Skleróza multiplex

lajka65
7. jan 2022

Ahojte.dlhsiu dobu mám závraty a bolesť hlavy vzadu,tlak krvi mám ok,CT hlavy v poriadku,podľa neurologicky som tiež ok,ušné tiež ok.nemam ani tŕpnutie končatín ,nebolia má ani oči ,nemám žiadne ataky ani nič podobné .len kamoška mi vraví či nemôžem mať sklerózu multiplex....ale ja okrem toho že mám zavrate a pobolieva má hlava vzadu nemám žiadne iné príznaky slekrozy.ziadne brnenia ani tŕpnutie končatín.uz si začínam namyslat hlúposti.ved lekárka by videla na neurológii že sa niečo deje kebyže som mala sklerózu že? Ukludnite má.mr vyšetrenie mi nedala spraviť ,že to môže byť tetania tak som.objednana na to vyšetrenie.viacej má neriešila.tak teraz si namyslam hlúposti že čo keď fakt mám tu sklerózu multiplex.mate niekto skúsenosti?

nerya
7. jan 2022

Videli by to na CT 😉

luccija
7. jan 2022

@lajka65 už sme Ti písali, že to môže byť chrbticou nehladaj si diagnózy a radšej si zacvic

lajka65
autor
7. jan 2022

@nerya vraj na CT nieje vidno iba na mr vys

lusyyy36
7. jan 2022

@lajka65 Toto sm isto nebude. Skôr by som povedala,ze chrbtica....zevraj s jedným z prvých príznakov sm je zapal očného nervu, bolesť oči. Ja som to mala, absolvovala som mr hlavy a rôzne neuro vyšetrenia a nastastie všetko je ôk

lajka65
autor
7. jan 2022

@lusyyy36 oči má vôbec nebolia chvalabohu 🙏

sonka_miro
7. jan 2022

@lajka65 sestra ma SM uz treti rok, zacalo jej to tym ze jej trpla ruka, najskor si myslela ze zle spala ale ani po 2 tyzdnoch nepreslo tak zacali vysetrenie, prve co jej to potvrdilo bolo MR mozgu, odbery, a lumbalka. Toto nevyzera na SM, byvaju pri tom dost silne bolesti hlavy, trpnutie koncatin a oci - to ale napriklad sestra zatial vobec nastastie nemala.

lajka65
autor
7. jan 2022

@sonka_miro tŕpnutie oči? Či také migrény bežné

sonka_miro
7. jan 2022

@lajka65 nie bolesti oci, silne bolesti hlavy spojene s zvracanim, vtedy musi len lahnut do tmy a spat ale SM samotnymi bolestami hlavy len nezacina, zacina to vacsinou atakmi a hlavnymi spustacmi je porod, stipnutie kliestom a este jedno to som ale zabudla, u nej to bol porod.

lajka65
autor
7. jan 2022

@sonka_miro ja som po 2 pôrodoch ,ale ten posledný bol pred rokom a pol .prestala som dojčiť pred dvoma mesiacmi a odvtedy sa cítim slabo ,mám závraty a bolesti vzadu na hlave ,ale tlak krvi mám ok.ale nemám žiadne ataky ,či čo to vlastne je?nemám brnenie nikde .len ťa bolesť hlavy cítim ale dá sa to vydržať a tie tocaky celý deň ....

marca12
7. jan 2022

@lajka65 toto urcite nie je SM. Vyzera to na chrbticu. Mne sa toci hlava niekolko dni vkuse,mavam trpnutie ruk,noh,migreny a z vysetreni viem,ze je to chrbtica. Treba cvicit,posilnovat svalstvo. A obcas ist na masaz

lajka65
autor
7. jan 2022

@marca12 ďakujem pekne uklidnila si ma 😘

sonka_miro
8. jan 2022

@lajka65 tak ako uz pisali ostatne baby, vyzera to na chrbticu,

kotvickaa
8. jan 2022
Používateľ kotvickaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kotvickaa.

@lajka65 mam sm, ale toto je v tvojom pripade skor chrbtica…ct neukaze lezie na mozgu a jeden z priznakov sm je aj velka unava, nemusi to byt ani trpnutie ani zapal ocneho nervu, lentak pre zaujimavost😉

kvetinka75
21. jan 2022

@nerya CT nie ale na MR by to bolo vidieť. Treba si dať spraviť MR-ko a budeš vedieť na 100%. Ale podľa popisu to SM nebude

mmaruska9
28. jan 2022

@lusyyy36 môžem sa opýtať mňa boli oko už pol roka ako keby za okom ocne ôk zapal nervu nemmam mam ísť na MR bojím sa ze to je SM🙈

lusyyy36
28. jan 2022

@mmaruska9 tak na mr to uvidia co tam je

mmaruska9
28. jan 2022

@lusyyy36 mam veľký strach kurnik najhoršie je to cakanie

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mmaruska9
5. mar 2024

@walentina7
@walentina7 nezistili mi absolútne nič až som bola pri liečiteľke a ta mi povedala ze mam zúžené cievy a ze môže byt presne ta ocna upchata nadá mi rybí olej a vitamín k2 od kedy ho beriem oko neboli❤️

ibatanecnica
5. mar 2024

@nerya na CT by to nezistili. MSku zistíš na magnetickej

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz