Sklerotizácia veľkej žily - skúsenosti

scorpionflower1
4. apr 2021

Ahojte,
tie, čo máte za sebou sklerotizáciu, sklerotizoval dr. niektorej z vás aj veľkú žilu? Ja mám cez celé stehno veľkú žilu na niektorých miestach vypuklú nad povrch. Bola som u cievneho a ten povedal, že na invazívnu operáciu to nie je a pravdepodobne bude vhodná sklerotizácia. No vraj mi môžu zostať väzivové pruhy. Zostali vám po sklerotizácıi nejaké nepekné stopy? Žlté škvrny alebo väzivové pruhy? Ako dlho trvalo kým vám po zákroku žila zmizla?

merlinja
4. apr 2021

Pripnem sa.

jakubjakovae
4. apr 2021

@scorpionflower1 pripnem sa

kika831
4. apr 2021

@scorpionflower1 ja som mala cez cele stehno z vnutornej strany stehna velku zilu. Mne povedal lekar ze sklerotizacia uz by bola nedostatocna a nepomohlo by mi to. Absolvovala som mini invazivny zakrok kedy sa zila zvnutra ´ spalila ´ . To mi pomohlo.

scorpionflower1
autor
4. apr 2021

@kika831 jasne, chapem, mne povedal, ze ten miniinvazivny zakrok (v tomto pripade radiofrekvencna ablacia) by nerobil. Robil mi sono a zistil, ze nemam poskodene zilove chlopne ani tam nie je ten spätny tok krví (reverzny) tak mi nechce robit chirurgicky zakrok. Preto aj sem pisem, ze vlastne neviem co robit, ci ist za inym doktorom alebo ist na tu sklerotizaciu.
Aky miniinvazivny zakrok ti robil? radiofrekvencnu ablaciu?

kika831
5. apr 2021

@scorpionflower1 nazov si nepamatam ale volalo sa to inak. Ja som mala spatny chod krvi- tak mozno kvoli tomu. Ved vyskusaj sklerotizaciu- aj toho je viac druhov.

scorpionflower1
autor
5. apr 2021

@kika831 a ten zakrok ti robili v lokalnej anestezii? alebo si bola uspata? Mne tento miniinvazivny zakrok budu robit v maji na pravej nohe, ja tam mam tiez spätny tok krvi.

kika831
5. apr 2021

@scorpionflower1 len opuchali- lokalne. Ale bolo to neprijemne a aj tak bolestive. Co je dolezite - pomohlo a zila sa stiahla.