divné a podľa mna záleží, koľko zásahov je potrebné spraviť, aby vypálili arytmogénne ložisko. Keď ma prepustili z nemocnice, dosť často som mala pocit, že sa srdce snaží zase nabehnúť a hľadalo prerušenú cestu. Každým dňom, týždňom a mesiacom sa to zlepšovalo. Asi po 4meiacoch sa srdce ukludnilo a arytmii som sa zbavila. Neľutujem že som bola na ablacii. Kvalita života sa mi výrazne zlepšila a nedesím seba ani svoju rodinu svojimi arytmiami. Držím palce všetkým, čo zákrok zvažujú. Ja by som to podstúpila zas, lebo život bez arytmii je super ☺️