trpiíte s tymto ochorením,mate s nim skusenost
mne tento syndrom potvrdili, na základe vyšetrení v Reumatologickom ústave v Piešťanoch....Vzhľadom na vek a výsledky schirmerovho testu...prišli mi na to po kompletnom vyšetrení - mala som kĺbové bolesti, opuchy kolien a členkov....nedostatočná ohybnosť...neberiem žiadne lieky, artritídu mám len v počiatočnom štádiu...
U mňa bolo podozrenie na tento syndróm, ale nepotvrdil sa. Rovnako mi ukazuje zápalové reumatologické hodnoty na 2 krížiky, ale dr. nevie kde konkrétne mám problém. Vidím, že je nás veľa takých ktoré máme reumatický problém a netýka sa to len starších osôb.
pozerám, že tvoj príspevok je spred viac ako roka, ale ak je treba kľudne mi napíš. čo viem, to poviem 🙂 mne toto ochorenie potvrdili pred 2 rokmi, je to chvalabohu len primárny sjorgen - teda nemám žiadne sprievodné ochorenia ako reuma a podobne....trpím len "suchým okom", neustále kvapkám umelé slzy....slinné žľazy sú ok, aj ostatné....beriem malariká - plaquenil...reumatologička mi síce silou-mocou chcela nasadiť aj prednison, ale ten som odmietla, a toto moje presvedčenie potvrdila aj odborníčka na sjorgena na slovensku - mudr. mičeková NURCH Piešťany, kam raz ročne chodím na kontrolu....
Ahoj ake vysetrenia sa robia pri podozreni na Sjorgena? mam ist na hospitalizaciu do Piestan tak som zvedava co ma caka?Dakujem.
@spers prosim vas na zaklase coho vsm potvrdili sjogrena? Len za zaklade sucheho oka? Ziadna krv ani nic? Dakujem
Za par rokov pridete o oci,zuby,klby a nevstanete z postele. Vecsina z vas to ma po covide. Chodte sa podakovat dezolatom ako je Klanyi, Ustupska. Toto uz sa nezbavite.
@walentina7 ahoj, prosim Ta u koho si bola napokon s podozrenim na dany syndrom? Treba to s reumatologom riesit? Aj sa Ti to podarilo poriesit? Robia nejake specialne testy? Vdaka
ahojky, ja som mala na podozrenie, ale nastastie sa mi nepotvrdil.mam reumatologicky problem a este neje zistena pricina sice, tak pojdem do piestan.