Skúšali ste samotest zo školy na dospelom?

20. okt 2021

Skúšali ste niekto samotest zo školy aj na sebe - dospelom? Viem, že existujú aj iné choroby a nemusí to byť kovid, ale zaujíma má vaša skúsenosť.
Bolí ma hrdlo, hlava, na prieduškach, mám nádchu. Skúšala som dcérin samotest, vyšiel negatívne. Mali ste niekto negatívny samotest a aj tak to bol covid? Očkovaná som, s pozitívnymi som každú chvíľu v kontakte v práci.

pininka1
20. okt 2021

Ano skusala som, aj kolegyna ktorej syn ma covid a tiez jej vysiel pozitivny a potom aj pcr

julie19
20. okt 2021

Doma sme si tie školské skúšali urobiť lebo tiež sme sa necítili dobre ale mali sme len 2 kusy, mamine vyšiel pozitívny a otcovi negatívny, šli sme všetci na pcr a boli sme všetci kompletne doma pozitívni, aj ocino ktorému vyšiel samotest negativne

eridani
20. okt 2021

1) Vy ste pri preberani tych skolskych samotestov nepodpisovali, ze sa mozu pouzit len na toho konkretneho ziaka? Lebo my sme mali pisane, ze nemoze pouzit ani surodenec, ani rodic, len to konkretne dieta.
2) Rozne samotesty sa daju kupit v lekarnach, cenovo to nevyjde tak vela. Mame doma a uz viac krat sme pouzili ked sa objavili priznaky.
3) Antigenovy test nemusi infekciu hned zachytit. Je jedno ci samotest alebo v MOMke. Svokrovci boli na antigenovom v MOMke v sobotu. To uz mal svokor horucku a kaslal, svokra nadchu a stratila cuch. Obaja negativni. Dnes rano boli na PCR a prave im prisli vysledky. Obaja pozitivni.

veronikaszabova
20. okt 2021

@eridani a kto ti dokaze, ze tie antigeny nepouzivas len na to jedno dieta?

eridani
20. okt 2021

@veronikaszabova O kazdom vykonanom teste sa doklada do skoly cestne vyhlasenie spolu s vysledkom. Aspon teda u nas to tak funguje.

monro
20. okt 2021

@eridani my teda škole nič nepredkladáme. My máme len oznámiť, ak by samotestom vyšiel pozitívny výsledok.

eridani
20. okt 2021

@monro Je mozne, ze v kazdej skole to je inak. Preto som sa pytala, nemala to byt kritika. U nas to funguje takto.

hipuska
20. okt 2021

U nás sa tiež nič škole neprekleda. Tiež máme používať, kedy uzname za vhodné. U nás bol opačný výsledok. Domáce testovanie pozitívne, pcr negatívne. Takže vo štvrtok deti ostali v karanténe a v piatok im karanténa už skoncila

matkahelka
20. okt 2021

skolsky samotest je antigen a uz vyse roka pocuvame od odbornikov ako su antigeny nepresne, takze nie je o com diskutovat. dcera bola v karantene, pretoze mali pozitiv spoluziacku, mala priznaky 2 antigeny negativne, az pcr odhalil covid. a cela rodina boli pozitivni - aj ockovani rodicia, aj ockovany brat.
ja pri kazdom podozreni idem na pcr, ja tym skolskym samotestom vobec neverim. a u nas v skole detto. ak ma dieta co i len slabu nadchu, ak rodic chce, aby dieta pustili do skoly, musi mat pcr negativ, tie samotesty vobec neberu do uvahy.

ankare
20. okt 2021

@eridani koľko stojí najlacnejší samotest?

eridani
20. okt 2021

@ankare Nemam prelustrovane vsade, treba sa popytat v lekarnach a pozriet na nete. Teraz narychlo mi naslo tu napr. pod 1euro za test https://www.zenco.sk/

vikusjk
20. okt 2021

Aj ja som skusala, ale neviem porovnat s pcr, lebo som na pcr nebola.
Co sa tyka Ag testov vsak je bezne, ze Ag vyjde jeden den negativny a Pcr na dalsi den uz pozitivny. Uz na zaciatku min. rok boli informacie, ze Ag test odhali pozitivitu neskor, ako Pcr, cize ziadne prekvapenie, proste clovek musi byt pozitivny dlhsie, nez mu Ag ukaze pozitivitu.

nelca84
20. okt 2021

Jasne, tiez som skusala, ked som bola chora a syna som testovala tiez iba ked bol chory, pouzili sme zatial iba 4 kusy. Covid sme nemali nikto zatial.

marseillefan
20. okt 2021

Antigénové testy sú často nepresné, takže sa kľudne môže stať, že vyjde falošne negatívny alebo falošne pozitívny. A platí to o všetkých antigénových testoch, či už ide o samotest, alebo sa testuješ niekde v MOMke. PCR testy sú presnejšie...

kikulienkadd
20. okt 2021

Ahoj,samotesty zo školy ukazujú čo chcú, muž bol chorý ako ty píšeš, ag pozitívny, v ten deň si zaplatil pcr test a vyšiel ako negatívny (vďaka tomu ho vyšetrila obvoďáčka na ďalší deň, dostal antibiotiká vyliečil sa). Syna testujeme pravidelne, ag stále negatívne. Prišla správa zo školy (v sobotu), že je v karanténe po stretnutí s pozitívnou osobou, už mal aj príznaky, ag negatívny, o 3 dni pcr pozitívny. Volala mi pani epidemiologička z RUVZ a povedala, že ag testy nemajú pre ňu žiadnu výpovednú hodnotu. 🤷‍♀️

veronikaszabova
20. okt 2021

@eridani u nas nie

martinka13
21. okt 2021

Áno, použili. V škole nič predkladať nemusím. Testy nám ostali z doby, keď boli deti pozitívne po PCR a cez karanténu som ich samozrejme zbytočne netestovala. Inak k tej presnosti - keď synovi prišiel pozitívny výsledok z PCR, ATG mal negatívny. On bol ale úplne bezpríznakový. Neter ho mala pozitívny ešte pred PCR. Mala horší priebeh.