Dobry den prosim vas mam otazku mne konci dnes karantena nakolko som bola pozitivna ale vcera visli deti pozitivne ale mne moja Dr. Povedala ze ja uz nemusim byt v karantene ? Mate niekdo skusenosti
@lucia0603 tí čo uz prekonali Covid a ukončili 10 dňovú katanténu nemusia byt v pokračujúcej karanténe s ďalšími členmi rodiny, ktorí sa po Vás nakazili aj keď Ste v jednom dome, na Vás sa uz nová karanténa nevzťahuje
Ale pozor jedine, že už nemate žiadne príznaky aspoň 4 dni teda teploty hlavne, bolesť kĺbov a ste v pohode, ak napríklad este 9ty deň príde teplota, nové príznaky a podobne predlžuje sa o ďalších 10 dní
A karanténa sa predlžuje aj tým čo boli negatívni stále a znovu niekto v dome je pozitívny
Ja som už tiež dnes ukončila karanténu, manžel až v nedeľu a deti až o týždeň. Staršia vyšla včera ako pozitívna a mladšia bola negatívna ale tiež má nariadenú karanténu 10 dní od pozitívneho testu staršej... Ale teda budeme doma skoro mesiac, je to nesmierne náročné, aj keď som rada za relatívne ľahký priebeh...
@lavender21 ale vy uz mozete ist von? a inak dcera to ano zvlada
Skúste si zavolať ešte na tu covid linku ale myslím si ze vy uz nemusíte byť v karanténe lebo uz nieste infekčná