Cítim škriabanie v hrdle a nos mám akoby opuchnut.Čo by som mohla na to použiť, je to nepríjemné nielen pre mňa, ale nechcem, aby to nachytala celá rodina
@lilianka1313 Daj si do vody väčšie množstvo soli a kloktaj - to na hrdlo, je to hnusné ale účinne. 🙂
Ja uz vyse piatich rokov pri prvom skriabani hrdla kloktam koloidnym striebrom a do 24 hodin som fit... Kedysi som pouzivala sol, ale ta mi vzdy "znicila/vypalila" aj zdravu sliznicu... Mne KS pomaha na 100%🙂
Na hrdlo doporucujem kloktat vodu so solou, velmi velmi ucinne 😉 , mne to pomaha a za 1-2 dni mam hrdlo v poriadku. Nadchu treba jednoducho pretrpiet, pouzivam do nosa spreje s morskou vodou, ked mam uz velmi zabedneny nos, tak strieknem muconasal, ale s nim fakt opatrne, nakolko je navykovy. Este doporucujem zvyseny prijem vitaminu C a vela tekutin, resp. cajov s citronom.
U nás je veľmi obľúbený Grepofit sprej. Obsahuje extrakt z grepových jadierok - prírodné antibiotikum. Ak sa nepodchytí na začiatku a prehupne sa choroba do angíny, účinná kombinácia je práve tento sprej + grepofit kapsule. Extrakt z grepových jadierok v akejkoľvek podobe je na tieto problémy perfektný.
možno by trochu pomohol chlieb s masťou, soľou a cesnakom.