Prosím nájdu sa tú muži, alebo možno skôr ženy, ktorých manželia trpia touto diagnózou? potrebovala by som sa niečo spýtať
skus sa opýtať
úprimne akosi nemám odvahu, je to taká chúlostivá otázka a čakala som, že sa ozve viac ľudí, aby som si mohla urobiť orientačný prehľad, jeden mi nepomôže, tak to nechám tak
Však klidně do zprávy 🙂
len podla toho, čo som sa ja tiež zaujímala...ono je to strašne individuálne. každý má zasiahnuté niečo iné, inú povahu a psychiku, inak s tým bojuje... ak chceš, kľudne napíš správu. ak nie, nech vás trápi čokoľvek, držím palce
@zadda1 čo sa týka psychiky, tak v tomto to manžel našťastie berie úplne v pohode, on je neskutočný optimista a myslím, že to je veľké plus v boji s touto chorobou... u neho sú najväčšie problémy v oblasti urológie a ja som chcela zistiť, či to má súvis s SM, alebo máme riešiť niečo úplne iné... ale už som sa dočítala, že aj toto postihuje pacientov, tak zrejme to bude následok... a vidím, že ho to trápi, keďže je ešte mladý
na začiatku absolvoval všetky možné vyšetrenia. aj pred diagnostikovanim SM aj po tom. z urologického hľadiska bolo všetko vporiadku. takže musel to časom akoby len prijať a naučiť sa s tým žiť. je to už vyše 12 rokov a v povahe veru optimista veľmi nie je
@zadda1 a tiež má teda problémy v tejto oblasti?
skus sa spytat v tejto skupine https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/som-mama-so-sklerozou-multiplex/?page=269&scrollto tam je vela aktivnych clenov. Mozno sa ti postasti.
Ono každý to má jinak, nemusí se u všech projevit všechny příznaky. Dost záleží i na formě SM, jak dlouho je diagnostikovaná...manžel třeba žádný urologický problém nemá, ale u něj se naštěstí projevují jen minoritní příznaky. Spíš teď řeší nežádoucí účinky léčby. Ale se vším by měli pomoct a nasměrovat v SM centru pod které manžel spadá, určitě s vašim problémem musí jít něco dělat
Můj manžel má SM