Ahojte,
Mam zaludocne problemy po takmer kazdom jedle - napina ma, pocit nafuknutia, niekedy bolesti brucha, krce …
Samozrejme som bola na gastroentereologii kde som bola na krv, ultrazvuk aj gastrokopiu ale nic nenasli okrem refluxu, na co mi vsak lieky nezaberaju nijak. Doktorka mi povedala, ze mi inac pomoct nevie🤷🏼♀️🤦🏼♀️
Chcela by som sa spytat, ci nepoznate (idealne Kosice a okolie) nejake dobreho nutricneho poradcu, vyzivoveho poradcu a pod., ktory by mi vedel nasadit nejaku dietu, co by mi mozno mohla ulahcit tieto problemy, mozno aky mate nazor na koho sa este obratit, idealne nejaky odbornik, ktory sa vie pozriet aj na spravy od lekara….
Za dalsim gastroenterologom sa mi velmi uprimne nechce, opat stravit mesiace podstupovanim tychto vsetkych moznych vysetreni a docitala som sa aj to, ze niektori nechcu brat pacientov po inych doktoroch v takomto kratkom intervale od vystreni…
Chod k obvodnej, bolo by dobre ist na alergologiu…mozes mat hit, laktozovu intoleranciu napr
odporucam Alergoimun v Presove, urobia testy na histamin, SIBO, laktozu... mne az tam zistili, z coho mi je stale zle, nikde nevedeli prist na dovod.
https://alergoimun.sk/
Čo konkrétne jedávaš na raňajky, obed večeru? V akom čase, v akom množstve?
@guudy testy na to robia aj na gastre z krvi, mam za sebou
@zmrzlinka2021 stravu som upravovala aj sama prirodzene ked mi bolo zle … snazila som sa prist na to co to sposobuje, no nepodarilo sa, raz lepsie, raz horsie… preto by som to rada nechala na odbornikoch
Reflux robi taketo bolesti. Mozno by si mala prestriedat lieky na reflux. Ci ti nejake ine nepomozu.
@miamia04 jedavam hocico, ako normalny clovek, stale nieco ine … aj zdravsie aj menej zdravo niekedy vyprazane, sladkosti, slane a pod… pokial som sa nesnazila stravovat lepsie pocas tychto problemov tak som jednoducho jedla vzdy vsetko, nic som nevynechavala a neobmedzovala, klasika niekedy denne menu a pod. Neviem velmi na tuto otazku odpovedat, lebo jem naozaj vsetko :D kolko? Tak klasicka porcia ako vam nalozia v restike napriklad, nie vzdy dojem, duple si velmi nezvyknem davat. Casy tiez uplne bezne, vstavam cca o 8, chodievam spat 22 cize nejedna sa o nejake nocne prejedanie.
@matana2 lieky na reflux mam uplne v septembri uz vysadit. Ako som pisala, doktorka mi povedala, ze mi nevie inac ako pomoct a na otazku ci sa mam este objednat po dobrani, ze ako mi je mi povedala, ze netreba. Cize urcite nemam zaujem jej volat a diktovat nech mi skusi zmenit lieky a pod, nemyslim si ani, ze by to aj jej bolo prijemne pocuvat odborne rady od laikov.
Tak skús polovičné/ detské porcie jesť. A nejsť doplna. Jesť až keď cítiš hlad. Píšeš po "takmer" každom jedle, takže sú jedlá, po ktorých tie nie je zle? Jedz také veci a v takom množstve, po ktorých ti nie je zle.
foodmap
stranka alebo Google : protizápalova strava. A bacha na stres. Ten môže všetko spúšťať.
@miamia04 je to takmer po kazdom, nevedela som si odsledovat od coho konkretne, ak by som vedela, tak nejdem ani k doktorke :D cize neviem co jest. Je to aj po ranajkach, obede, veceri, obcas sa stane, ze mi je ok.
@barborachors vdaka, skusim🙂
Dakujem za vsetky rady, ze jest menej, vyradit to z coho mi je zle a pod, ja uz mam toto vsak niekolko mesiac, skusala som uz vsetko mozne a chodila aj po vysetreniach a to hlavne preto, ze mi jest napr mensie porcie alebo vylucenie niektorych potravin nepomohlo. Ja potrebujem konkretne riesenia, ktore mi vsak doktor nebol schopny dat a preto chcem skusit inu cestu, ale opat niekoho odborneho. Dakujem
Ja som skončila minulý rok so zapalom pazeraka a reflux tiez lieky par.mesiacov plus intolerancia na mlieko vyslo na gastro zajtra po.cca necelom roku idem opat ku druhemu na thc zevraj chvalia ich tiez mam.uz druhy týždeň bolesti a presne take krcne.ci plyny plus zaludok boli uz ma napadlo ci nejka viroza atd...som zvedava co.povedia zajtra...treba ist na alergo oni vam spravia testy na potraviny mne ma gastre jzr povedala ze nevie na ale zlozky mam intoleranciu ze všeobecne mlieko az na alergo mi zistila.ake zlozky vadia mi plus ine veci
mne to robila psychika
Neviem ti nikoho odporucit, ale upravila si ty sama stravu?
Inak, niekedy to moze sposobovat aj konkretna potravina.