Ahojte.dlhsiu dobu mám závraty a bolesť hlavy vzadu,tlak krvi mám ok,CT hlavy v poriadku,podľa neurologicky som tiež ok,ušné tiež ok.nemam ani tŕpnutie končatín ,nebolia má ani oči ,nemám žiadne ataky ani nič podobné .len kamoška mi vraví či nemôžem mať sklerózu multiplex....ale ja okrem toho že mám zavrate a pobolieva má hlava vzadu nemám žiadne iné príznaky slekrozy.ziadne brnenia ani tŕpnutie končatín.uz si začínam namyslat hlúposti.ved lekárka by videla na neurológii že sa niečo deje kebyže som mala sklerózu že? Ukludnite má.mr vyšetrenie mi nedala spraviť ,že to môže byť tetania tak som.objednana na to vyšetrenie.viacej má neriešila.tak teraz si namyslam hlúposti že čo keď fakt mám tu sklerózu multiplex.mate niekto skúsenosti?
@lajka65 sestra ma SM uz treti rok, zacalo jej to tym ze jej trpla ruka, najskor si myslela ze zle spala ale ani po 2 tyzdnoch nepreslo tak zacali vysetrenie, prve co jej to potvrdilo bolo MR mozgu, odbery, a lumbalka. Toto nevyzera na SM, byvaju pri tom dost silne bolesti hlavy, trpnutie koncatin a oci - to ale napriklad sestra zatial vobec nastastie nemala.
@sonka_miro tŕpnutie oči? Či také migrény bežné
@lajka65 nie bolesti oci, silne bolesti hlavy spojene s zvracanim, vtedy musi len lahnut do tmy a spat ale SM samotnymi bolestami hlavy len nezacina, zacina to vacsinou atakmi a hlavnymi spustacmi je porod, stipnutie kliestom a este jedno to som ale zabudla, u nej to bol porod.
@sonka_miro ja som po 2 pôrodoch ,ale ten posledný bol pred rokom a pol .prestala som dojčiť pred dvoma mesiacmi a odvtedy sa cítim slabo ,mám závraty a bolesti vzadu na hlave ,ale tlak krvi mám ok.ale nemám žiadne ataky ,či čo to vlastne je?nemám brnenie nikde .len ťa bolesť hlavy cítim ale dá sa to vydržať a tie tocaky celý deň ....
@lajka65 tak ako uz pisali ostatne baby, vyzera to na chrbticu,
@lajka65 mam sm, ale toto je v tvojom pripade skor chrbtica…ct neukaze lezie na mozgu a jeden z priznakov sm je aj velka unava, nemusi to byt ani trpnutie ani zapal ocneho nervu, lentak pre zaujimavost😉
@nerya CT nie ale na MR by to bolo vidieť. Treba si dať spraviť MR-ko a budeš vedieť na 100%. Ale podľa popisu to SM nebude
@walentina7
@walentina7 nezistili mi absolútne nič až som bola pri liečiteľke a ta mi povedala ze mam zúžené cievy a ze môže byt presne ta ocna upchata nadá mi rybí olej a vitamín k2 od kedy ho beriem oko neboli❤️
@nerya na CT by to nezistili. MSku zistíš na magnetickej
Videli by to na CT 😉