Skleróza multiplex u mužov

20. apr 2022

Prosím nájdu sa tú muži, alebo možno skôr ženy, ktorých manželia trpia touto diagnózou? potrebovala by som sa niečo spýtať

evka_s
20. apr 2022

Můj manžel má SM

zadda1
21. apr 2022

skus sa opýtať

autor
22. apr 2022

úprimne akosi nemám odvahu, je to taká chúlostivá otázka a čakala som, že sa ozve viac ľudí, aby som si mohla urobiť orientačný prehľad, jeden mi nepomôže, tak to nechám tak

evka_s
22. apr 2022

Však klidně do zprávy 🙂

zadda1
22. apr 2022

len podla toho, čo som sa ja tiež zaujímala...ono je to strašne individuálne. každý má zasiahnuté niečo iné, inú povahu a psychiku, inak s tým bojuje... ak chceš, kľudne napíš správu. ak nie, nech vás trápi čokoľvek, držím palce

autor
22. apr 2022

@zadda1 čo sa týka psychiky, tak v tomto to manžel našťastie berie úplne v pohode, on je neskutočný optimista a myslím, že to je veľké plus v boji s touto chorobou... u neho sú najväčšie problémy v oblasti urológie a ja som chcela zistiť, či to má súvis s SM, alebo máme riešiť niečo úplne iné... ale už som sa dočítala, že aj toto postihuje pacientov, tak zrejme to bude následok... a vidím, že ho to trápi, keďže je ešte mladý

zadda1
24. apr 2022

na začiatku absolvoval všetky možné vyšetrenia. aj pred diagnostikovanim SM aj po tom. z urologického hľadiska bolo všetko vporiadku. takže musel to časom akoby len prijať a naučiť sa s tým žiť. je to už vyše 12 rokov a v povahe veru optimista veľmi nie je

autor
24. apr 2022

@zadda1 a tiež má teda problémy v tejto oblasti?

kittykat22
24. apr 2022

skus sa spytat v tejto skupine https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/som-mama-so-sklerozou-multiplex/?page=269&scrollto tam je vela aktivnych clenov. Mozno sa ti postasti.

evka_s
24. apr 2022

Ono každý to má jinak, nemusí se u všech projevit všechny příznaky. Dost záleží i na formě SM, jak dlouho je diagnostikovaná...manžel třeba žádný urologický problém nemá, ale u něj se naštěstí projevují jen minoritní příznaky. Spíš teď řeší nežádoucí účinky léčby. Ale se vším by měli pomoct a nasměrovat v SM centru pod které manžel spadá, určitě s vašim problémem musí jít něco dělat