uz dlhsi cas skripem zubami a bojim sa o stav mojich zubov. pozna niekto ucinny sposob ako tomu predchadzat ? dik
Tiez sa priklanam k tomu, ze spustacom je napätie a stres...
Dať si urobiť zubnú dlahu na spanie.
Ide o bruxizmus. Ano, poskodzujes si zuby. Urobia ti dlahu na zuby. A dalej sa riesi dovod skripania. Nie vzdy ide o stres, aj ked casto ano.
@miamia04 nevies aka je jej cena ? preplaca to poistovna ?
Myslím, že neprepláca, ale neviem isto, cenovo asi okolo 50e možno menej, viac, naozaj neviem. Tvoj zubár ti povie.
Nemyslim že ide o stres, mne škrípu deti od malička, ale nevedela som, ze na to niečo je
Mňa stál 35€, skúsila som si dať preplatiť, ale je to čerstvé, tak som sama zvedavá či poisťovňa preplatí.
@w3ronika77 kolko maju rokov ? u deti je to celkom bezne. problem nastava ked uz ma niekto trvaly chrup lebo sa skripanim nici
@viera to by aj sedelo, no studujem a stresu sa nevyhnem
Syn to mal ked mal napäté obdobie,vela učenia,chodil na treningy a sutaze.Tak skripal,ze to bolo pocut do vedlajsej izby. On o tom ani nevedel..Tvrdo spal a tak zatinal,ze som myslela ze normalne si polame zuby…Ten zvuk bol priserny.Tiez trvale zuby.A vzdy jemne som ho zobudila.Skoncilo napate obdobie.Tak to prestalo.
9 a 15rokov... 15rocny ma uz trvalý chrup, budem sa musiet popytat
Trocha pomôže obmedziť stres.