Škrípanie zubami

4. apr 2024

uz dlhsi cas skripem zubami a bojim sa o stav mojich zubov. pozna niekto ucinny sposob ako tomu predchadzat ? dik

martinami274
4. apr 2024

Trocha pomôže obmedziť stres.

viera
5. apr 2024

Tiez sa priklanam k tomu, ze spustacom je napätie a stres...

miamia04
5. apr 2024

Dať si urobiť zubnú dlahu na spanie.

beata_k
5. apr 2024

Ide o bruxizmus. Ano, poskodzujes si zuby. Urobia ti dlahu na zuby. A dalej sa riesi dovod skripania. Nie vzdy ide o stres, aj ked casto ano.

autor
5. apr 2024

@miamia04 nevies aka je jej cena ? preplaca to poistovna ?

miamia04
5. apr 2024

Myslím, že neprepláca, ale neviem isto, cenovo asi okolo 50e možno menej, viac, naozaj neviem. Tvoj zubár ti povie.

w3ronika77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
w3ronika77
5. apr 2024

Nemyslim že ide o stres, mne škrípu deti od malička, ale nevedela som, ze na to niečo je

kikuska872
5. apr 2024

Mňa stál 35€, skúsila som si dať preplatiť, ale je to čerstvé, tak som sama zvedavá či poisťovňa preplatí.

autor
6. apr 2024

@w3ronika77 kolko maju rokov ? u deti je to celkom bezne. problem nastava ked uz ma niekto trvaly chrup lebo sa skripanim nici

autor
6. apr 2024

@viera to by aj sedelo, no studujem a stresu sa nevyhnem

viera
6. apr 2024

Syn to mal ked mal napäté obdobie,vela učenia,chodil na treningy a sutaze.Tak skripal,ze to bolo pocut do vedlajsej izby. On o tom ani nevedel..Tvrdo spal a tak zatinal,ze som myslela ze normalne si polame zuby…Ten zvuk bol priserny.Tiez trvale zuby.A vzdy jemne som ho zobudila.Skoncilo napate obdobie.Tak to prestalo.

w3ronika77
7. apr 2024

9 a 15rokov... 15rocny ma uz trvalý chrup, budem sa musiet popytat