Skrytý alkoholizmus u žien

9. jún 2022

Ahojte, chcela by som sa spytat/otvorit temu skryteho alkoholizmu u zien. Mate niekoho takeho v okoli? Resp poznate take zeny?

Pytam sa, lebo som zvedava a riesili sme to s kolegami v praci. Ja ked som raz do mesiaca sama doma bez muza a syna (dohoda ze mam jeden den a vecer sama pre seba), tak si otvorim flasu vina a vypijem ju 😅.

Niejtorym to prislo normalne, niektorym uz to prislo cez tak ma zaujima vas nazor, ze kde je podla vas ta hranica, kedy uz to nie je ok a ci mate take zeny v okoli.

k0l0b3zka
9. jún 2022

Ja to nepraktizujem, ale 1krat do mesiaca uplne v poho. Toto urcite alkoholizmus nie je.

autor
9. jún 2022

@k0l0b3zka no my sme prave riesili, ze ak by som v pohode vydrzala tie "moje" vecery bez vina, tak to nie je alkoholizmus. Ak sa na to vsak napriklad clovek tesi, a nechce si to odopriet, aj ked je to len raz do mesiaca, tak vtedy to uz moze byt problem. Aj ked asi nie az taky velky ako u tvrdych alkoholikov

petronellla87
9. jún 2022

Ja som to robila tiež keď som ešte nebola tehotná a zostala som niekedy sama na noc doma😆 Ešte som si k tomu púšťala Denník Bridget Jonesovej😆😆😆 Podľa mňa je to ok

denda007
9. jún 2022

Ja keby som mala den pre seba, tak urcite nepijem alkohol. Pretoze si viem predstavit krajsiu noc ako celu pregrcanu 😀ale inak si rada uhnem, povacsine ak je potom zabava (hudba, spev)

h2
9. jún 2022

Podľa mňa je maximálne divné vypiť sama doma fľašu vína. Ale nemyslím si, že je to alkoholizmus.

ivangeline
9. jún 2022

Ak by to bolo pravidelne...ze vzdy ked si sama vypijes flasu...tak to by bolp cez. Inac je to v norme. Ja nepijem. Malokedy som si dala alko. Ja sa prejedam.

sashabb
9. jún 2022

Ak by si povedala, že si dáš pohárik tak v pohode, ale liter vína stiahneš? a ešte si sama ulievaš? fuha, no neviem neviem 😀

petiiiiiiiiik
9. jún 2022

Podľa mňa je absolútne mýtus to, že je alkoholik, kto si nalieva sám. Predsa keď si vyrovnaná a nalejes si raz za mesiac sama víno je určite menej “alkoholizmus” ako keď niekto chlasta 2x do týždňa ale nalievajú mu druhí. 😀

kacena4
9. jún 2022

je otazka co je alkoholizmus. ak nevydrzis bez flasky tak ano. je uplne jedno kolko a ako casto pijes. poznam cloveka, ktory kazdy den po praci v bufete na stanici poceste domov do seba hodil frtana a ked prisiel do dochodku zistil ze mu to chyba... ano je to alkoholizmus ak nevies povedat nie

mooonika1975
9. jún 2022

@h2 si mi to vytiahla z úst, presne toto som išla napisať, tak len súhlasim. V živote by som nevypila fľašu vina a sama už vôbec nie, ale ako sa hovori, nikdy nehovor nikdy. 😂 Inak alkoholizmus to určite 100% nie je.

autor
9. jún 2022

@kacena4 presne na niecom takom sme sa zhodli. Ze pokial sa z toho stane zvyk, v akomkolvek mnozstve, tak vtedy je to problem. Jeden kolega (vylieceny alkoholik) mi povedal, ze ked nerobi cloveku problem, ked si nevypije vtedy kedy ma ten zvyk, tak nema problem. Ak mu to problem robi, alebo mu to chyba, tak vtedy uz je.

autor
9. jún 2022

@h2 no ja mam prave v okoli vela takych zien, ze flasu prosecca si vecer otvoria, alebo si spravia 2 gintonicy.. preto chcem pocut viac nazorov

marsmykkok
9. jún 2022

no neviem... Ja nepijem skoro vôbec. Ak chcem pekný večer, napustím si vaňu, pustím hudbu a zatancujem si, možno si dám aj pohár vína na lepšiu náladu aj ked mi nechutí. Ale fľaška pre ženu je moc-to musíš byť už opitá, to nie je pre náladu, ale skôr o tom, že nie si spokojná so životom alebo ťa niečo trápi a uvoľníš sa len ak si opitá.
Raz som stiahla sedemdecku vína v priebehu dňa lebo som si pred dovolenkou pri mori chcela privolať menzes, ale to som bola potom už opitá.

pribinak
9. jún 2022

Sama do seba prevrátis fľašu vina?

