Skolióza a jej liečba

alessandra_s
26. júl 2018

Ahojte. Dnes mi na RTG zistili naznacenu skoliozu dolnej casti chrbtice. Nic mi k tomu nepovedali, iba mi dali lekarsku spravu a viac o tom mi povie moja obvodna dr. Lenze ta ma teraz dovolenku a ja tiez budem mimo mesta. Tak som sa chcela spytat, mate niekto s tym skusenost? Ako prebieha liecba? Cvicenim, fyzioterapiou, korzet, operacia .. ? Nemam ziadne bolesti. Budem s tym musiest ist k ortopedovi, neurologovi, alebo kam vlastne? Dakujem za kazdu radu.

dorottka
26. júl 2018

@alessandra_s ak nemas bolesti, tak chod na rehabku (cize smer rehabilitacny lekar alebo ak ti nevadi platit, rovno lepsi fyzioterapeut), mali by ta naucit na to dako cvicit. Vyliecit sa ti to nevylieci, ale cviky by ti mali pomoct vylepsit svalovy profil okolo chrbtice, cim vies prakticky eliminovat mozne buduce problemy. Skolioza je casty nalez, skoro kazdy ju do istej vacsej ci mensej miery ma.

0silvia0
27. júl 2018

@alessandra_s ja mám tiež skoliózu a to teda riadnu a ja to od puberty neriešim. V puberte som chodila na kontroly, rok som aj nosila korzet, po 18-ke to neriešim, ale cvičím pravidelne. Skolióza sa nedá v dospelosti vyliečiť typu že chrbtica sa ti vráti do pôvodného stavu.

ertlovik18
27. júl 2018

@alessandra_s vyliecit sa to neda, ale cvicenim si mozes rapidne pomoct, ale treba cvicit dennodenne pravidelne, aby ta chrbtica to zaregistrovala, aby sa to dalo ako tak dokopy a hlavne nezhorsovalo

terezka1947
28. júl 2018

@dorottka prosim ta,ake bolesti si citila?ako co?ukludnili sa trebars v lahu?dakujem

asia83
28. júl 2018

@alessandra_s Aj ja mám skoliózu, miernu. Sem-tam mi zacvikne nerv, som vykrivená a bolí to, inak pohoda. Nikam nechodím, nijako to neriešim. Pokiaľ nemáte ťažkosti, netreba to zbytočne riešiť.

dorottka
28. júl 2018

@terezka1947 ahoj, ja nemavam bolesti od skoliozy, chodim cvicit preventivne a samozrejme preto, ze kedze mam sedave zamestnanie, chrbtica hrozne trpi :(. Ale ked obcas bolia krize, velmi pomaha lahnut si na rovnu podlozku a pritiahnut skrcene nohy kolenami k hrudi - to je ulavova pozicia 🙂

alessandra_s
autor
9. aug 2018

Dakujem vsetkym za rady. Nakoniec dr. povedala ze rtg je v poriadku 😶 ale ze mam ist na rtg znova lebo mala pochybnosti ci mi zrentgrnovali pozadovanu cast chrbta.

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz