Mám z toho strach. Som po RTG celej chrbtice (myslela som že len kríze a nakoniec mi robili celu ) a teraz sa bojim že mi to uškodí , že sa mi z toho spustí nejaká rakovina 😒 ze to bola vysoká záťaž tým žiarením keď mi to 3-4x cvakli z každej strany …
Nič sa nestane. Žiarenie je minimalne. Ukludni sa a precitaj odborný článok.
A pozor ! Niektorím jedincom však po RTG vyšetrení odumieraju mozgové bunky a schopnosť racionálne uvažovať klesá (nie ze by to bolo predtým nejaké terno).
Mas pocit, ze lekari ta chcu cielene zabit a preto ta poslali na RTG?
@viestta no niekedy človek má ten pocit že potrebuju má tie plne čakárne , veď z čoho majú peniaze ? 🙄
Aj tak má bude posielať určite na MRI .. tak mi to nedáva zmysel
Nie neskodi keby ta aj 10x cvakli.
Este dobre, ze vies viac ako tvoj doktor. Len potom nechapem, preco k nemu chodis
@viestta lebo sama sa len tak nedostanem nikde , takze preto to musím riešiť cez neurológa ☝🏻
Autorka, ja len k tomu, ze "aj tak ma bude posielat na MR"... RTG snima nieco uplne ine ako MR, to preto sa vacsinou robia obe vysetrenia, to nie iba tak zo zabavy 😁.
NIE, neškodí.
Tak hadam doktor vie na ake vysetrenia ta ma poslat a preco. Tak isto doktor vie posudit vysledky. Keby si sa "sama poslala" na MRI co by si s vysledkami robila? Poradila s Googlom a potom si nasadiela liecbu?
Uz ti bolo spravne povedane ze neskodi ale este to potvrdim aj ja, kedze robim rtg
Tak su to uplne ine vysetrenia. RTG- je" fotka" kosti. A MRI je vela fotiek organov😀
A čo by sa ti malo stať,či sa bojíš, že začneš svietiť? Aj mne nedávno robili 4 snímky celej chrbtice a ešte som tu
Skodi RTG ale pokiaľ to bolo nevyhnutné vyšetrenie nestresuj sa zbytočne
Hahaha autorka, esteze ta doktor neposlal na ct, co? By si zinfarktovala na mieste😅
Ďakujem vsetkym za reakcie 🙏🏻
To mi úplne stačí 🙌🏻
Ja ze si tehotna a preto ten strach
Dúfam že nelietas na dovolenky, keď sa tak príšerne bojíš RTG. Robím so žiarením a silnejším ako rtg a čuduj sa svete nič mi nie je. Dávka ktorú dostaneš pri oziareni je úplne pohode. Mimochodom, aj banány sú radioaktivne a žiaria;)
Nie, viac žiarenia dostaneš v lietadle.