Hm, tak je to na zamyslenie

viestta
9. jún 2022

Sama si nalejemen akurát tak rum do čaju, keď už mám zamrznuté aj chlpy na intímnych miestach. Neviem si predstaviť sama strubit fľašu vína. Ale to som ja.

silvike
9. jún 2022

Fuuu...ja by som nedokazala sama stiahnut flasu vina. Pohar, dva ok. Ale mne by bolo proste zle z celej flase. By som sa urcite dototo🤮. Mne to napr. Uz je fakt vela a podla mna sama (?) stiahnut flasu...na co vlastne ? To uz nie je ani do nalady. To je do opitia.

silvike
9. jún 2022

Takto sa kludne moze zacat alkoholizmus.

terry658
9. jún 2022

Skrytý alkoholizmus je, keď sa schováváš počas dňa a piješ v skrytosti. Ak piješ príležitostne aby si vypustila paru, tak to neni alkoholizmus. Ale možno by som hľadala aj iné spôsoby na odreagovanie. Zatiaľ to alkoholizmus neni ale môže sa tak rozbehnúť.

juliet86
9. jún 2022

ja som to co ty robila dva trikrat do tyzdna. flasa u mna bola do nalady do uvolnenia nie do opitia. je to taky ritual. uz radsej nepijem ale chyba mi to... ono pokial si vies predstavit ze by si dva trikrat tie vecery stravila inak a tri mesiace nepila je to ok. otazne je ci mate nejaky alkoholizmus v rodine u niekohom dedicnost je taktiez faktor

zuzanna33
9. jún 2022

Odporúčam rozhovor od abstinujucej na YouTube pani Michaela Duffkova neni čo dodať

lienkazuzu
9. jún 2022

Fiiha ake puritanky sa tu zisli 😁 myslim,ze ked otvorene o tom hovoris,nehanbis sa za to a nevidis na tom nic zle (lebo naozaj ani neni), alkoholizmus to nebude. Raz za mesiac dokonca ani neviem ci je "pravidelne" v zmysle alkoholizmu 😂 pre mna je to predstava uzasne straveneho vecera,milujem byt sama a milujem kvalitne lahke vino,tak preco to nespojit 😁 raz za mesiac to ani nevnimam ako stratu casu alebo penazi. Pohoda 😁

rude_baby
9. jún 2022

@sashabb fľaša vína ma 7 dcl, nie liter 😁
Za mňa v pohode. Keby si každý víkend vstrebáva sama 2 fľaše, tak ok, to by bolo za hranicou...

gertrudaosem
9. jún 2022

@h2 vôbec nevieš koľko žien si takto spríjemní večer. Nevravím že celú fľašu, ale dajú si .. po celom dni na uvoľnenie.

mamamasama
9. jún 2022

Už pár rokov nepijem. Buď som bola tehotná, alebo som kojila, no každopádne, v čase, keď som bola slobodná som v pohode vypila fľašu vína a nie, nie som alkoholička.

panelacikova
9. jún 2022

@lienkazuzu hahaha 😀 to vieš, sashabb pije asi čučo 😀
autorka: je to úplne v pohode, mnohé tu majú predstavu, že otvoríš fľašu a robíš hvezdára... zdruzgneš ju za 10 minút 😀 mnohé nechápu, že príjemný večer sama so sebou môže obsahovať aj fľašu vína, ktorú cuckáš od 17 do 24 hod 😀 popri tom si dáš nejaký syr, chrumky, čipsy, pustíš film, hudbu, alebo vezmeš knihu... mnohé z nich možno netušia, že raz takto možno relaxovať raz do mesiaca budú. možno nie. alkoholizmus to nie je, ak ide o to, že je to raz do mesiaca, tak rozhodne nie. a ak cuckáš niekoľko hodín 7 dcl vína, tak sa ani neožerieš. ale to opäť nevedia tie, ktoré majú úplne inú predstavu o príjemnom večeri osamote 😉

nadazdi
9. jún 2022

Podľa mna keď vypije 100kilova pani fľašu vina tak nemá z toho v živote taký stav ako ja 55kilova 😂 taktiež záleží od človeka čo zvládne, niekto brble po 1 poldeci, niekomu absolútne nič nie je.. takze jasne že najväčšie puritánky sú strieskane z pohára červeného a z tohto čo tu čítajú odpadávajú 😂 ja bežne si každý mesiac cez kramy otvorím flašku a nie 1, keby som to vedela v puberte, že mi červene víno robí dobre, nech sa za 2 dni cela vylejem, tak popijam už od 12tich a bez algifenu

nikpa
9. jún 2022

To sme asi alkačky viaceré 🙈😄😀😉 ja síce v žiadnom prípade nevypijem fľašu vína, tak dva poháriky sú mi akurát. Ale teda pointa tá istá, cca raz do mesiaca si takto večer keď už všetci spia nalejem keď si lakujem nechty pred telkou. Každá znesie inak, niekto fľašu, niekto pohárik. Skôr si myslím, presne že je to o tom, či sa toho dokážeš bez problémov vzdať....

54tinka54
9. jún 2022

Noo v prvom rade som sa pozastavila nad tým že vypijes celu fľašu.. ale tak teda otázka je či ju vypijes behom dvoch hodín alebo ju popíjaš celý večer, povedzme 5-6 hodín? Ak ten druhý prípad, tak Ok.. lebo ak by som napr ja stiahla do dvoch hodín celu fľašu, tak som opitá 😅
A ak to máš takto raz do mesiaca, myslím že to je Ok. Horšie by bolo, keby si začala skracovať intervaly, alebo ak by si si ten večer čo máš pre seba nevedela bez toho vina predstaviť. To by už bol problém.

zuzinka888
9. jún 2022

Neexistuje vylieceny alkoholik iba abstinujuci.

dadis
9. jún 2022

Podla mma to alkoholizmus nie je..ja tiez pijem pri prilezitostiach a podla mna, vypit 3-4pohare vina za vecer nie je vobec tazka uloha 😂..len nevidis to, ze si vypila celu flasu, tak nemas vycitky 😂😂. Ale mna na tom piti vzdy odradi, ze mi je rano zle ako psovi..ale ked pijem kvalitne vino a dost vody, zajedam niecim, tak sa da...niekedy sa podari, ze mi nie je zle 😂😂😅