Dobrý večer od rána som vybavovala veci a prišla som okolo piatej mám skoliozu thL chrbát má bolel a nohy ani nehovorím prišla som domou najedla som sa a ako som sa prezliekla a išla ľahnúť chytila ma zima až do mnou trasie môže to byť stej skolioze tá zima
Skoliozu máš roky, prečo by práve dnes z nej bola zimnica. Skôr z vyčerpanosti alebo viroza.
@lussy1234 myslela som si, čiže ti to predstavím ako to je. Miernu skoliózu má asi polka planéty. Nie je to nič zaujimavé. Kedže si už dospelá tak mierna skolióza rozhodne nie je problém. Treba cvičiť z preventívneho hľadiska, najmä kvôli platničkám - vieš byť nachylnejšia na ne skôr ako tvoji vrstovníci bez ľahkej skoliózy. V podstate to nemáš ani diagnózu ale stav, ktorý má neskutočné množstvo ľudí. Skolióza nad 30 stupňov v dospelosti už vyžaduje intenzívne cvičenie, lebo vtedy sa horší približne o 1 stupeň/ročne. Keď máš menej, čo predpokladám, že áno, tak horšiť by sa to nemalo (si dospelá, chrbtica je už zatvrdnutá) - je to skôr ale pre tie platničky, ktoré sú viac potom náchylnejšie.
Určite nie!