Škodí žiarenie pri RTG celej chrbtice?

13. jún 2024

Mám z toho strach. Som po RTG celej chrbtice (myslela som že len kríze a nakoniec mi robili celu ) a teraz sa bojim že mi to uškodí , že sa mi z toho spustí nejaká rakovina 😒 ze to bola vysoká záťaž tým žiarením keď mi to 3-4x cvakli z každej strany …

januska12323
13. jún 2024

Nie, viac žiarenia dostaneš v lietadle.

gemerka17
13. jún 2024

Nič sa nestane. Žiarenie je minimalne. Ukludni sa a precitaj odborný článok.
A pozor ! Niektorím jedincom však po RTG vyšetrení odumieraju mozgové bunky a schopnosť racionálne uvažovať klesá (nie ze by to bolo predtým nejaké terno).

viestta
13. jún 2024

Mas pocit, ze lekari ta chcu cielene zabit a preto ta poslali na RTG?

autor
13. jún 2024

@viestta no niekedy človek má ten pocit že potrebuju má tie plne čakárne , veď z čoho majú peniaze ? 🙄
Aj tak má bude posielať určite na MRI .. tak mi to nedáva zmysel

anavixy
13. jún 2024

Nie neskodi keby ta aj 10x cvakli.

viestta
13. jún 2024

Este dobre, ze vies viac ako tvoj doktor. Len potom nechapem, preco k nemu chodis

autor
13. jún 2024

@viestta lebo sama sa len tak nedostanem nikde , takze preto to musím riešiť cez neurológa ☝🏻

barbora0308
13. jún 2024

Autorka, ja len k tomu, ze "aj tak ma bude posielat na MR"... RTG snima nieco uplne ine ako MR, to preto sa vacsinou robia obe vysetrenia, to nie iba tak zo zabavy 😁.

miskaska
13. jún 2024

NIE, neškodí.

viestta
13. jún 2024

Tak hadam doktor vie na ake vysetrenia ta ma poslat a preco. Tak isto doktor vie posudit vysledky. Keby si sa "sama poslala" na MRI co by si s vysledkami robila? Poradila s Googlom a potom si nasadiela liecbu?

vler
13. jún 2024

Uz ti bolo spravne povedane ze neskodi ale este to potvrdim aj ja, kedze robim rtg

zuzinka888
13. jún 2024

Tak su to uplne ine vysetrenia. RTG- je" fotka" kosti. A MRI je vela fotiek organov😀

domka222
13. jún 2024

A čo by sa ti malo stať,či sa bojíš, že začneš svietiť? Aj mne nedávno robili 4 snímky celej chrbtice a ešte som tu

googlinqa
13. jún 2024

Skodi RTG ale pokiaľ to bolo nevyhnutné vyšetrenie nestresuj sa zbytočne

guudy
13. jún 2024

Hahaha autorka, esteze ta doktor neposlal na ct, co? By si zinfarktovala na mieste😅

autor
13. jún 2024

Ďakujem vsetkym za reakcie 🙏🏻
To mi úplne stačí 🙌🏻

marhulka13
13. jún 2024

Ja ze si tehotna a preto ten strach

nelka93
13. jún 2024

Dúfam že nelietas na dovolenky, keď sa tak príšerne bojíš RTG. Robím so žiarením a silnejším ako rtg a čuduj sa svete nič mi nie je. Dávka ktorú dostaneš pri oziareni je úplne pohode. Mimochodom, aj banány sú radioaktivne a žiaria;)